Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да го пусна тва нещо бе момче ( Цифровата демек)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да го пусна тва нещо бе момче ( Цифровата демек)

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
    Как пък го реши това ? Смотано Нео, 19", HD Ready, без цифров тунер (абсолютно смотан модел иначе казано) абсолютно безгрижно показва картина през HDMI при настройка на STB-то да подава 1080р...
    Няма такъв вариант. Или джаджата не е пуснала 1080 или ти толкова си се оправил.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Няма такъв вариант. Или джаджата не е пуснала 1080 или ти толкова си се оправил.
      Има - показва картината но не и служебната информация като скала за усилване и намаляне, номер на канала, epg, меню и пр. на устройството. Това се получава т.к. при задаване на 1080 резолюция всичката тая информация се набутва по периферията на картина и не се вижда. В повечето случаи само въпросната служебна информация е 1080, останалото няма как да го промениш спрямо това което оператора ти е изпратил. Ако влезеш в HD канал и го гледаш през hdmi ще си го виждаш в native резолюцията на телевизора т.е. ако телевизора ти е 1080 и предаването е такова, ще го виждаш като 1080 без значение дали си го настроил да ти показва картината в 720. При преминаване на следващ sd канал с резолюция 420 и телевизора ще ти я покаже 420 дори да си настроил приемника на 1080. Не обсъждаме варианти с междинни устройства, които интерполират картината помпайки я до 1080, което в общи линии осира пейзажа...

Относно питането по-рано за аудио през hdmi - би следвало да има настройка или на hdmi-то или на audio-то гласяща hdmi audio pass trough - поне при моите устройства е така. Настройката е на устройството свързано към телевизора а не на самия телевизор.
      42

Коментар

Да, прав си. Когато оператора подава 720 или по-ниска резолюция, а устройството не интерполира, ще показва картината. Но все пак някой го е настроил от менюто на 1080, а тогава ще подаде менюто на 1080 и телевизора няма да покаже нищо. Вече ако предварително са настроени каналите и се излезе от менюто...

Коментар

Аз съм със стара плазма Панасоник.
          Като го купувах, ми обясняваха, че има DVB-T.
          Понеже за телевизия и интернет си плащам, досега не съм обръщал внимание.
          Като видях темата, реших да видя какво ще хване.
          Оказа се, че няма ДВБ тунер. В книжката пише, че за някои пазари може да липсва функцията.
          С една дума, прецакаха ме, но е толкова отдавна, че не мога да го върна.
          Продължавам да си плащам, така че ми е все тая, но се чувствам прекацакан.

Коментар

Е то аз при едно старо LG извадих късмет. Ама то ефира го ползвам като резерва, ако се скапе оператора, та тая си работа върши идеално. Пък LG-то го купувах преди изобщо да се чуе, че ще има цифровизация. Предполагам с доста хора е така.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Да, прав си. Когато оператора подава 720 или по-ниска резолюция, а устройството не интерполира, ще показва картината. Но все пак някой го е настроил от менюто на 1080, а тогава ще подаде менюто на 1080 и телевизора няма да покаже нищо. Вече ако предварително са настроени каналите и се излезе от менюто...
              Ако приемника не интерполира, няма логика да има настройка на резолюцията на изходния сигнал която да касае картината на каналите - нито ще може да интерполира ниските резолюции, нито ще сваля резолюциите на hd каналите.
              Единствената настройка би касаела менюто на приемника.
              За да може резолюцията на сигнала да се управлява автоматично при смяна на каналите са необходими интелигентни устройства за каквито едва ли става въпрос в случая със Стронг-а.
              42

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                С HDMI бачка в момента, да го е ! Прекрасно даже. Само жената е нервна за допълнителния харч
                Изписва се д'ге саму в Плейън, дъге!!!

Т'ва по случай коментара. Не че не съм служил в Школата дъге.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                  Ако приемника не интерполира, няма логика да има настройка на резолюцията на изходния сигнал която да касае картината на каналите - нито ще може да интерполира ниските резолюции, нито ще сваля резолюциите на hd каналите.
                  Единствената настройка би касаела менюто на приемника.
                  За да може резолюцията на сигнала да се управлява автоматично при смяна на каналите са необходими интелигентни устройства за каквито едва ли става въпрос в случая със Стронг-а.
                  Да де, абсолютно съм съгласен. Идеята ми е, че като цъкнеш на менюто 1080р или 1080i и би следвало да го смени на такова. Тогава ще се загуби картината. Макар, че като се замисля по-интелигентно ще е да пусне менюто на 720p, защото разлика няма да се забележи, но ще спести доста ядове. А би следвало да има настройка на резолюцията на каналите, защото применика няма как да знае дали оператора ти подава само 720р или има и някои 1080. А като нагласиш приемника на 1080 и някой канал е 1080 би следвало да го изкара така. Ако някой канал е 1080, а ти си настроил приемника на 720 би следвало да изкара 720.

Коментар

42

Коментар

Моят казус се разреши.
                      Оказа се че декодера си е работил безпроблемно, но на телевизорчето ми е изгоряло едното говорителче и оттам някаква джажда.
                      Декодера си работи с други телевизори, а днес ми отремонтираха и телевизорчето.
                      Ползвам HDMI и няма никакви проблеми.
                      Благодаря за съветите!
                      Весела Коледа на всички!
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X