Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-A1100-1A3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новия CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-A1100-1A3

Ами, аз най - си ми харесват G шоците и Едифайс съм имал, и ако трябва да съм искран, най - ме влече пак към G Shock. Ето сега например, моя за 3 години му се скъса верижката и това, не ми харесва. Този който е показал колегата е супер, купувам го да кажем, 1000лв, и след три години пак му се скъса верижката и какво правим, слагаме няаква каква и да е, и не става нищо, грозна работа. Все едно на BMW 7ца да сложиш 13ки джанти от Корса... То е ясно, че едните и другите верижки си имат предимства и недостатъци, но при купуването на часовника, ако има вариант да си закупя още една верижка, бих го направил без да се замисля!
    Последно редактирано от ivodianov1992; 24-09-13, 11:12.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

По мои лични наблюдения - полимерната е най-добра. Ще се обоснова, пак на собствен опит и ползване.
      *Така първата платнена каишка бе отврат. Напояваше се с вода, задържаше мърсотии и се омирисваше на пот
      *Втората - метална уж тинаииева си ненам още какво бе супер, особено супер тежка, супер сложна за настройване и най-вече след 1 година нон-стоп носене заприлича на войнишко канче. Цялата бе одраскана, особено след морето..
      №3 - полимерна - най-доброто засега. Не се драска, за 4 години носене няма никакви следи от протривания, скъсвания и тнт. Не се усеща на ръката, не задържа миризми и не се намокря. Дори имах един тестов SGW-100 нещо като междинно м/у G-shock и Pro-Trek - има компас, термометър и разните там други щуротии + 200м. непотопяемост . Цената му е като за без пари, но за средностатистическия гражданин е повече от доволен, даже предоволен. Както и да е, мисълта ми бе че самата закопчалка на полимерната каишка е пластмасова обаче издържа всякакви тестове, така че ДжапанциТе не правят лоши работи. Всичко е въпрос на вкус. Аз лично трудно бих се изместил от G-shock-ците, кефят и на дизайн и на дуракоустойчивост, а функционалността е по собствен вкус

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Какво е предимството на споменатия часовник пред GW-2500BD-1A ?
        http://casioshop.bg/GW-2500BD-1A

Почти двойна цена, пластмаса срещу метал .....
        Даже си има и лаМба да свети.
        LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
          Даже си има и лаМба да свети.
          Когато излезе модела беше на същата цена ....
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз до колкото успях да видя и да разбера моделът CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-A1100FC-1A, този, който е синичък е същият, но верижката му е от оксидирана черна стомана и е пренебрежимо малко по - скъп, незнам дали няма да се драска тази оксидация, май варианта с полимерната верижка, зеленичкият си е по-добре. Иначе не е лош вариант и CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-4000-1A3, който сега струва около 600 кинта, а като излезна и той беше доста по - скъп. За този говоря : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:casio.jpg
Прегледи:1
Размер:81.1 КБ
ID:5521377
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Имам същия модел с металната верижка - доволен съм, даже успях да сменя безпроблемно верижката и корпуса със стъклото - здрав удар в тях, спасиха ме от сериозно порязване...
              http://casioshop.bg/GW-2500BD-1A

Коментар

200 метра
                Насвсякъде обаче 20 бара си ги пишат (Водоустойчивост 20 бара - Позволява къпане, плуване и гмуркане (до 10 метра) Справка погледни всички цитирани до тук часовници линкове.
                LZ1ZAH

Коментар

В БГ сайтовете може да пишат, че пуска и Фанта.
                  http://www.casio.com/products/Watche...k/GWA1100-1A3/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture_009 copy.jpg
Прегледи:1
Размер:320.7 КБ
ID:5521392
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Абре наще сайтове си пишат наизуст яко. Пък цените им са като за Монако или някой друг град държава. Супер некомпетентни и не им дреме дали ще ви излъжат. Ходете обяснявайте после,че в описанието имало лампа.... Обзалагам се,че няма да ви върнат парата.
                    Ами няма лампа тоя 1100 бре. Последния от серията с лампа беше 3500. А 2500BD ( BD е означението за метална верижка) носих доста години ( и го подарих на братовчедката ми , че ужасно го харесва и още му се радва). Между другото и по форумите и в ибей 2500 е най-търсен и най си задържа цената. В момента на повечето места е по-скъп от 3500. Мен ужасно много ме дразни тоя казус с необрайта. След 3500 на всичките им намалиха наполовина покритието. На дневна светлина изглежда, че е с огромни отметки а на тъмно става направо смешно. И защо се пънат и не слагат лампа - елементарно - не искат да повторят грешката с 2500 - след него доста хора спряха да си купуват всеки следващ излязъл кокпит модел.
                    За мен спор между метална и резин "верижка" няма. Винаги метала е за предпочитане, освен ако наистина не сте про водолаз и ви трябва удължение за върху неопрена. Ама то пък джи шоците са доста непрактични за истинско гмуркане де. Отплеснах се.
                    Само пак повтарям - аз не бих дал и 100 лева за часовник , който не бих видял без да светкам с фенерчета след един час сън.......
                    Колко ли струва един диод.... Ама е маркетинг. Съвсем умишлено го правят.
                    висете отпуснато

Коментар

В БГ сайтовете може да пишат, че пуска и Фанта.
                      http://www.casio.com/products/Watche...k/GWA1100-1A3/

[ATTACH=CONFIG]630287[/ATTACH]
                      За съжаление, маркетологията е надделяла над инженерите що се отнася до обозначението на водоустойчивостта при часовниците: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

Понеже е на английски, ще преразкажа съвсем накратко:

- ако часовникът е "water resistant", тогава обозначението е по ISO 2281, и всъщност метрите устойчивост са категория, нямаща общо с това до каква дълбочина може да се потопи часовника; в случая 200м означава "гмуркане без специална екипировка" (ясно е, че различните хора могат различни неща, но под 10м няма да е здравословно)

- ако часовникът е "diver's watch", тогава обозначението е по ISO 6425, и метрите "са истински" (т.е. метрите изразяват водното налягане, което може да устиска часовника, без да стане водомер )

Един продавач ми обясняваше, че освен diver's watch се ползвало и обозначение "water proof" за да покаже, че метрите "са истински". Понеже не можах да намеря "water proof" като стандартизирано обозначение, не бих се отнесъл с безкрайно доверие към твърдението.

На мен ми се наложи да науча тези интересни особености покрай един иначе много хубав Suunto часовник с "water resistance 50m", който се повреждаше след къпане в морето (а аз не се гмуркам, стоя си на плиткото).

В момента съм с ProTrek, "water resistance 200m", и вече трета година устисква на несгодите, на които го подлагам, вкл. къпане, море, басейн (и друга физическа работа, де, но за водоустойчивостта идеше реч).

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        ................................................... Винаги метала е за предпочитане, освен ако наистина не сте про водолаз и ви трябва удължение за върху неопрена. Ама то пък джи шоците са доста непрактични за истинско гмуркане де. Отплеснах се.
                        Само пак повтарям - аз не бих дал и 100 лева за часовник , който не бих видял без да светкам с фенерчета след един час сън.......
                        Колко ли струва един диод.... Ама е маркетинг. Съвсем умишлено го правят.
                        Хич не си се отплеснал, всички коментари са си ценни, следя ги с интерес.
                        LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от sdg Преглед на мнение
                          За съжаление, маркетологията е надделяла над инженерите що се отнася до обозначението на водоустойчивостта при часовниците: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

Понеже е на английски, ще преразкажа съвсем накратко:

- ако часовникът е "water resistant", тогава обозначението е по ISO 2281, и всъщност метрите устойчивост са категория, нямаща общо с това до каква дълбочина може да се потопи часовника; в случая 200м означава "гмуркане без специална екипировка" (ясно е, че различните хора могат различни неща, но под 10м няма да е здравословно)

- ако часовникът е "diver's watch", тогава обозначението е по ISO 6425, и метрите "са истински" (т.е. метрите изразяват водното налягане, което може да устиска часовника, без да стане водомер )

Един продавач ми обясняваше, че освен diver's watch се ползвало и обозначение "water proof" за да покаже, че метрите "са истински". Понеже не можах да намеря "water proof" като стандартизирано обозначение, не бих се отнесъл с безкрайно доверие към твърдението.

На мен ми се наложи да науча тези интересни особености покрай един иначе много хубав Suunto часовник с "water resistance 50m", който се повреждаше след къпане в морето (а аз не се гмуркам, стоя си на плиткото).

В момента съм с ProTrek, "water resistance 200m", и вече трета година устисква на несгодите, на които го подлагам, вкл. къпане, море, басейн (и друга физическа работа, де, но за водоустойчивостта идеше реч).
                          Тествали сме не един Джи в морето и досега е нямало случай да не издържи на метрите написани на часовника

Коментар

Тествали сме не един Джи в морето и досега е нямало случай да не издържи на метрите написани на часовника
                            На 200 м. дълбочина или на 200 м. от брега ги тествахте?
                            Сериозно ме интересува дали и как тествахте такъв часовник на 200м. дълбочина, щото имам много стар спор с един фен?
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

На 200 метра височина. Естествено, че дълбочина !

Коментар

От отдавна съм му хвърлил око, но 1000 лева са си много пари за часовник.
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X