Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкривих антената на булсата,някой може ли да помогне?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изкривих антената на булсата,някой може ли да помогне?

След снега от ония дни и малко почистване на антената ми избягаха някои канали. Днеска реших,че ще я "оправям" и че съм яразместил леко като съм чистил. Та отвих леко скобата и да я мръдна и хъц... никакъв сигнал от никъде. Е преди това пробвах да я завъртя и без да пиам скобата та резултата е нямам тв. Не мога да викам техници,ше чакам сигурно 1 седмица. Дайте някакви съвети конкретни. От инструкциите в нета разбрам,че май съм се прецакал чинията да не е точно вертикална. КАто застанеш зад нея имало някаква скала и тряяло да е на 26 градуса. Да ама скала няма ) Както и да я въртя изобщо никакъв сигнал на индикатора?

От: Осрах булсата,някой може ли да помогне?

Виж по комшииските. Това пред нея е на 17часа.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Бута ли конвектора?
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Възможно е и да съм го пипнал леко конвектора. По комшийските няма как да видя. Сам съм в блока с булсата.

Коментар

П.С Ако някой има познат сат.техник за София,ще съм много благодарен Или някой който си бачка в Булсата,че май й *** мамата безвъзвратно

Коментар

Не трябва да е на 26 Градуса, а на 256 градуса. Моята е на толкова, но може и на 260 градуса да имаш обхват.
            Долната част на конвектора (ако си го бутал) , там кудето влиза кабела трябва да е леко на дсно, а не право на долу. Колко градуса незнам, но съм го намествал с леко въртене и поглед в телевизора. За да видиш силата на обхвата натисни синьото копче на дистанционното, от шарените.
            Спокойно не си. За 10 минутки ще я нагласиш.

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
              Бута ли конвектора?
              Точно там е пипал...
              Трябва по някъкъв начин да виждаш телевизора,дали ще го сложиш на терасата или с огледало,става и с навигатор но трудно.Намираш копчето за сигнала на булсатовото дистанционно(вторият ред под волана 4-въртото в дясно)и го натискаш.Имаш два индикатора,трябва и двата да са на поне 50 процента от скалата и по възможност успоредни по ниво.С разместване на чинията трябва да намериш най-силният сигнал.Конвектора,си има стрелкичка,която трябва да сочи нагоре(небето),стягаш и повече не пипаш,успех.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако беше по близо щях да ти помогна ама ... виж това дали няма да ти е от полза
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Той (конвертора) е на 17 часа, чинията хоризонтално сочи приблизително Хасково от вас, вертикално- виж където и да е в София.
                  Даника

Коментар

Натиснал съм синьото копче
                    И двата индикатора са абс. празни. На където и да я въртя и колкото и малко да я въртя... не помръдват. Знам че се движи с милиметри,ама явно я сговнясах нещо.

Коментар

Пресвържи отново всички кабели.
                      Даника

Коментар

Конвертора не е проблем ,вертикалната и хоризонталната поляризация.Трябва ти човек пред телевизора,отиваш на меню,други,сигнал индикатор.
                        Настройваш вертикала горе долу като на комшиите,после настройваш хоризонтала,хванеш ли сигнал,започваш да местиш едвам леко,милиметър по милиметър,едва когато си постигнал максимални стойности по хоризонтала и вертикала нагласяш конвертора по часовниковата стрелка,с конвертора стойностите се променят много леко,но от него може да ти изчезнат ХД каналите
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Бакалов ти е дал много полезен линк. Това което аз съм написал съм го взел от моята антена. Градусите ги взех спрямо планката между колчето и антената. За конвектора ти казаха на 17 часа.
                          П.С. Всичко съм описал, като седя зад антената.

Коментар

Извади кабела от конвертора(развий го),почти съм сигурен,че е окислен или е прогнил от вода.Изключи първо приемника,оголи наново кабела около 10мм извади ако има остатък в конвертора и монтирай,като внимаваш оплетката да не окъсява със централната част.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Аз използвам това: http://www.dishpointer.com/
                              На горния ред пишеш sofia, bulgaria
                              На долния 39 HELAS SAT 2
                              На картата излиза една зелена линия от антената до сателита.
                              Мястото на антената може да се мести на картата/сат.снимка/.
                              Успех в настройката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X