Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтино отопление през зимата, може ли ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Евтино отопление през зимата, може ли ?

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
    Коле, а кажи сега и какво е това ВКШ!
    ВКШ войскови кабел ширмован
    Лек свързочен кабел, много здрав поради факта че вътре освен няколкото медни жилки за електропроводимост има и 2-3 стоманени жилки за якост. За тези които не са били в казармата когато е трябвало препоръчвам да си пуснат "Тримата от запаса" Там Парцалев тичаше с една макара /катушка/ на гърба си.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      И при климатиците има такива на 100В ама не съм чул да са по икономични, щото са на 100V
      Ето аз ти казвам: по-икономични са ама не защото са на 100 волта а защото са правени за Япония където токът е едни пари и стандартите за икономичност са други. Те и самите климатици струват едни пари ама ние тия ги купуваме втора употреба.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
        Отопление на дърва.
        Отоплението на дърва не е по евтино от това на климатик. 10 кубика дърва са ти примерно 500 лв, без транспорт и рязане-цепене. Един хубав климатик ти е 30-50 лв на месец. 5 месеца по 50 лв са 250. Колкото 5 кубика дърва.
        Относно коиматиците на 100v. Да икономични са щото нови са към 3 бона(висок клас) не защото са на 100v

Коментар

Имам климатици на всякъде, в къща живея . Но ползвам парното 3ет. много по добре (комфортно ми е на парно).
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Защо трябва да е толкова сложно, като може за 70-80 лв за се вземе от ония джаджи с двата диода, дето се включват в контакта и намаляват сметката? Един червен свети, втори зелен мига и прави икономия. Даже не икономия, а направо приходи генерира, особено за продаващия такива джаджи.

Живко, те хората от хиляди години се опитват да превърнат оловото в злато и да направят перпетум мобиле. Ако имаше такъв вариянт, бъди сигурен, че всички щяхме да се топлим така, даже и да продаваме ток на Енергото.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
              Имам климатици на всякъде, в къща живея . Но ползвам парното 3ет. много по добре (комфортно ми е на парно).
              Комфортно е едно. Евтино друго [emoji1]
              Иначе най-конфортна си е топлината от горящи дърва в печката/камината...
              И ако не беше проблема с поддържането на постоянна температура, и този с носене, цепене... сигурно и аз щях да ползвам него...

Коментар

Конвекция срещу радиация, несравнимо.

p.s. апропо, мн. скъпи дърва са ти предлагали.
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Някъде около 1 - 2 или 3 ти клас ми купиха мечтаното Балканче, бонус динамо със стоп и фар. Вече бях счупил неколко колички със дистанционно (кабелно) управление (напред назад), та общо взето знаех какво върти тръкулата. Гения в мен се събуди, хубаво че бързо пак заспа! Ей я далаверата си мисля, дето била толкова невъзможна - вземам моторчето, да върти динамото, то пък като се върти ще дава ток на първото и всичкото това нещо ще си бръмчи вовеки. След неколко дни ми увре главата, че ако е толкова просто някой „гоУем“ вече да го е измислил, ма ми трябваха няколко години та да връзумея що не става!
                  Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Лекият полеви кабел ВКШ-2 (войскови кабел ширмован) е предназначен за устройване при всякакви метеорологични условия на полеви кабелни линии с неголяма дължина, съединителни и абонатни линии в свързочни възли и пунктове за управления.
                    Лекият полеви кабел ВКШ-2 (войскови кабел ширмован) е предназначен за устройване при всякакви метеорологични условия на полеви кабелни линии с неголяма дължина, съединителни и абонатни линии в свързочни възли и пунктове за управления. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:024236698-big.jpg
Прегледи:2
Размер:62.6 КБ
ID:5735627
                    Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Конвекция срещу радиация, несравнимо.

p.s. апропо, мн. скъпи дърва са ти предлагали.
                      Дърва не ползвам, но чух, че е около 50 лв кубика...

Коментар

Т.е. 250 лв. може да се изкара една зима.
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

То си зависи какво отопляваш. Ако е гарсониера е едно, а двуетажна къща съвсем друго.
                          В моя апартамент-115 м2 отоплявам навсякъде, и ако паля камината в 10 сутринта, и се оставя да угасне като си лягаме-разхода ми е 9-10 кубика За една зима.
                          На сегашния режим-пали се вечер, че през деня няма никой-и с 5-6 кубика ще се справя. Ама ще си е по-студено отколкото ако се пали от сутринта.

А 50 лева за кубик са цена-мечта. Аз моите дърва тази година ги взех на 67... Метровки.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Евтино отопление през зимата, може ли ?

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                            Ако си сложиш климатик на подово ( демек термопомпа ) пак ще ти е кеф
                            И няма да се правиш на огняр.
                            А сметката за отоплението е 150 лева на месец за 180 квадрата къща
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                              Комфортно е едно. Евтино друго [emoji1]
                              Иначе най-конфортна си е топлината от горящи дърва в печката/камината...
                              И ако не беше проблема с поддържането на постоянна температура, и този с носене, цепене... сигурно и аз щях да ползвам него...
                              Мен пък ми е комфортно на теца, а камината я паля за кеф и пържоли!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Мен пък ми е комфортно на теца, а камината я паля за кеф и пържоли!
                                Значи си от онези от другата тема за Топлофикацията
                                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                                VW Golf VI variant
                                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X