Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно гласуване - може ли да бъде манипулирано?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електронно гласуване - може ли да бъде манипулирано?

Манговцита имат компютри, както имат и чинии. Не ги мисли тях.,,

Коментар

Имате ли доверие на сегашното правителството за да направи електронното гласуване ?

Коментар

Първоначално публикуван от draco Преглед на мнение
        Имате ли доверие на сегашното правителството за да направи електронното гласуване ?
        Аз и на лотарията нямам доверие но и давам възможност да ми даде възможност да спечеля.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          ...
          Може би пет минутен тест за интелигентност...
          ...И преди писане на подобни неща в подобни теми не би навредил. Ще ни спести работа.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Аз и на лотарията нямам доверие но и давам възможност да ми даде възможност да спечеля.
            Аз па имам по-голямо доверие на лотарията отколкото на което и да е правителство
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Според схемата на политолога Димитров нищо не пречи на електронногласуващия индивид да отиде и да гласува и хартиено.
              Отчитането на електронното/хартиено гласуване трябва да е онлайн, което предполага компютъризирането на всяка СИК, което предполага, че "таа раб`та нема да стане" - или поне, в обозримо бъдеще.

Имам лични впечатления какъв апокалипсис е раздаването, пускането, тестването, демонстрирането, прибирането на стотина струйни мултифункционалки, на които се копират протоколите. Пък какъв зор е да се научат тия от комисиите как се работи в режим копиране.....

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                Аз па имам по-голямо доверие на лотарията отколкото на което и да е правителство
                Особенно на тази с компютърните топчета... [emoji1]

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Според схемата на политолога Димитров нищо не пречи на електронногласуващия индивид да отиде и да гласува и хартиено.
                  Отчитането на електронното/хартиено гласуване трябва да е онлайн, което предполага компютъризирането на всяка СИК, което предполага, че "таа раб`та нема да стане" - или поне, в обозримо бъдеще.

Имам лични впечатления какъв апокалипсис е раздаването, пускането, тестването, демонстрирането, прибирането на стотина струйни мултифункционалки, на които се копират протоколите. Пък какъв зор е да се научат тия от комисиите как се работи в режим копиране.....
                  Аз не виждам проблем да се сложи по един лаптоп в всяка секция. Вече има евтини, а и се купуват веднъж.
                  Вече за работата с тях, просто няма да се събират хора от 'кол и въже' а хора с компютърна грамотност. А поради тази причина може и заплащането им малко да се увеличи.
                  Между другото, ако имаше някакви минимални изисквания нямаше да има и проблеми с мултифункционалните...

Коментар

Може да се направи системата да не може да се "хакне".Проблема няма как да е в софуера.Проблема идва от това че той прави това което му каже човека.Там как ще ми гарантират безприкословност?Как с едно натиснакане на клавиша,изборите ще се завъртат на 90 градуса?
                    Утре ще гласувам с НЕ на референдума.Нека изборния туризъм да излиза още по-скъпо на партиите.Не от Анадола,пред три таблета да ми реашават съдбата.

Коментар

Постоянно хакери разбиват най-добрите и осигурени програми и прочие ,колко ще е тръдно да ,,разбият'' и това с гласуването даже от друга държава?Предпочитам Hand made ехнологията
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

Абе вие е-банкиране, е-подпис и банкомат не ползвате ли?
                        Ако не ползвате до някъде мога да ви разбера. Обаче ако ползвате, но кавате, че технологията не е сигурна, ще ми е много интересно...
                        Да както имате пари в сметката, с натискане на едно копче може да ви е на 0 ама, това не спира хората да го ползват...

Коментар

Хехеее...
                          Прав си, зависи от копчето.
                          Ей го, натиснаха едно копче, и цяла банка отиде на 0, та ти за банкомати и ебанкиране говориш

Коментар

технологията е сигурна, но не гарантира анонимност на гласуващия ако се ползва тя.

Коментар

В темата има един клип там е обяснено накратко как стават нещата...

Сега чета, че за референдум, щяло да се гласува в отделна стая и само ако си поискаш бюлетина. Работата смърди от далече...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Сега чета, че за референдум, щяло да се гласува в отделна стая и само ако си поискаш бюлетина. Работата смърди от далече...
                                Много четеш!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X