Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телевизор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телевизор?

Честито!
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      Честито!
      Благодаря!
      Дано изкара някоя година.
      Не робувам на марки, матрици и херцове.
      Среднопотребителските ми изисквания се свеждат до това да има хубава /за мен/ картина и да не се поврежда.
      Хитачито го взех 1999 г. за 200 долара, сингапурска сглобка. До онзи ден никаква повреда.
      Фуная ми го продаде приятел телевизионен техник за 100 лв. /за кухнята/. Оригинално японско, не му знам годините. Било на някакъв старец който не го ползвал. Нуждаеше се от основно почистване външно и вътрешно. Светна и заспа.
      Умаляха ми екранчетата и май само аз бях останал от родата без "тънък телевизор".
      Та така.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
        Смарт-за мен лично е голяма работа!
        Chromecast и всеки телевизор става смарт

Коментар

Как по-точно?

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
            Как по-точно?
            Google Chromecast-Цифров HDMI мултимедиен плейър /player /
            [GOOGLE-CHROMECAST]99.00лв.[http://www][http://www]
            Увеличи

Google Chromecast-Hdmi Streaming Media Player
            Цифров мултимедиен плейър /player /Google Chromecast

Най-лесния начин да се радвате на музика и онлайн филми директно на вашия телевизор.
            Памет: 512MB
            Mрежова връзка: WiFi
            Micro USB зареждане

С Chromecast можете с натискането на 2 бутона да пуснете любимият си филм, най-новото музикално видео от Youtube или да се възползвате от другите съвместими приложения като - Netflix, Hulu Plus, Google Play Movies и Music и Chrome. Забравете за мъчението пред малък екран и свързването с кабели с цел - показване на видео от Youtube.

Chromecast се актуализира автоматично, за да може да функционира с голям брой приложения.

Chromecast работи с устройствата, които вече притежавате включително таблети Android и смартфони, iPhone, iPad, Chrome за Mac и Chrome за Windows. Потърсете телевизионните предавания, които ще гледате, контролирайте звука и мултимедийните функции използвайки вашето устройство.

Коментар

В телевизора имам същите функции плюс лан,има абсолютно същите възможности заедно с автоматично обновление на фърмуея на телевизора,само yootoobe често забива и се налага да се изключи телевизора от контакта,това става когато ровя или сменям клиповете.Това дали има подобен проблем,дали може да бачка с усб стик от мобилен оператор
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
                Как по-точно?
                Chromecast прилича на флашка, която се пъхва в hdmi порта на телевизора (работи на ток с кабел който се включва в контакт ).
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (450x316).jpg
Прегледи:1
Размер:96.8 КБ
ID:5630094

Само включваш, и телевизора си прави сам настройки, ала-бала. Намираш на кой канал се е показал, и следиш един много приятен диалог на екрана, телевизора сиговори сам на фона на екзотични пейзажи. Трябва да имаш wi-fi рутер, през който Chromecast сам се връзва през интернет, ти не правиш нищо. В един момент трябва само да си въведеш паролата за wi-fi.

Междувременно си пускаш компютъра - трябва да имаш браузера Google Chrome. Телевизора сам ще ти покаже адреса на уебсайта, откъдето трябва да свалиш едина добавка към браузера. Всичко става общо взето само.

Като се върже телевизора към wi-fi, и като инсталираш добавката в браузера, си готов.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (1) (450x338).jpg
Прегледи:1
Размер:91.2 КБ
ID:5630095
                Появява се една иконка в браузера, и като цъкнеш, компютъра ти е вързан към телевизора. Това което е в съответния прозорец на браузера излиза на екрана на тв. Браузерското меню не се вижда на телевизора, само съдържанието на уебстраницата. Ако си в ютюб, видеото излиза на цял екран на телевизора. Контролираш от компютъра. Ако си на уебсайт, може да си четеш и форума на екрана на телевизора, разделът за пътешествия е много подходящ със снимките. Ако отидеш във Flickr, може да си гледаш снимките на големия тв екран.
                Последно редактирано от Asteri; 21-12-14, 19:53. Причина: картинки

Коментар

От много чудене си взех самсунг от петата серия, дано няма проблеми и ме радва дълго време.
                  За телефункена, отивам в магазина и взимам един, но като го пробвахме видях изгоряло пикселче, черна точица, продавача донася друг, на него същото. Аз упорит искам трети и на третия отново черна точица, е това вече ме отказа и взех самсунга.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                    Chromecast прилича на флашка, която се пъхва в hdmi порта на телевизора (работи на ток с кабел който се включва в контакт ).
                    [ATTACH=CONFIG]763757[/ATTACH]

Само включваш, и телевизора си прави сам настройки, ала-бала. Намираш на кой канал се е показал, и следиш един много приятен диалог на екрана, телевизора сиговори сам на фона на екзотични пейзажи. Трябва да имаш wi-fi рутер, през който Chromecast сам се връзва през интернет, ти не правиш нищо. В един момент трябва само да си въведеш паролата за wi-fi.

Междувременно си пускаш компютъра - трябва да имаш браузера Google Chrome. Телевизора сам ще ти покаже адреса на уебсайта, откъдето трябва да свалиш едина добавка към браузера. Всичко става общо взето само.

Като се върже телевизора към wi-fi, и като инсталираш добавката в браузера, си готов.
                    [ATTACH=CONFIG]763758[/ATTACH]
                    Появява се една иконка в браузера, и като цъкнеш, компютъра ти е вързан към телевизора. Това което е в съответния прозорец на браузера излиза на екрана на тв. Браузерското меню не се вижда на телевизора, само съдържанието на уебстраницата. Ако си в ютюб, видеото излиза на цял екран на телевизора. Контролираш от компютъра. Ако си на уебсайт, може да си четеш и форума на екрана на телевизора, разделът за пътешествия е много подходящ със снимките. Ако отидеш във Flickr, може да си гледаш снимките на големия тв екран.
                    Къде се продава и колко струва това нещо.

Коментар

А някой има ли впечетления от EZCAST ( принципно подобно на хромкаста, но двойно по-евтино и необвързано с гугъл, браузери и т.н. )? https://www.iezvu.com/download_qsg.php?&l=en

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                        Къде се продава и колко струва това нещо.
                        В интернет го намирам за около сто лева, вероятно го има и в магазините за телевизори и компютри.

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                        EZCAST ( принципно подобно на хромкаста, но двойно по-евтино и необвързано с гугъл, браузери и т.н. )?
                        Положителната му страна е една, може да ползваш телевизора като допълнителен монитор към компютъра, включително за музика и документи. Но пък същото можеш да направиш и с обикновен кабел. Негативните му страни са много повече, по-трудно се инсталира, изисква да бърникаш менюта и прочее, има и повече кабели, wi-fi не му е вградено а виси отделно, и по-трудно се работи с него. При инсталация си даваш имейла, а след това задължително фирмата ти следи как го ползваш и споделя данните с трети лица.

Инструкциите му не са много ясни, след това не се справя добре с HD видео, пуска го насечено и трябва да го стопираш и изчакваш да се зареди, изисква включване и изключване за определени функции, понякога отказва да просвирва определени неща без причина, не поддържа допълнителни apps.

Коментар

Да споделя аз каква я свърших...
                          От няколко месеца се ослушвам за 42" смарт телевизор и незнайно защо и как се спрях на LG. След няколко консултации с продавачите в Технополис се спрях на LG 700, или 730(731)серия. Отивам днес в магазина да го отнасям, а те му вдигнали цената с 200лв. и тя вече е 1199лв.! Че, като се ядосах...Поогледах се за друга марка, като си знаех Филипс, Телефункен, Финлукс и Кроун да не ги гледам изобщо! Гледам един Pаnasonik Viera 42 AS 650 za 1069лв. Чета, пуля се(не, че вдявам, ама за авторитет)-"опресняване на картината-1200Hz"-много, бе! На LG e 800Hz. И двата телевизора са с отделно дистанционно за интернет, пък Панасоник-а изпълнявал бил гласови команди на английски(дали?). Момчето от магазина се кълнеше, че Панасоник-а реагирал много по-бързо с менюто и бил по-читава "машина" от LG, имал същия(както оказа се и жената на касата)! Преди 3-4 месеца, като се появили били 1200лв., после за кратко стрували 1000...И понеже отидох много навит да се върна с телевизор взех Панасоник-а...Държа да е удобен да гледам и слушам музика от нет-а.
                          Питането ми е какво съм си взел?
                          Благодаря предварително за отговорите!

П.С. За сведение на терзаещите се,като мен-LG за Европа се произвежда в Полша, Panasonic в Чехия, а Samsung в Словения(или Словакия беше?).
                          Последно редактирано от mbenz; 24-01-15, 22:20. Причина: допълнение
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Чета, пуля се(не, че вдявам, ама за авторитет)-"опресняване на картината-1200Hz"-много, бе! На LG e 800Hz.
                            Големите цифри идват всъщност от това че мерят не точно опресняване на самата картина, но включват и блещукането на светлината зад екрана. Задекранната светлина е разделена на няколко сектора, и като умножат броя на секторите по стандартните опреснителни херци на картината, се получава Голямата-Цифра-С-Която-Впечатляваме-Клиентите. По принцип е хубаво да се получат повече херци, което значи че задекранната светлина върши повече работа ( тя намалява замазването при показване на бързодвижещи се обекти), но има една граница над която за човешкото око е все тая. Т.е. и ЛГ-то с 800-те ще изглежда същото като Панасоника с 1200-те, на теория. На практика картината на Панасоник е по-добра, просто защото повече ги могат тези работи. Така че - добър избор!

Музика през телевизор обаче няма смисъл (освен за видеоклипчета заради големия екран), звукът никога не е достатъчно добър. Закачи една тройка говорители за компютъра, марката Алтек Лансинг са отлични, стават и за филми, и си слушай от интернет.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                              Големите цифри идват всъщност от това че мерят не точно опресняване на самата картина, но включват и блещукането на светлината зад екрана. Задекранната светлина е разделена на няколко сектора, и като умножат броя на секторите по стандартните опреснителни херци на картината, се получава Голямата-Цифра-С-Която-Впечатляваме-Клиентите. По принцип е хубаво да се получат повече херци, което значи че задекранната светлина върши повече работа ( тя намалява замазването при показване на бързодвижещи се обекти), но има една граница над която за човешкото око е все тая. Т.е. и ЛГ-то с 800-те ще изглежда същото като Панасоника с 1200-те, на теория. На практика картината на Панасоник е по-добра, просто защото повече ги могат тези работи. Така че - добър избор!

Музика през телевизор обаче няма смисъл (освен за видеоклипчета заради големия екран), звукът никога не е достатъчно добър. Закачи една тройка говорители за компютъра, марката Алтек Лансинг са отлични, стават и за филми, и си слушай от интернет.
                              Благодаря за отговора, Asteri!
                              Олекна ми, че не съм взел някое "дърво", че като не вдява човек...Продавача се кълнеше, че при нормален режим на яркост, а не "демо", както са надути в магазините, за да привличат повече внимание Панасоник-а давал по-читав образ от LG.
                              Относно звука е ясно, че плоските тв не могат да изкарат нещо що-годе прилично, та или ще го подключа към домашното кино, или ще му вържа комплект от три говорителя за комп., който се захранва отделно от мрежата.Имам такъв, но жакчетата са за лаптоп и май няма да паснат на тв-то. Може би има жакове-преходници?
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Относно звука - истинския звук ще дойде след около 2 месеца експлоатация. И съвсем не е лош, имайки предвид от какви високоговорителчета излиза. Даже сам му се учудвам. А в началото като го пуснах беше трагедия.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X