Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паразитен шум от аудио изхода на лаптопа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паразитен шум от аудио изхода на лаптопа

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
    Да споделя и моя диджейски опит
    Лично аз като си купя лаптоп с клещи махам пластината на щепсела за зануляването. Веднага приключват всякакви проблеми с брум в звука.
    Колеги реши се проблема, Иване жалко че не сме от един град да почерпя поне по една бира , изолирах пробно зазимяващите пластини и о' чудо, няма никакъв ама никакъв паразитен шум , много ти благодаря за идеята

п.с. Може ли някой да обясни защо едно зазимяване което си е задължително в наши дни, дава такива смущения?, между другото не знам дали си внушавам но сякаш лаптопа ми стана една идея по-бърз, толкова години да не знам за толкова просто нещо....?
    Последно редактирано от Еделвайс; 20-01-15, 16:55. Причина: p.s.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      п.с. Може ли някой да обясни защо едно зазимяване което си е задължително в наши дни, дава такива смущения?
      То не ги дава в наши дни. Винаги ги е давало.

Простичко, като имаш 2 устройства, които са отделно заземени, и ги свържеш с кабел също със заземяване, по него започва да тече ток. Може да е много мъничък ток, но все пак тече. И понеже оплетката е и заземяване и сигнален път, тия разхождащи се тоци приключват като смущения някъде по веригата, и понеже усилването на крайното стъпало е доволно голямо, а човешкото ухо доволно чувствително и самонагаждащо се - започват да се чуват. Изхода е всичко да се заземява само в една точка - например заземяваш само усилвателя, и всичко останало, дето включваш към него е без заземяване. Ама това работи само понякога - зависи кой как се е изакал по захранванията.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_...electricity%29
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        То не ги дава в наши дни. Винаги ги е давало.

Простичко, като имаш 2 устройства, които са отделно заземени, и ги свържеш с кабел също със заземяване, по него започва да тече ток. Може да е много мъничък ток, но все пак тече. И понеже оплетката е и заземяване и сигнален път, тия разхождащи се тоци приключват като смущения някъде по веригата, и понеже усилването на крайното стъпало е доволно голямо, а човешкото ухо доволно чувствително и самонагаждащо се - започват да се чуват. Изхода е всичко да се заземява само в една точка - например заземяваш само усилвателя, и всичко останало, дето включваш към него е без заземяване. Ама това работи само понякога - зависи кой как се е изакал по захранванията.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_...electricity%29
        Мерси за пояснението , относно заземяването в "наши дни" едно време кооперацията в която живеят нашите е строена около 1914 год и сам разбираш че тогава е имало най-много по един контакт и лампа на стая и са били само по два кабела- фаза и нулата с по една медна дебела тел обвити в някакъв изолиращ плат, изобщо не е имало и до ден днешен не е изграждан зазимяваш кабел .
        Инак аз живея в ново строителство и там си има всичко, усилвателя е захранен отделно в кръг с телевизора, рутера, приемника и двд-плеъра, а лаптопа е в другия край на хола и свързан с субуфера, климатика и лаптопа, най-вероятно климатика е давал смущенията като по-мощен консуматор...

Коментар

Спарки относно начина по който се реши проблема прочетох че трябва: цитирам - При този вариант трябва да спазваш простото правило, първо включваш интерфейсните кабели, след това захранващите. При изключване обратното - първо захранващите след това интерфейсните.
          Дотук добре, а какъв е правилния начин когато имаме един контакт и на него трябва да включа телевизор, усилвател, рутер, приемник и двд плеъра? Някакъв специален разклонител ли да купя или? За да е както трябва всичко ?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            С нулев ефект, ако аналоговия изход не е изолоран от USB частта, или направо с изолирана USB част. За full speed има начин, от там нагоре - практически не - изолацията трябва да се изнесе между USB частта и DAC-а, и или да има вутре изолирано захранване, или външно изолирано такова.
            ...
            Това ще да не е толкова голяма рядкост, щото евтинджос ибейски usb dac за $20 отпреди 5 г. няма проблем да елиминира гореспоменатите дефекти. За съжаление нито мога да го снимам, защото не е в мен от 1 година, нито мога да го намеря по seller.

Коментар

Мерси за пояснението , относно заземяването в "наши дни" едно време кооперацията в която живеят нашите е строена около 1914 год и сам разбираш че тогава е имало най-много по един контакт и лампа на стая и са били само по два кабела- фаза и нулата с по една медна дебела тел обвити в някакъв изолиращ плат, изобщо не е имало и до ден днешен не е изграждан зазимяваш кабел .
              Инак аз живея в ново строителство и там си има всичко, усилвателя е захранен отделно в кръг с телевизора, рутера, приемника и двд-плеъра, а лаптопа е в другия край на хола и свързан с субуфера, климатика и лаптопа, най-вероятно климатика е давал смущенията като по-мощен консуматор...
              Основното правило при такива техники е взаимосвързаните да са на общ контакт/разклонител. Едва след това ако продължи да има проблем (а то често е така), мислиш кое да заземяваш и кое не.

Относно инсталциите и прочие - масово са двупроводникови - фаза и нула, а когато контакта е "Шуко", пластинките му се връзват към нулата. Согирно 90% от всички сгради са така, вкъщи включително.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                Това ще да не е толкова голяма рядкост, щото евтинджос ибейски usb dac за $20 отпреди 5 г. няма проблем да елиминира гореспоменатите дефекти. За съжаление нито мога да го снимам, защото не е в мен от 1 година, нито мога да го намеря по seller.
                Ама, не съм казвал че не ти вярвам. Просто има и такива и инакви. А и впрочем това че ти е решил проблема не значи на 100% че е изолиран.

Коментар

Колега а като включиш лаптопа в същия контакт (същата фаза) като усилвателя и буфера има ли го така наречения брум? Без изолирбанд-а?
                  Nissan Terrano 2.7 TDi
                  ----------------------------
                  Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                    Колега а като включиш лаптопа в същия контакт (същата фаза) като усилвателя и буфера има ли го така наречения брум? Без изолирбанд-а?
                    Усилвателя ми е включен в другия край на хола а лаптопа ми е включен със климатика и субуфера, няма как да го пробвам лаптопа и усилвателя на един контакт че си е голяма разправия, искаш да разбереш дали ще има брум ако е включен на едно място усилвателя, субуфера и лаптопа ли?

Коментар

Между другото почти сигурно имаш брум и на съб-а.. ама не го чуваш .
                      Хубаво е всичкото музика ( източник, усилвател... ) да е на един контакт/обща маса. Ако това е невъзможно можеш покрай музикалните кабели да пуснеш и един кабел за маса ( връзва се по корпусите ).

Коментар

искаш да разбереш дали ще има брум ако е включен на едно място усилвателя, субуфера и лаптопа ли?
                        Абсолютно задължително е всичко през което минава звуковият сигнал в електрически вид да е включено на един разклонител, оттам почваме разговора.

Да се направи така че да не е задължително е ОПРЕДЕЛЕНО по-голяма разправия от това да си разместиш мебелите.

Коментар

Стана малко сложно да вържа всичко, проблема е че усилвателя "звуково" и чрез контакти е свързан с телевизора, двд плеъра, тв приемника и един грамофон sony, отделно субуфера и лаптопа са свързвани отдалечено и заобикалящо чрез 8 метрови дебели кабели скрити в кутия по долната част на стените. Да разбирам че ще е хубаво да взема един дълъг кабел и да заземя всички уреди чрез корпусите им ?

Коментар

Стана малко сложно да вържа всичко, проблема е че усилвателя "звуково" и чрез контакти е свързан с телевизора, двд плеъра, тв приемника и един грамофон sony, отделно субуфера и лаптопа са свързвани отдалечено и заобикалящо чрез 8 метрови дебели кабели скрити в кутия по долната част на стените. Да разбирам че ще е хубаво да взема един дълъг кабел и да заземя всички уреди чрез корпусите им ?
                            По принцип да. На практика не е много ясно дали ще има голяма разлика. А за грамофонът е задължително да бъде заземен ( закорпусен ) към ампа.

А и като цяло не е добра идея да прекарваш аудио сигнала през толкова дълги кабели.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                              По принцип да. На практика не е много ясно дали ще има голяма разлика. А за грамофонът е задължително да бъде заземен ( закорпусен ) към ампа.

А и като цяло не е добра идея да прекарваш аудио сигнала през толкова дълги кабели.
                              Знам че не е хубаво да има толкова дълги кабели, преди бях сложил обикновени но забелязах че ми се загубиха малко от високите честоти при слушане на музика, тогава взех от възможно най-дебелите кабели по 3,25лв бяха метъра и стана по-добре, за съжаление разположението на хола е такова че просто нямам друг избор за разположението им, да не говорим че хич няма да е добра идея кабелите да минават под килима напряко и да ги мачкаме като стъпваме....

Коментар

Няма проблем че е дълъг кабела, а, че не са включени от една фаза
                                Nissan Terrano 2.7 TDi
                                ----------------------------
                                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X