Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ресивър и тонколони YAMAHA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ресивър и тонколони YAMAHA

В колоните ти е проблема. Ресивъра има защита, изключва и дава това съобщение когато нещо в колоните или кабелите окъсява. Отвори колоните и виж говорителите които не работят - или са гръмнали или са опрели двете жички към мембраната. Аз го патих това, но с басовия говорител.

Коментар

Направих експеримент, изключих високите и средите , успях да усиля ресивъра до степен че да "грачат" ниските ,и не изключи!
      И сега какво, да се съмнявам и в средите ли,щото на високите им бях изскубал кабелите и пак изключваше ?

Коментар

Сега, като си изключил част от говорителите, импедансът на колоната се е увеличил. Да кажем на 10 ома, усилвателя не се товари през по-високия импеданс и защитата не му сработва.
        Просто колоните не са за него.
        Щом си купил усилвателя и колоните от едно място и по съвет на "консултанта" в него, трябва да приемат за рекламация изгорялата колона/и и да ти ги заменят с такива на 8 ома

Коментар

Не е ли късно за рекламация?! До колкото разбирам, изделието (тонколоните) вече са отваряни, че и с "изкубнати" кабели...
          Малко е късно да мислите за връщане или замяна.
          Що не четеш бе човече? User Manual-a има причина да съществува, че и да се нарича така.
          Ако ли не, то поне помоли някой, който малко поне отбира...

btw, Понякога не мога да повярвам за какви неща си дават парите хората...
          Това са пластмасови "свирки", които също толкова пластмасово свирят.
          Виждам, сам си го забелязал, сравнявайки го със старата си AIWA.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
          2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Няма как да работи 8 ома усилвател със 6 ома колони. Или си намери 8 омови колони, или си купи много мощни 2 омови резистори и ги свърши последователно на всяка колона. Мисля че в пулсатор се продават такива.
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Виновен съм(за user manual-a),като типичен Бай Ганьо първо "разръчках" всичко ,пък после почнах да чета...
              Но в упътването не се споменава конкретно че този ресивър е за 8 омови колони,напротив в моделите за САЩ и Канада се споменава точно къде да се въведат промени в менюто съобразно със съпротивлението на колоните.
              В моделите за останалия свят вкл. и Европа това го няма,незнам какви изводи да си вадя,но пък комплект ресивъра го продават със същите или подобни колони.
              Има една приказка:"Не съм богат ,за да купувам евтино"....е да ама не,можех да си купя много по евтин усилвател и колони,но предпочетох да е нещо марково и доказано,или поне така си мислех.
              Излиза че за повече пари се получават по-скъпи разочарования!
              Последно редактирано от ivonta; 04-01-14, 10:46. Причина: Ям букви...

Коментар

Не се коси аз ползвам yamaha-recever-htr6040 но с usb-то от пред та заводско си има защита и изключва а твоя незнам защо не го прави не ми изписва никакви надписи а направо спира тока .Ползвам колони Jamo black ash 600 - и всичко си свири много добре усилвател и колоно са на 6 ома .
                Land rover 2.5 tdi
                0884035413

Коментар

Не знам в кой ценови клас е това изделие, не ми се рови, и с колко си изгорял?
                  Но по магазините за втора употреба от Европа, има вече такива неща, че с малко повече търсене, за няколко стотин лева можеш да си изградиш система, която като нова е струвала над 1000 марки. Още повече че технологично са и по-ремонтопригодни, от съвременните с процесори, логики и сума ти ненужни щуротии.
                  Но това, както и да е.
                  Какво стана с рекламацията? След като са ти продали тези колони с този ресивър, те си носят отговорност ако има несъответствие м-у тях.
                  Плюс това, това е домашна аудио система, и е направена да може всеки да работи с нея, не мисля че е необходимо да си с висше, за да може да я свържеш.
                  По въпроса за колонажния кабел.
                  Колкото по-тънък и дълъг кабел използваш, толкова по-голям става омажа. Това от своя страна разтоварва усилвателя, но пък намалява ефективноста. Затова на по-мощни системи се слагат по-дебели кабели, да няма загуби.
                  При тебе явно сработва защита. Вместо да слагаш товарен резистор, спокойно сложи кабела с по-малкото сечение.
                  Казваш, че си пробвал и докато започне да грачи. Граченето може да е причинено от претоварване, удари, в говорителя, но много често е причинено и от клипинг на усилвателя(стигане до граничната мощност, на този усилвател, или по-скоро на неговото захранване). Това е смърт за говорителите, ако не се усети навреме.

П.п. Все пак от любопитство погледнах какво си купил. Като гледам ресивера, не виждам какво може да объркаш при свързването. Единствено трябва да се внимава, да не стърчат мустачки от кабела и да дават на късо клемите. И другото, наистина несъответствието на омажите на ресивера и колоните, чак пък толкова да е капризен!? Но слагай тънкия кабел.
                  Ама сега видях, в спецификацията на техномаркет пише че е: 5 Х 100W (6OHMS, 0.9% THD. така че и това не е причината.
                  И понеже видях и цените, за да те ядосам ще ти кажа, че в момента се предлага REVOX AGORA за около 1300лв. Ти ще си провериш какво е това
                  Последно редактирано от ctef; 04-01-14, 11:45.

Коментар

Харесва ми посоката на ctef, макар и в описанието ти да има доста произволни дефиниции и обяснения.
                    Но в общи линии, да, така е! Vintage техника свири в пъти (ама много пъти, проверено ) по-добре за цената си (днешната)
                    от съвременни компоненти.
                    За 1300лв се предлагат много добри неща, не само Agor-ите. Аз малко, много съм скептичен към тях, btw. Имам си
                    други предпочитания, но това е частен случай и няма значение.

Наистина с добър подбор, малко чакане и много четене, можеш за приблизително същия бюджет
                    да изградиш доста приятна среда за слушане. В никакъв случай не говоря за HiFi или HighEnd.
                    Далече сме от това, още повече че High Fidelity в музиката умира отдавна.
                    Питай google за това.

Инак, за нещата които са се случили на потърпевшия. Най-вероятно си имал окъсяване някъде на изхода
                    на усилвателя. Той отчаяно се е опитвал да ти каже това, но ти не...
                    Your fault!
                    Нищо, няма да се отчайваш, поне ще има какво да разказваш на внуците

p.s. почети малко в bgaudio, помисли, послушай.
                    Изкарай няколко безсънни нощи с http://www.thevintageknob.org/
                    Все ще добиеш някаква представа къде си.
                    Успех!

Коментар

Отклонихме се, но Агорите ги дадох само като пример, и нещо по-така. Иначе като ги чух в магазина, не припаднах от възторг, но там и условията не бяха добри.
                      Все пак трябва да се отбележи, че старата техника си има нужда от една профилактика, или поне проверка преди да се ползва.

Коментар

Първоначално публикуван от ivonta Преглед на мнение
                        Има една приказка:"Не съм богат ,за да купувам евтино"....е да ама не,можех да си купя много по евтин усилвател и колони,
                        но предпочетох да е нещо марково и доказано,или поне така си мислех.
                        Излиза че за повече пари се получават по-скъпи разочарования!
                        Надявам се, да не те засегна, но точно тук бъркаш.
                        Направил си именно това - купил си евтино, твърде евтино, че да имаш дори и малкото удоволствие от слушането на музика.
                        Здраве да е!
                        Събирай пари, чети и ходи тук, там да слушаш. Най-добре на живо, без да броим клубовете че там... ле ле. Концерти, джаз и каквото ти душа иска.
                        Важното е да си изградиш слушателски критерий. После апартурата, компонентите са само средство, мост по който да стигнеш до музиката.

за домашно: A Tiny History of High Fidelity

Cheers!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                        X