Здравейте, планувам да купя къща до която минава далекопровод 400кV. Една от фазите минава в ъгъла на парцела и поради увисването на жиците разтоянието от терена до жиците е 15-16 метра. Въпросът е мога ли чрез индукция да получа ток - това дори няма да е кражба, ще бъде като Хитър Петър и филията върху пАрата
За начало как бих могъл да измеря магнитното поле и доколко това е безопасно за постоянно живееене.
Поздрави,
LZ1BTV
За начало как бих могъл да измеря магнитното поле и доколко това е безопасно за постоянно живееене. Поздрави,
LZ1BTV

. Ако го мързи, пита тук. Понеже професионално се занимавам с това, казвам това, което знам по въпроса. Всички изследвания с които съм запознат твърдят, че НЕ Е ДОБРЕ къщата ти да е по-близо от 30 метра от такива "жици". Някой от тях твърдят, че това разстояние е 150 и дори 300м. Няма нито едно научно исзледване, което да твърди, че живеенето в близост до далекопроводи е безопасно. Напротив, всички известни ми изследвания намират зависимост и тя е в негативна за здравето посока. Ще се радвам, ако някой ми покаже изследване в обратна посока - ще мога да си разширя познанията...
Коментар