Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схема със светодиоди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Схема със светодиоди

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Нещо такова е Свържи схемата първо само с единия кондензатор, премери тока на входа и виж как светят, и ако трябва свържи втория кондензатор паралелно на първия. Става сложно, защото едното рамо (двата LED-a) светят през единия полупериод, а другите два през другия, като взаимно се предпазват от пренапрежение в обратна посока. Освен това, щом като светят на равни интервали работа/почивка, може да се пусне два пъти по-голям ток от дадения по каталог постоянен ток в права посока.

Поиграй си, но не е много добър избор да почваш със схема на 220V.
    По-добре с нещо след траф и грец, на прав ток. Там си важи законът на Ом и се смятат лесно токове и съпротивления, а в горната схема вече има импеданси и е доста по-сложно.
    Това не означава ли, че ако едното рамо е на едната страна, другото трябва да е наобратно?

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
      Това не означава ли, че ако едното рамо е на едната страна, другото трябва да е наобратно?
      Ти така си ги нарисувал, аз не съм много сигурен, от снимката не се виждат добре посоките им. Но така е добре и правилно.

Коментар

Да ти кажа правил съм една две електронни прости схеми досега. Иначе с техниката на безопастност нямам проблеми. Висял съм под много фасунги посред нощ на включено напрежение като паек. Ама кво да се прави. Още като видях тази схема, не знам защо, но викам ще се прави. Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X