Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мтел - "разумно потребление". WTF?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мтел - "разумно потребление". WTF?

Първоначално публикуван от Данаил Андреев Преглед на мнение
    Аз плащам на друг оператор и от две г. съм с безсрочен
    Секи месец ми се обаждат с ( изгодни оферти) и се чудат как да ме вържат за още две,но за сега не успяват.
    А може ли да споделиш колко и за какво плащаш в момента. Месечна такса, включен интернет, безплатни минути... такива неща.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Интересно, но едва ли е така. Обявява се едно ограничение след 5 GB. Казват, че могат да наложат допълнително ограничение след изразходване на 30% от тези 5 GB. Т.е. няма да падне скоростта до 64kbps, ами до колкото си решат. А под 64kbps почтиняма на къде по-малко. Преди време падаха на 128, но им се сториха много и ги отрязаха наполовина.
      Аз пък съм пробвал и е така. Договорения трафик си върви с нормална скорост, дрънка едно смс и скоростта намалява. След ОЩЕ 30% скоростта намалява още повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Дерсу Узалакой знае кой е той
        Аз.

Коментар

На ментел съм от 1920 и то не с една карта и всичките на договор. Много им е интересно отношението към "старите" клиенти оня ден пак се разправяхме с една девойка как едва ли не всички примоции са само за нови клиенти. Трудничко и беше на горката да разбере как и аз мога да стана нов клиент понеже съм имал договор до септември, мигаше на парцали като я попитах дали смятат да затварят след септември !!!
          Супер нагло и убедено ми казва как немога да мина на по нисък /евтин/ план от настоящия
          Та смятам след някой месец и аз да се огледам за други оферти винаги са били нагли и безочливи ама май наистина взеха да прекаляват.
          088455338две
          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
          Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Аз пък съм пробвал и е така. Договорения трафик си върви с нормална скорост, дрънка едно смс и скоростта намалява. След ОЩЕ 30% скоростта намалява още повече.
            Много интересно. За всеки случай странно са го написали в договора. Ще видим.

Коментар

А може ли да споделиш колко и за какво плащаш в момента. Месечна такса, включен интернет, безплатни минути... такива неща.
              Има един кюстом план, които е безсрочен. Общо взето си слагаш разговори в мрежата, разговори към други, интернет. Като при всеки от тях имаш няколко плана по-евтини с по-малко минути или по-скъпи с повече минути и магабаити

Коментар

Интересно, но едва ли е така. Обявява се едно ограничение след 5 GB. Казват, че могат да наложат допълнително ограничение ...
                Баш така е. Всички ограничения се налагат "След изразходване на посочения трафик на максимална скорост ...". Т.е. СЛЕД като си изразходваш 5-те GB. Допълнителното ограничение под 64 могат да ти го наложат ако си превишил договорения лимит (5 GB) с 30% или повече.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля, че Чавдар е прав...
                  На друг оператор съм и условието за 'разговори без ограничения и неограничен интернет' го има при една от опциите за излизане извън страната (плащаш дневна такса)...
                  И там ги има същите 'мънички букви' - за 'разумното потребление', което за тях е 500МБ дневно....
                  Дали безсрочен договор или срочен - всеки си решава сам... Аз съм си направил сметката, че ми е изгодно да сключвам едногодишни договори.
                  След 1г събирам отново представители на операторите и започвам 'търг' Който спечели - печели едногодишен договор...
                  Условията, до които достигам обикновено са невъзможни за безсрочен договор, а досега само веднъж са ми правили номер при услугата - невъзможност да осигурят нормална услуга на определена локация. При което въпреки първоначалните им заплахи, че ще трябва да платя таксите до края на договора, накрая установиха, че не е добре да се заяждат и върнаха дори последната (и единствена) такса...

Затова не смятам, че дадения оператор е някакво изключение... Напротив - всички са един дол дренки. Просто трябва да се чете спокойно договора (а не със светнал от промоциите поглед ), да се разгледат и другите оператори, и тогава да се реши... А тъй-като нямам нерви да го правя това нещо ежемесечно, затова просто съм решил, че едногодишния договор при добри постигнати параметри ме устройва..
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мога да ви дам един съвет конкретно за еМТелЕмЖица - а именно, ако искате да сменяте план ( да предподписвате ) или пък искате по-добри условия, обадете се на *88 ( запасете се с търпение и заредена батерия на телефона ) кажете, че възнамерявате да преминете на друг оператор ( бъдете креативни - "предлагат ви по-добри условия", "не сте доволни от цената, която плащате", .... ) и попитайте дали не могат да ви предложат, като на дългогодишен, лоялен клиент нещо по-добро от това, което имат като официални оферти на сайта. Най-вероятно операторът ще ви отреже, но в близките 2-3 дена ще получите обаждане от сътрудник продажби, с който вече може да преговаряте. Ако не ви се обадят, то може пак да се обадите на *88 и директно да поискате да ви свържат със селс департмънта.
                    На мен лично са ми предлагали отбивка в месечната такса, повече минути или повече интернет, като процентно тези екстри се въртят около 10-20% от включените в стандартните планове.

А "разумното потребление" го има при всички оператори. На времето като бяха пуснали прими с безплатни мтел-мтел разговори, имаше хора, които си сваляха батериите на телефоните като ги оставяха "отворени", а някои даже ги ползваха и за бебефони....

Коментар

Питах вчера в един офис точно за тая оферта 21лв на всякъде фрии и 5гб нет.Та хората си ми го казаха директно до 5-те гб НЯМА,има само физическо от мрежата-колкото може да достави конкретна клетка на място.След това скороста пада но пак имате нет.Разумно потребление го въвеждат за да избегнат мераклите да товарят мрежата с торенти най вече...За неограничените минути-дават ги защото хората са склонни да плащат повече за нещо ей тъй да има.Странно но факт.Направих си труда да разгледам статистиката на телефона на жена ми за половин година назад.Тавана на изприказваните минути от нея е 780,нета дето го изразходва на месец-под 500мб,смс-и не пише щото ползва whatsapp и viber.Та за нейното потребление 1000 мин са на практика неограничени разговори,както и 1гб нет.Операторите това го знаят прекрасно,отделно голяма част от разговорите са затворени в мрежата на мтел(не плащат на друг оператор).И трите карти на мое име са на Боб,по моето скромно мнение това е най-балансираната услуга в момента заради ЛИПСАТА НА СРОЧЕН ДОГОВОР.В момента 1000 мин. и 2ГБ нет са 15кинта.Ако влизате в това потребление,са отличен вариант,ползват мрежата на мтел но са отделен бранд.

Коментар

Както и да го усуквам, изречението в първия пост е ясно и еднозначно. Всякакви ограничения се налагат СЛЕД изразходване на 5-те гигабайта.
                        Старо, аз за капитан Клос дори съм чувал, ти за Дерсу Узала ше ме питаш.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Както и да го усуквам, изречението в първия пост е ясно и еднозначно. Всякакви ограничения се налагат СЛЕД изразходване на 5-те гигабайта.
                          Да не влизаме в излишни спорове и тълкувания, но изобщо не е това написано.

Коментар

Да не влизаме в излишни спорове и тълкувания, но изобщо не е това написано.
                            Като си се запънал, че Мтел те мамят - вземи си плати на адвокат да ти го разтълкува това изречение.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Като си се запънал, че Мтел те мамят - вземи си плати на адвокат да ти го разтълкува това изречение.
                              Нямам такива намерения. Достатъчно съм се занимавал с документи и закони, за да мога да го разбера и сам. Пък и не съм казвал, че ме мамят! Договорът го подписах лично с дясната ръка. А и както се разбра, явно допълнителното ограничение се отнася за след изразходването на 5-те GB и се отнася за намаляване на скоростта под 64kbps.
                              Точно 10 минути висях на телефона звънейки на *88, ама и там не става работата. Каката постоянно повтаря: "Поради големия интерес към новия ни тарифен план Трансфер XL всички наши сътрудници отговарят на запитвания". Та тя темата е именно за този тарифен план. С това мисля да приключа кахърането си по въпроса.

Коментар

Само пакет безплатни минути.....интернет не ползвам.
                                ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                                ТЕЛ;0876228770

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X