Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за домашно Аудио

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за домашно Аудио

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    И килимите така, ИМХО.

Добре е колоните да са разполоени по дължина на стаята, тоест не по широката, а по тясната страна. Това ти осигурява по-добри ниски, евентуално.

Че ще имаш звучене от самата стая - неизбежно е, освен ако не го направиш като за студио, което едва ли е случая.
    Да! Пропуснах килима. Върши добра работа за бастрап.
    42

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
      Не, не, ще си слушам купешки дискове тогава, не е проблем, даже още по - добре, подредени дискове. Така, харесах си ресиивър HARMAN KARDON AVR-370
      и да речем две тонколони(на първо време) JBL 290 BK. От това става ли някакъв чеп за зеле? Този ресиивър какви и колко колони може да "кара", ами субуфер, а усилвател някакъв?
      Ако искаш качество - 2 нормални тонколони и никакви събуфери и прочие простотии. Всичко различно от класическо стерео е за вдигане на джангър, не за качество. А иначе chrichri е прав - малък комп с хубав външен DAC е оптимума, но като гледам на какво се гласиш - надали ще ти е по вкуса.

Това, дето си си избрал е система за домашно кино, не система за слушане на музика. Със всичките произтичащи от това последствия. Ако ще слушаш MP3 и ще гледаш филми - става. За истински качествена музика - тсъ.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Това, дето си си избрал е система за домашно кино, не система за слушане на музика. Със всичките произтичащи от това последствия. Ако ще слушаш MP3 и ще гледаш филми - става. За истински качествена музика - тсъ.
        Напълно подкрепям. Преди месец-два си взех от колега от форума ресивър Сони 5.1 с идята да слушам музика - е свири и то доста силно, но откъм аудифилско качество го няма съвсем. За щастие изгледах 2 филма слушайки звука от него и разбрах за какво съм го взел

п.п. към автора - (съвсем приятелски), обожаваш да слушаш музика, слушаш музика с часове или просто пускаш нещо за фон докато лафите с компания. Щото ако е първото добре си ориентирал паричките, ако е второто и искаш да се хвалиш, че видиш ли тая уреТба е 2 средно статистически леки коли и затова свири така добре, спести си мъките - вземи възможно най-хаЙтек изглеждащото нещо от техно..... , турни му 4-5-6-7-n колони и една "каса" поне с размерите на кашон за банани и си ти . Не че нещо ма ако ще пускаш рандъм mp3-ки е безмислено...

п.п.2 това е първият и последният пост в темата (изказвам личен опит), щото съм много далече от тая материя, аз съм от типа хора - свири ли = свири, харесва ли ми = харесва ми, е давай го насам

Коментар

Музика слушам с часове, и то доста. Просто искам да е качествена, е, ще се слуша и в компания, няма как. Просто си нямам понятие от аудио техника, за това попитах за марки и модели и ориентировъчна цена. Ако не, ще се нагърмя на какво ми падне и това ще е... май натам вървят нещата.
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Погледни оферти за усилвател на Technics.

Лично търсих желания от мен екземпляр няколко месеца и не съжалявам.

Критичният елемент за качество на звука ще ти бъдат тонколоните и... помещението.

В момента се местя и мога да ти предложа много запазена двойка 50 АС 022, Амфитон.
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
              Здраейте, искам съвет относно домашно аудио, понеже съм доста бос в това отношение. Върти ми се нещо в главата ресиивър и колонки, но на идея си нямам какво що, коя марка, модели, комплект с колони и прочие. Приемам всякакви съвети. Ориентировачна цена, да речем 4000лв, после може да се надгражда, евентуално.
              Въпросът ти е сходен с тоя - "какъв автомобил да си купя".
              Всеки ще ти препоръча оборудване според собствените си вкусове и предпочитания или пристрастност. Въпросът е какъв е твоят вкус? Все пак ти ще слушаш музика на въпросната озвучителна система, а не "форума".
              Затова отдели време и обиколи магазините за да чуеш и видиш кое ще ти допадне. Подготви някакъв носител позната за теб музика и виж дали и къде ще откриеш твоя звук.
              Желателно е да не прибързваш с покупката.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз също съм любител на качествената музика, преди 5 години дадох към 3500лв за усилвател, тонколони и активен субуфер - JBL - Harman/Kardon.... но не взимай от разните му техномаркети, има си официален вносител за повече подробности на ЛС....
                Страхотно съм доволен от тази система, но наистина ако пуснеш мп3, качеството се усеща по-кофти и си иска висококачествена музика...

Коментар

Колега, понеже спомена JBL и Harman Kardon, а аз съм точно с такива, ще споделя моя опит от преди 5-6 години, когато ги взимах.
                  Първо почнах да чета по аудио форумите. Те там тези марки ги гледат с пренебрежение ... Сони е срамно да се споменава, Ямаха ставал за джангър само - много твърдо свирел. Но там хората са перфекционисти все пак
                  Общо взето избора трябва да зависи от това каква музика ще слушаш - класическата се слуша по-добре на колони с говорители с алуминиеви мембрани /май такива бяха?/- дават по-мек звук. Твърдата музика на хартиени/кевларени, или нещо такова, вече съм забравил. В магазина имаше Infinity с алуминеви мембрени и JBL с другия тип. Аз понеже слушам по-твърда музика веднага си харесах JBL-a - много по-ясен и наситен звук, а и бяха по-големи . Освен това имат и пищялки и пиезоговорител, който не се чува, но ти изправя косата, като усилиш звука както си трябва.

За ресийвъра - може да се превключва на различни режими - 5.1 за кино и 2 или 2.1 за музика. При 2.1 и 2 режим разпределя мощността към централните колони, които са и по-големи.
                  Трябва да може да декодира DTS-HD Master Audio и Dolby TrueHD - това е най-близкото на студийния запис. Без това няма смисъл да взимаш скъпи колони. Мощността наистина няма значение - колкото и да е малък, може да ти събори близкостоящите чаши .
                  И тук има един тънък момент - файл с такова кодиране е много трудно да се възпроизведе от източник компютър! Проблемът е в лицензионни права и на изхода на оптичния или коаксиалния изход излиза само DTS или DD. През HDMI също имаше разни проблеми, а и ти трябва точно определен софтуер - ArcSoft TotalMedia Theatre, който е платен. Има и други, ама тези първи подкараха мастър аудиото.
                  Аз си реших този проблем като си взех външен плеър - Dune-HD. Може да плейва и файлове от шернати папки в локалната мрежа, както и от вътрешният му HDD. Има други подобни марки като Popcorn C-200, QNAP и др

Ресийвърът ми е H/K AVR 255, вече стар модел, и озвучителните тела JBL L серията: две централни високи, две страничи букшелф, т.е. малки/колкото кутия на компютър/, един център и 12 инча суб, те по-малки нямат. Колкото пари съм дал за тях не съжалявам нито за секунда

ПП: Има колони с хорни, може би не са лош вариант.

ПП2: Технополисите и другите взимат тези марки от вносителя, който е в София, но цените са еднакви. Аз обаче си поисках отстъпка от вносителя, защото си взех цял комплект наведнъж.

Коментар

Много зависи каква музика се слуша. За Слейър, Преслава, и (простете невежеството) някой модерен рап и Респром върши работа. Само яко бас да има.
                    "Качествен звук" и mp3 е просто несъвместимо. Да не говорим че CDто е отречено от маниаците.
                    А иначе щом колегата иска да е top of the pop - 16 bit CD player Lynn, усилвател Maranz (ширпотреба е, ама бюджетно...), говорители или по-скоро студийни монитори Genelec. До тук 20 к в зелено.
                    Пана по стените, завеси и килим. Правоъгълно помещение мин 50 - 60 кв. м.. И малко за четене - http://www.book.store.bg/p26979/ozvu...-simeonov.html
                    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                      ....простете невежеството....
                      ъхъ ...
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Здравейте колеги. Има развитие по въпроса. За сега си взех усилвател HITACHI HA 5700. Плеър SONY CDP XE900, 2 колони Canton Fonum 601 и 2 колони Canton GLE 70. Въпросът ми е искам да си взема още един усилвател или ресийвър с функцуята пре аут и да си го свържа със стария усилвател HITACHI. Като добавя още 2 или 4 колони. Само незнам дали ще стане. Някакви идеи?
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Едно време имаше мания и тонколоните и мисля и ресивера да могат да достигат 20.000 Hz. и после четох че човешкото ухо чува до 16 000 Hz,
                          а на професионален музикант до 17 000 Hz .Та си мисля че всичко над 18 000Hz ще го слуша само белият ми котарак.
                          Аха, младите хора можели да чуват до 20 000 Hz.
                          Последно редактирано от Иво Томов; 24-01-16, 16:56.
                          Honda CRF 250 X
                          Touareg 3.0 TDI

Коментар

И мойте 5 стинки!
                            Преди около 4 години и аз реших,а и имах възможност да се оборудвам с техника за музика.
                            Избора ми се спря на HARMAN KARDON 3490 двуканален,и колони JBL ES 90 два броя + два броя ES 30,пак JBL.
                            Слушам основно........абе само метъл.Смея да твърдя че за моите нужди са идеални!
                            Те тва

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HARMAN-HK-3490-screen1.jpg
Прегледи:1
Размер:202.7 КБ
ID:5699645

Име:images.jpg
Размер:4.8 КБ
ID:5699646

Име:images (1).jpg
Размер:4.5 КБ
ID:5699647

Та колегата дето е писал по-горе е много прав!Има разлика какво искаш!Музика или филми!
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                            0888854582
                            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

1 ст. и от мен.

Над 20 г. притежавам следната конфигурация на Technics:

Име:72b9e72b1ba220b28cf2315ce2e843af16816ed1699ca3ec7e244e0fd92504f1.jpg
Размер:78.3 КБ
ID:5699668

Предвид малките размери на жилището, в момента захранвам с нея тонколони Yamaha:

Име:649143ffe6f48adebeebcf54918abc215257d440a4294377b84245f2dde2f281.jpg
Размер:43.1 КБ
ID:5699669

Ориентацията в помещението е всичко, поне според мен.

https://en.wikipedia.org/wiki/Reverberation
                              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                              LZ1EMS

Коментар

Аз си надградих системата. Взех си YAMAHA DSP A2 и 2 колони JAMO J -251. Сега всичко свири заедно.
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X