Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телевизор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телевизор?

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
    А под 240хц се усеща едно замазване и забавяне на бързо движещи се обекти, примерно спорт и екшъни.
    Има много "ако" съдържащи се в херците. LCD панел, способен на повече от 100-ина херца няма, и няма и да има. Другото е обработката под това. И точно това е същественото - два телевизора с един и същ панел и различен енджин, дето го управлява ще дадат коренно различни резултати.

Изкуственото вмъкване на кадри в добрите му варианти (заради което помпят многото "виртуални" кадри) е прекрасно за спорт, но филмите заприличват на англиска сапунка от 70-те. Ефекта е точно като да гледаш от новите филми в киното на HFR, тоест с двоен брой кадри. Гледах първия Хобит така - прекалено е реално и мазно. После вкъщи си го изгледах с кеф с нормални кадри и приличаше на филм, а не на "Шато Валон".
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Смарт-за мен лично е голяма работа!Телевизора е вързан със система за домашно кино и когато и да решиш да послушаш любимите ти парчета си в ютуб.Партито винаги е в готовност.
      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Смартът върви с разни екстри като DLNA, което ползвам постоянно, не само за гости.
        3D-то пък върви с хубав хардуер и съответния софтуер, които правят и 2D-то по-добро. Аз за година и нещо имам изгледани 2 часа 3D. Само дето 2D-то е осезаемо по-добре от същата марка и размер телевизор, но по-нисък клас без 3Д. Еле пък ако източника е калпав (примерно стар не-HD филм на DivX с не особено добро качество).

За 600лв в днешни дни може и да се намери нещо читаво с много проби. Но точно към двата посочени не съм твърде голям оптимист.
        Аз гледам 3d през DLNA, така че 8gb 3d tv си ги плейва бе проблем без хардуер. А иначе хардурен преър които върши работа може да се намери под 200 лв.

За виртуалните кадри, до някуде си прав, но мен повече ме дразни насичането, отколкото мазното вървене, така, че при мен са на максимум... [emoji2]

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          За виртуалните кадри, до някуде си прав, но мен повече ме дразни насичането, отколкото мазното вървене, така, че при мен са на максимум... [emoji2]
          То насичането и мен ме дразни. Все пак са 25 кадъра в секунда и се вижда. С нетърпение чаках и се чудех защо не снимат всичко на 50 примерно. След първия изгледан филм на 50 обаче разбрах защо. За мен лично е неприемливо за друго, освен анимация, да речем. Просто се губи усещането за филм. Може и до свикване да е де.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Помисли дали би искал този телевизор да се ползва, като монитор в един момент. Сега може и да не ти дреме особено, но и това може да ти хрумне в един момент. Виж какво му е закъснението - над 12-15 мсек. (1 frame) почва да се вижда.

Коментар

Или намали инчовете,или увеличи парите.Вариантите който си посочил аз не бих си ги купил.

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                Или намали инчовете,или увеличи парите.Вариантите който си посочил аз не бих си ги купил.
                На Телефункена, какво не му харесваш, параметрите или марката?
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                  На Телефункена, какво не му харесваш, параметрите или марката?
                  Знам, че въпроса не беше отправен към мен, но... нищо... На Телефукена нищо не му харесвам (и на Филипса също, като стана дума). И от данните, които подават от Технополис не става ясно нищо. Колко време има от black-to-black, колко му е хоризонталното/вертикалното опреснение, какъв тип postprocessing има, каква е матрицата... "Продавам компот - жълт на цвят, в буркан..." Това не е начина по който аз лично бих похарчил 400-500 лева. Само казвам.

Коментар

Добре де, препоръчайте нещо, което си заслужава от маркетите, утре трябва да купувам.
                    Бюджета може и да нарасне малко.
                    Не разбирам много, ще ходя и ще гледам картинката как е, но то на всичките картинките са почти същите.
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

На моделите дето си показал нищо не им е хубаво включително и картината. Телевизор Smart 3D LED Samsung 40H6240, 40'' (101 см), Full HD-това го има за 900 лв. и ти го препоръчвам него,тв. не се взема всяка година.Много важно като отидеш да купуваш накарай продавача да ти пусне сигнал от кабелна телевизия не демо филмчета на 1080i.

Коментар

Фулл HD и лан за филми мисля е задължително.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Аз примерно, след като си избера размер, питам сервиза който обслужва гаранцията, кои модели им връщат най-малко, заради дефект, но питам поне в 2 сервиза.....
                          А за печката Краун, ....дано имаш късмет.
                          Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
                          Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
                          'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

От черния петък аз взех самсунг 5та серия. В общи линии изборът се свеждаше до най-големия размер fullhd на най-ниска цена до 600 лева. Та така се уредих със самсунга за 550лева. Вързах му едно ПС и за сега съм доволен. Гледам го от 2-3 метра и не съм забелязал проблеми с картината при филми или бързо движение.
                            BTW в метро утре ще има промоция на умен самсунг 40ка.

Коментар

Telefunken 32 инча съм от 2 г нищо че ги сглобяват в Турция . При работа почти цял ден (Децата гледат детско на него не мога да се уредя от тях ) никакви проблеми с работата на телевизора. Просто няма място за по голям -трябва да влизам във филм да сменям секцията -мястото е за телевизор до 32 инча .

Коментар

Първоначално публикуван от Serg71 Преглед на мнение
                                Telefunken 32 инча съм от 2 г нищо че ги сглобяват в Турция . При работа почти цял ден (Децата гледат детско на него не мога да се уредя от тях ) никакви проблеми с работата на телевизора. Просто няма място за по голям -трябва да влизам във филм да сменям секцията -мястото е за телевизор до 32 инча .
                                Радвам се за това мнение
                                Онзи ден се сдобих с такъв "Телефункен" 32 инча, Смарт, Лед, 3 Д /с 4 чифта очила/, Интернет и т.н.
                                Влизаме с жената в "Технополис" да купува някакви сокоизтисквачки за подаръци на дъщерите да правят сокове за внучките и аз се разсейвам по щандовете. Идва един и вика "Нещо да помогна?". "А, не, жената пазарува и аз разглеждам".
                                Гледам телевизори, цени 2000, 1000, 800 лв. И хоп "Промоция". Телефункен за 468 и 489 лв. По-скъпия е смарт и има интернет. Викам момчето и го питам що са толкова евтини. "Ми правени са в Турция". "Я ми дай един с интернет".
                                Тъкмо проверяваме окомплектовката в кутията и се задава жената. "Какво правиш ?". "Купувам телевизор". "Що?"
                                "Ми да си направим и ние подарък за празниците. Стига сме се кьоравили на "Хитачи"-то и "Фуная". "Това няма да влезе в секцията в хола". "Не бой се, премерил съм".
                                Точно влезе с по два пръста луфт от двете страни.
                                Излезе ми 520 лв. с флашката за интернет.
                                Меню на български, още го разучавам.
                                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X