Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мтел - "разумно потребление". WTF?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мтел - "разумно потребление". WTF?

Най-вероятно от МТел имат предвид начина на разпределение на трафика, наречен FAP (Fair Access Protocol). С други думи имаш пакет с Х GB трафик месечно на максимална скорост. При надхвърляне на даден % от тях, изконсумиран наведнъж или пък при постоянно теглене на максимална скорост, скоростта на абоната се ограничава временно за определен период (няколко часа, ден). След изтичане на този период отново се възстановява връзката на максимална скорост. При почти всички сателитни оператори (без тези пакетите с гарантирана скорост) прилагат този метод. Извадка от един такъв доставчик.

The objective of the FAP is to assure a fair distribution of the available resource of the broadband network to all users, with the focus to provide the best experience of broadband to regular users and to control the resource sharing among the members of a heterogeneous and variable population of users.
    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      ...Та отоговорът на юриста:
      Преди всичко, клаузата нарочно е съставена неясно, за да може да допуска нееднозначно тълкуване.
      Единият, очевидният, вариант на тълкуване е - втора редукция на трафика, едва след изчерпването на 5-те GB и падането до 64 Kbps.
      Това, обаче, е само на пръв поглед и хипотетично може и да го спазят.
      Според мен, клаузата е съставена по този начин, за да им "върже гащите" в случай, че не могат да ти осигурят максималната скорост преди изчерпването на 5 GB.
      Има предвидени две ограничения - едното е след изчерпване на 5 GB и то е твърдо.
      Второто е плаващо - може да се приложи, може и да не се, като критерият дали да се задейства е "разумното потребление".
      Това, че е подредено в изречение след първото, съвсем не означава, че налагането на тези ограничения е хронологично.
      "Допълнително" най-вероятно означава факултативно, а не второ по време.
      Логиката сочи, че е по-вероятно "неразумното потребление" да се отнесе към периода на по-висока скорост и изрично посочен обем от който могат да се отчетат 30%, отколкото при потребление за период на ниска скорост и липса на критерий за обем на потреблението.
      Малко странно ми е, че не си разбрал какво са написали от МТел, а си разбрал какво е написал адвоката.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
        Малко странно ми е, че не си разбрал какво са написали от МТел, а си разбрал какво е написал адвоката.
        Няма нищо странно. Явно ти не си разбрал нито едно от двете.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Дръннннннн!

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
            Та смятам след някой месец и аз да се огледам за други оферти
            От трън та на глог. С тая разлика че на мен Ментелци ми звънят веднъж само като изтече договора, а не жена ми и звънят постояно с примоции.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X