Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгоряла пътека - повод за притеснение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изгоряла пътека - повод за притеснение?

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Нямах предвид монтажа на кутийката, а монтажа на релето към платката...
    Релето е достатъчно тежко и има достатъчна инерция да 'бута' крачетата си...
    Практиката показва, че когато реле (или друг тежък елемент) не е допряно плътно до платката обикновено започва да къса пътечките при вибрации - върху спойките и пътечките действат двупосочни натоварвания...
    Това на нормално направена платка и нормално запоено реле (когато тинолът е минал и от двете страни на дупката), просто няма как да се случи - тинопът поема натоварванията. По честият случай е просто студена спойка - крачето по някое време се откача от тинола на спойката.

...но пък като знам какви изпълнения има даже по уж "маркови" неща, никой вариант не е изключен.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ужас. Колко може да харчи ток една газова уредба?

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
        ...Проверка на всеки клапан...
        Тръгва се от проверка на общото съпротивление, тоест мериш съпротивлението при буксата, която се включва в това управление. После проверяваш клапаните, смяташ колко е успоредното им, и ако не се връзва с общото измерено значи имаш проблем с жици. За да се спече тоя кабел от там трябва да текат сериозни тоци.

Друго - релето на снимката е 3(три) ампера по спецификация. Ако тоците са в рамките на 3 ампера, това което описваш е абсурд да се случи. Обаче ако приемем че всеки клапан е по 8 ома, то номинално от там минават 4.5 ампера, за които това управление просто не е предвидено. А като си в движение (примерно 14V напрежение), амперите стават над 5.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Реленцето държи.. проблем ( или може би симптом? ) първоначално се оказа пътеката от пина към релето - стопи се. След това мостът се оказа по-здрав и тръгна да топи пластмасата зад него ( релето пак остиска - цъка си, видимо няма щети ). Сега с външното реле поне клапаните са отделени от управлението и при появил се отново проблем ще е по-лесно диагностицирането.
          Между другото и газаджията, и продавачът от магазина, от където взех новата кутийка ми казаха, че редовно виждат изгорели платки. Казаха, че просто 3 ел.магнита + емулатор ( 4 релета, с размера на това в кутийката ) идват в повече на платката и е само въпрос на време да изгори.

Утре няма да е, но през уикенда сигурно пак ще хвана да замеря съпротивленията и консумацията. Сега поне достъпът е лесен - всички необходими жици са в двигателния отсек.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Това на нормално направена платка и нормално запоено реле (когато тинолът е минал и от двете страни на дупката), просто няма как да се случи ...
            За съжаление точно при тежки релета и транспортни средства се случва... Просто платката си има определена 'товароносимост', и когато е на границата - се случват всякакви бели... Включително късане на 'втулката' между двата слоя на платката - отлепянето и от единия слой...
            Появата на малко луфт му трябва за да започне умора на материала (включително тинола), което понякога се диагностицира погрешно като студена спойка
            Но в случая явно тока му идва множко де
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X