Oще един въпрос свързан с електрика.
Имам един китайски таблет, който ползвам за работа но батерията му е 2700мАч. Изпадна ми друга батерия - 4000мАч. Свързах двете паралелно и ги запоих към платката - таблета тръгна. Въпросите са:
1. Двете батерии си имат собствени защити - това проблем ли е?
2. Има ли опасност при зареждане на по-малката батерия да спре зареждането на по-голямата?
3. Зарядното ми се струва, че грее повече от преди - вероятно батериите дърпат повечко - нормално ли е?
Ето ти и малко повече подробности:
1. Има смисъл да свържеш двете батерии на едната "защита", особено ако "защитата" има трети проводник за разговор с таблетния софтуер. Ако няма трети проводник резултатът е 1:1 или почти.
2. Малко е вероятно и опира до прекалена интелигентност на "защитата". Понякога помага фокусът от т.1, понякога точно така се получава проблемът. Зависи. Понякога просто връзваш и третия проводник в паралел и на таблета му светва че има втора батерия която да си пасе според каквото тя му репортва.
3. Зарядното е нормално да грее повече защото като го включиш повече време прекарва в максималната си мощност. Батериите не "дърпат" повече, ама зарядното ще ги зарежда по-дълго време. Хич да не ти пука - зарядни под път и над път.
На 4,14 волта показва батерията като "заредена".
Ще разкарам едната защита и ще го оставя цяла нощ да видя какво ще покаже.
едит:
След разкомплектоването се оказа че едната батерия е заредена до 4.14 волта а другата до 3.75. Премахнах защитата която ми се струваше по...китайска и оставих само тази на оригиналната за таблета батерия. Запоѝх изводите на новата батерия директно за изводите на оригиналната батерия - даде ми напрежение 3.95волта. След като върнах батерията в таблета и го включих индикатора падна от 100 на 72% което ме кара да мисля, че сега вече мога да очаквам зареждане до 100% и на двете батерии.
Коментар