Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антирадарите , помагат или пречат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Антирадарите , помагат или пречат

Преди мноооого години си купих най-най-най-детектоРЪТ, но бързо го изхвърлих - със следните изводи - не те спасява, а напротив - дава ти фалшиво чуство на безнаказаност и те хващат по-често (с включване на радара в последният момент или по-друг начин). От тогава не ползвам, стремя се да карам близо до ограничението (макс. 10-15км/ч отгоре) и така съм под "санитарният минимум" за преситените от "Джигити" КАТ-аджии.
    Любопитен случай имах миналият ден, тръгвам от нас с детето и карам по булеварда сама кола с 50км/ч (знам че има КАТ постове там почти винаги и съм свикнал да карам така), но въпреки всичко ме спират и ме канят да видя "какво съм напаравил" и какво да видя 71км/ч "ще пишеме акт", но тоя път се запънах "пишет вие си знаете, но аз карах с 50", "Тука никой не кара с 50" (много сериозен агрумент) и така натътк..., накарая явно разбраха че си губят времето (а то - времето е пари, както е казал философа) и ме пуснаха с "приятен ден" , но бях изненадан не ми се беше случвало да ме спират за нарушение последните 2-3 години, още повече че сега и НЕ бях нарушил

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Преди мноооого години си купих най-най-най-детектоРЪТ, но бързо го изхвърлих - със следните изводи - не те спасява, а напротив - дава ти фалшиво чуство на безнаказаност и те хващат по-често ...
      Съгласен съм, напоследък и аз в служебната кола даже не го и включвам, защото много ме дразни като се разпищи, минавайки покрай някоя бензиностанция (от фотоклетката на вратата), или покрай някой предавател и т.н. На собствената кола (която все още нямам) не бих си сложил такава джаджа, просто защото според мене е излишен разход - тези пари по-добре да ги дам за нещо друго
      А в интерес на истината радар-детектора ме е спасявал само веднъж досега, и то не точно спасявал, защото си карах според ограничението, но така да го кажем ме извести навреме за наличието на катаджийски радар Иначе обикновено или ме известява, когато вече съм на 50 м оттях и така или иначе ги виждам и с просто око, че са там , или пък ми се е случвало да ме известява, когато вече почти съм се изравнил с тях Шашава работа е това
      Пресен пример отскоро - караме с колегата и на входа на едно село още отдалеко ги виждаме катаджиите, той съответно намаля на 50 км/ч, после като ги минахме той качи малко до 60 км/ч (да го питаш защо ), и на един гаден завой (от тия дето излизаш (нямаш видимост много) и си в ръцете им) на изхода на селото - хоп, пак катаджии, е те вече ни спряха, нямаше как Та тогава радар-детектора изписука, но вече беше твърде късно Та такива ми ти работи ...

Според мене ако имахме подобаващата култура на пътя, картинката щеше да изглежда съвсем по друг начин, и може би нямаше да обсъждаме въпроса с радарите, ама ние сме си идиоти отвсякъде и това е Катаджиите и те не са много стока разбирасе, но какво да се прави ...
      (скоро един водач на голямо BMW едва ли не искаше да ме бие, защото не съм му отбил/спрял да мине той, по двупосочна улица, но просто в неговото платно беше спрял един бус, та се наложи да връщам на заден ход към 50 м по тясната улица, като след мене връщаха и няколко таксита, заради тоя глупак. Освен това улицата е наклонена, аз изкачвах, той спускаше ... Но го приех леко и съвсем спокойно, защото хем по-умния отстъпва , хем не мога да се принизя до неговото ниво Иначе редовно разни шоферчета искат да ми налитат на пешеходната пътека, когато и на мен ми свети зелено (аз съм активен пешеходец ) Това е малко офтопик де.
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Махнах го след като ме глобиха във Франция 270 лв. за притежаване на радар-детектор през 2001 г.! Всичкото спестено (ако е имало) ми го изяде!! Е оттогава 1-2 пъти са ме спирали за превишена скорост и то на такива места където ограничението е безмислено! Сега си карам с 90-100 км. извънградско, осфиркват ме джигитите по някой път, ама пък си ми е спокойно!!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Аз, определено карам по-бързо с радар-детектора, но в никакъв случай не съм самонадеян. Като се замисля даже, ми и малко натоварено защото трябва да внимавам за показанията на още един уред в колата.

P.S.
          Ако ходите по Гръцко, оставяйте детекторите в къщи, защото там се наказва не само използването, а въобще - притежанието !!! Обеснявам: Ако по някаква причина го видят в жабката, до подлакътника, багажника или където и да е в колата - ИМАТЕ ПРОБЛЕМ !!! И той започва от 200е нагоре
          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Радар детектора си е голяма благина и спасява от скапаните муфти.Много се кефя някой като каже "аз карам по ограниченията".Първо много от тях са толкова безумни че не ми се говори.Пример Търновския път-на всяка кръчма по пътя,които сигурно са 100, има ограничение за да може ония тюфлеци ем да се тъпчат хем и парици да взимат.
            Друг пример магистрала Тракия-караш си спокойно и изведнъж на най-широкото и право място бам 80.И започва едно спиране.
            Другото което е че много зависи от автомобила-една съвременна немска например кола спира много по-бързо от некоя 10+г. кола със съмнително техническо състояние.
            Отделно хайде някой да трябва да мине 1000+ километра за един ден и да кара с ограниченията.Това ще отнеме повече от 16 часа.Е то по-опасно според мен е уморения водач от колкото този който кара с превишена скорост.Говоря за разумно превишена,за мен това означава такава скорост която е комфортна на водача без да е на върха на собствените си възможности и тези на автомобила.
            Ето поради тия мои разсъждения пък и още много други за които не ми се пише ,защото ще се намери някой тук да ме "разкъса" ,си мисля че антирадара е изключително полезна вещ.
            M.P.

Коментар

Преди много години издадоха на български една книга: "Безопасна скорост" автор: Собиеслав Засада. Неколкократен шампион на рали на Полша, мисля и Европа. Там за пръв път се обяснява(ше), че риска при 60 км./ч и 200км./ч е субекта (водача). Аз съм абсолютен враг на ограниченията. Обичам препоръките. Но причиниш ли ПТП поради несъобразяване с препоръките - наказанията да не са 3 с 5 и лишаване от правоуправление за 3 год. и тем подобн И това при смъртни случаи.

А относно радардетектора - върши си работа ако е качествен. Моя е Esscort, и при пряка видимост засича радарите на 10-12 км. Това естествено не дава пълна сигурност, но пълно щастие... Не мисля, че дава чувство за ненаказуемост, а камоли за безпокойство при задействане.

Но като се замисли човек колко още функции може да изпълнява... Например не да виждаме изкоп и стеснение на пътя (случай от снощи в мъглага) и да го заобиколим на магия, а просто да се сложи едно предавателче на тази честота. Същото важи и за колите със специален режим. При сегашните обезшумени автомобили, претоварено движение, звуковия сигнал се чува чак след като те изпревари съответния автомобил. За светлинните сигнали да не говорим - пълна девалвация.

Така, че, щом нешо вече съществува - по-добре да му намерим практични и разумни приложения, отколкото да се връщаме към казармения начин на мислене.
              “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
              Б.Франклин

Коментар

Явно пак съм опозиция:
                Във всичките си коли съм имал радар детектор и винаги е включен и в град, и на магистрала, и в полето! Монтирам го така, че не се вижда и има копче ON/OFF да не го чуят неоторизирани и да се похваля - нямам акт за превишена!
                На всеки ще се случи (не опонирайте) да кара с превишена и точно тогава ще се появят "куките". Какво ви пречи антирадара? Много полезна вещ!
                П.П. Не се чувствам престъпник! Така да се чувстват тези с радарите, криещи се в храстите и тези дето са спрели alex_markov.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Хаха,аз си спомням как преди 3г ме спряха в едно селце след един завой и ми заявиха,че имали монтирани радари из цялото селце и са ме засекли да карам със 90 (аз карах с 60 и малко тогава) и тръгнаха да пишат акт.И да видите какво беше изражението им като казах,че ако е имало радари из селцето антирадара ми щеше да ме предупреди и акта няма как да ми го пишат.Та така де,отървах се тогава от един неправомерно написан акт.А и в колко подобни ситуации ме е спасявал радар-детектора....сигурно 10 пъти съм му избил цената до сега.
                  Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata Преглед на мнение
                    Хаха,аз си спомням как преди 3г ме спряха в едно селце след един завой и ми заявиха,че имали монтирани радари из цялото селце и са ме засекли да карам със 90 (аз карах с 60 и малко тогава) и тръгнаха да пишат акт.И да видите какво беше изражението им като казах,че ако е имало радари из селцето антирадара ми щеше да ме предупреди и акта няма как да ми го пишат.Та така де,отървах се тогава от един неправомерно написан акт.А и в колко подобни ситуации ме е спасявал радар-детектора....сигурно 10 пъти съм му избил цената до сега.
                    Те за да ти напишат акт трябва да ти покажат радара със засечена скорост, дата и точен час. Това го пише в закона или правилника. Или поне снимка на колата ти, на която се вижда номера, скоростта, датата и часа.

Иначе не могат да те пипнат. А радар-детекторите тогава не знам дали са били забранени, но ако сега направиш същото, най-много да си докараш акт за това, че използваш такъв.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      А радар-детекторите тогава не знам дали са били забранени, но ако сега направиш същото, най-много да си докараш акт за това, че използваш такъв.
                      Доколкото знам все още не са забранени?! Или се лъжа?!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Доколкото знам все още не са забранени?! Или се лъжа?!
                        Поне имаха такова намерение, и бях останал с впечатлението че са го направили. Ама може и да бъркам. Аз не ползвам, и не смятам да ползвам, за това и не съм се ровил специално да проверя.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В поректозакона за движение по пътищата е записано "антирадар". Това е активно устройство - излъчва вълнов сигнал на честотата на радара и го смущава. Обикновено полицейския радар изписва "Error" като засече автомобил с активен радар. Радардетектора е приемник на радиосигнали. Засега не е ставало въпрос за забраната на радардетектори. Но мисля, че това е само въпрос на време. Ама ние сме учили за Андрешко като много положителен герой...
                          “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                          Б.Франклин

Коментар

Чу се преди някякво време, че щели да ги забраняват, но и аз не съм чувал продължението. И аз, както и Спарки не смятам, че ми трябва, и не съм се итересувал. Просто съм си изработил свой стил на каране, и съм спокоен. Не, че не съм превишавал ограничения понякога, но съм готов да си платя гяволъка, ако "ме срещне мечка". А дали помага или пречи-това мисля всеки трябва да прецени сам за себе си.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Полезна вещ все пак имам право да наблюдавам радиоелектронната обстановка и да се опъна аргументирано на кукери които искат да ми набият засечената скорост на някой който е минал преди мен или на някой техен колега.Не ме притесняват сработванията от други источници на Х-диапазона.Просто намалям и се стремеяда карам с позволената скорост.Тоест не разглеждам сигнала от радар детектора като фалшив а реагирам като на истински.
                              След известна употреба човек става по-внимателен.
                              Разбира се господата в западния свят са включили какви ли не аларми и предупреждения в СВЧ диапазона и така радар детектора се превръща във вещ която може да ви предупреди за приближаване на автомобил със спец. режим или за ремонт на пътя и прочие ситуации изискващи навременна информация.
                              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                                Но примерно така както си карам със 110 да кажем, и радар-детектора като писне, веднага намалям скоростта на 90 км, или пък я намалям до необходимото ограничение, според зависи.
                                На практика засади с радар не се правят на нормален участък (с 90km/h ограничение). По правило се правят на места, където не очакваш да има допълнително ограничение, примерно пътят става изведнъж широк и хубав. Преди години на маг. Хемус след будката на КАТ при Жерково имаше ограничение 80. Там са ме спирали, и то защо:
                                Антирадарът не помага, когато те дебнат зад завой, в долчина, или когато включат радара внезапно пред теб. Няма време за реагиране.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X