Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за домашно Аудио

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за домашно Аудио

Здраейте, искам съвет относно домашно аудио, понеже съм доста бос в това отношение. Върти ми се нещо в главата ресиивър и колонки, но на идея си нямам какво що, коя марка, модели, комплект с колони и прочие. Приемам всякакви съвети. Ориентировачна цена, да речем 4000лв, после може да се надгражда, евентуално.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

От: Съвет за домашно Аудио

Като за начало кажи за какво ще го ползваш. Ако смяташ да гледаш филми постановката е една, ако смяташ да слушаш музика и държиш на качество - друга.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Музика, филми, не. Искам качествена музика.
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        Здраейте, искам съвет относно домашно аудио, понеже съм доста бос в това отношение. Върти ми се нещо в главата ресиивър и колонки, но на идея си нямам какво що, коя марка, модели, комплект с колони и прочие. Приемам всякакви съвети. Ориентировачна цена, да речем 4000лв, после може да се надгражда, евентуално.
        На тази цена можеш да слушаш доста качественна музика. И преди да завалят предложения за марки и модели трябва да имаш идея за първоизточника на музиката-изборът е СД, винил или компютърен файл. За всяко от тях ще ти трябва различно оборудване. Естественно ще ти трябват и аналогови усилвател и озвучителни тела. Не е нужна голяма мощност, но усилвателят трябва да е висок клас, а ОТ да са с неголяма мощност, но висока чувствителност. И накрая ще е нужно просторно помещение, по възможност без мебели, завеси, килими и др. ...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          На тази цена можеш да слушаш доста качественна музика. И преди да завалят предложения за марки и модели трябва да имаш идея за първоизточника на музиката-изборът е СД, винил или компютърен файл. За всяко от тях ще ти трябва различно оборудване. Естественно ще ти трябват и аналогови усилвател и озвучителни тела. Не е нужна голяма мощност, но усилвателят трябва да е висок клас, а ОТ да са с неголяма мощност, но висока чувствителност. И накрая ще е нужно просторно помещение, по възможност без мебели, завеси, килими и др. ...
          +1 за всичко освен завесите. Завесите са нужни, добре е да се дебели и плътни...
          42

Коментар

Целта е да си го инсталирам в хола и, да си слушам мп3 файлчета от компютърен носител или флашка.
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
              +1 за всичко освен завесите. Завесите са нужни, добре е да се дебели и плътни...
              И килимите така, ИМХО.

Добре е колоните да са разполоени по дължина на стаята, тоест не по широката, а по тясната страна. Това ти осигурява по-добри ниски, евентуално.

Че ще имаш звучене от самата стая - неизбежно е, освен ако не го направиш като за студио, което едва ли е случая.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

мп3 файлчета
                Това как го върза с качество?

Коментар

Ако ще слушаш MP3 файлчета, колкото по-добра система си вземеш, толкова повече ще те дразнят.

Баси, мен в колата ме дразнят до там че вече търся все WAV/FLAC или от сорта, та кво остава ако тръгна да си правя музика вкъщи.

Коментар

Амии, знам ли, mp3 320Кбит/с, друго нямам...
                    Какъв е варианта? "Оригинални" купешки аудио дискове? Не е проблем да колекционирам и такива, и сега имам доста...
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Имаш оригинални CD-та по магазините, имаш Flac-ове и DTS-и в замундата.

Коментар

Амии, знам ли, mp3 320Кбит/с, друго нямам...
                        Ако смяташ да слушаш такова и качеството ти е достатъчно, можеш да минеш с примерно около хилядарка. Отиваш в технополис/техномаркет, слушаш, и си избираш нещото дето най ти хареса с колоните които най ти харесат, слушайки музика от въпросната флашка.

...но това е далеееч от истинско качество.

Коментар

Не, не, ще си слушам купешки дискове тогава, не е проблем, даже още по - добре, подредени дискове. Така, харесах си ресиивър HARMAN KARDON AVR-370
                          и да речем две тонколони(на първо време) JBL 290 BK. От това става ли някакъв чеп за зеле? Този ресиивър какви и колко колони може да "кара", ами субуфер, а усилвател някакъв?
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Споделям собствен опит: Някакъв комп. ,набор от някакви lossless музикални файлове, плеър-AIMP-2, задължително работещ не под windows-аз ползвам wasapi, външна звукова карта (цап, или дак), усивател Onkyo-8051 и тонколони Pioneer-CS-787-тунинговани. Резултатът е доста задоволителен, като цената е доста под 1000 лева, а и имам възможност да сравнявам, с доста по-скъпа уредба с хорни, която вече е друга бира и задоволява други потребности.

Коментар

Дроба продава нещо....
                              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=163867
                              Т5
                              Crossrunner

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X