Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за 32" TV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за 32" TV

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
    DLNA сървъра не може ли да кодира субтитрите в картината realtime ?
    Може, само дето не съм намерил такъв, на който като му пусна Full HD с прекодиране и вграждане на субтитри, да успява да се справя. Към момента са пробвани Serviio и "Домашний видео сервер". Както споменах - понеже машинката ми е прилична като хардуер, макар да не е първа младост, може да е и въпрос на кодеци, но така и не съм намерил решение на това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Смарт тв Самсунг 32 за 650лв. купих за коледа.
      Шести телевизор от тази фирма ,доволен съм.
      Honda CRF 250 X
      Touareg 3.0 TDI

Коментар

Преди години един приятел ми спомена за Finlux. Викам пък да пробвам. Купих го и сега съм страшно доволен. Има си всички ходове и за usb и веднъж не го бях изключил при гръмотевици. Както го гледах и изгасна. Изтръпнах, но натиснах копчето за пускане и чудо. Заработи и то както преди. Явно е имало по-високо напрежение от номиналното, но финландските инженери са го измислили. Доста евтини са и мисля, че си струват.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Може, само дето не съм намерил такъв, на който като му пусна Full HD с прекодиране и вграждане на субтитри, да успява да се справя. Към момента са пробвани Serviio и "Домашний видео сервер". Както споменах - понеже машинката ми е прилична като хардуер, макар да не е първа младост, може да е и въпрос на кодеци, но така и не съм намерил решение на това.
          Plex може, тествано. Другата му екстра е, че сийдва към всякакви епъл и андроид устройства на какъвто искаш битрейт + вгражда субтитри.
          Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
            Преди години един приятел ми спомена за Finlux. Викам пък да пробвам. Купих го и сега съм страшно доволен. Има си всички ходове и за usb и веднъж не го бях изключил при гръмотевици. Както го гледах и изгасна. Изтръпнах, но натиснах копчето за пускане и чудо. Заработи и то както преди. Явно е имало по-високо напрежение от номиналното, но финландските инженери са го измислили. Доста евтини са и мисля, че си струват.
            да, имаха няколко модела с Full HD много добри в съотношение качество-цена!
            мисля, че ползваха LG дисплеи

Коментар

Ами, хич никак разноглед не ставам. Вграждам си ги в картината събтитрите, с едно програмче.
              Просто отговорих на твоя въпрос- "как стои въпроса при другите" и да, за да не си играя излишно, направо бодвам лаптопа и съм аз.
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Само за уточнение - от 1996-та във Finlux няма нищо финландско, а от 2006-та насам няма и нищо норвежко. Марката е собственост на комшиите от Vestel. Практически всички LCD телевизори от тая марка са турски.

...с което не казвам че са лоши де. Vestel е доста голям производител, до колкото ми е известно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                  Plex може, тествано. Другата му екстра е, че сийдва към всякакви епъл и андроид устройства на какъвто искаш битрейт + вгражда субтитри.
                  Ще го пробвам.

Те и тия двата дето имам го могат. Само дето компютъра не смогва.

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                    1-ви проблем: Не иска да превърта. Например, ако искам да плейна някой филм от 10-тата минута, не ще. Започва пак отначало.
                    2-ри проблем: Обърква аспект рейтиото на филм. Например, разтегна ми филм 16:9 върху целия екран, и от телевизора каквото и да избирам, все не е в ред - или е малко квадратче в центъра, или главите им са на яйца.

Иначе като че ли транскодирането работи добре. Прави впечатление че товари процесора на пресекулки. Това на HD, и опции на максимум. Ако има начин да се оправят 2-та проблема ще е супер. Рових по опциите, ама засега нищо.

Коментар

Странна работа. При мен ги няма и 2-та проблема. Сега тествах на айпада. Щайгата на която съм го качил е нова, но нищо особено като хардуер. G2030 процесор и 4г рам.
                      Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Тествам на телевизора. 3D panasonic модел 2013-та година. Със serviiio тия проблеми ги няма, но пък пусна ли транскодиране компа с всичките си ядра, памет и прочие полюции се натоварва на макс и се нааква, а телевизора ми казва "моля изчакайте", и толкоз.

Интересува ме само на телевизора да е в ред, а то е DLNA и нищо друго. На компа си ги плейвам директно, на телефона филми не гледам и няма изгледи да гледам.

Коментар

Само за уточнение - от 1996-та във Finlux няма нищо финландско, а от 2006-та насам няма и нищо норвежко. Марката е собственост на комшиите от Vestel. Практически всички LCD телевизори от тая марка са турски.

...с което не казвам че са лоши де. Vestel е доста голям производител, до колкото ми е известно.
                          съгласен... и FULL HD матриците им са от най-добрите производители...
                          и то май и единствената марка TV дето още се прави в Германия е LOEWE...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X