Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-A1100-1A3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новия CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-A1100-1A3

На скоро излезе на нашия пазар това чудо на техниката към което съм се огледал. Та ще си позволя да направя едно ревю на него. И понеже от над 10 години имам различни модели Casio но никога толкова висок клас, и ще ми е интересно хора притежаващи g-shock да споделят по нещо интересно.
    CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR
    GW-A1100-1A3

• Каишка от полимерен материал
    • Корпус от полимерен материал
    • Сапфирено стъкло недраскаемо
    • Удароустойчивост
    • Triple G Resist - Проектиран да издържа на 3 шокови сили: гравитационна, центробежна и на вибрации
    • Соларна батерия захранвана от слънцето
    • Индикатор показващ нивото на батерията
    • 6 месеца на акумулаторна батерия (при нормална употреба, без ежедневно излагане на светлина след пълно зареждане)
    • 29 месеца на акумулаторна батерия (когато се съхранява в пълна тъмнина, с функцията пестене на енергия след пълно зареждане)
    • Функция за пестене на енергията
    • Сигнализация за изтощена батерия
    • Радио сверяване (приемане на радио сигнал гарантира винаги точно време)
    • Функция за автоматично получаване на сигнала (6 пъти на ден)
    • Дигитален компас
    • Световно време
    • Автоматичен календар
    • Хронометър
    • Обратно броене
    • 12/24-часов формат
    • Дневна аларма
    • Електролуминисцентно осветлениe на целият дисплеи
    • Водоустойчивост 20 бара - Позволява къпане, плуване и гмуркане (до 10 метра)
    • Размер 48.4mm x 53.8mm x 17.3mm
    • Тегло 93g

Ето и малко снимки свалени от нет-а:

Линк

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:935966_380891898706313_1368470230_n.jpg
Прегледи:1
Размер:38.9 КБ
ID:6026956Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1010939_380891725372997_1494030666_n.jpg
Размер:47.7 КБ
ID:6026957Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1234853_380891838706319_1688760467_n.jpg
Размер:68.9 КБ
ID:6026958Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1236180_380891865372983_654223174_n.jpg
Размер:84.9 КБ
ID:6026959Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1236554_380891932039643_216753118_n.jpg
Размер:33.6 КБ
ID:6026960Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1239702_380891752039661_1070359787_n.jpg
Размер:64.7 КБ
ID:6026961Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1268515_380890945373075_398896660_o.jpg
Размер:130.6 КБ
ID:6026962Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1271192_380891948706308_1138378915_o.jpg
Размер:49.1 КБ
ID:6026963
    LZ1ZAH

От: Новия CASIO G-SHOCK WAVE CEPTOR SOLAR GW-A1100-1A3

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
    • Водоустойчивост 20 бара - Позволява къпане, плуване и гмуркане (до 10 метра)

200 метра
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      200 метра
      Прав си!
      LZ1ZAH

Коментар

Цената каква е у нас на това чудо, че и аз като стар фен на марката бих....
        Последно редактирано от zzlatev; 23-09-13, 19:14.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          Цената каква е у нас на това чудо, че и аз като стар фен на малката бих....
          999лв в БГ за сега
          LZ1ZAH

Коментар

Преди 2 седмици ми откраднаха Suunto Core от колата и сега съм хвърлил око на този. Супер е часовника видях го наживо...

Коментар

И аз съм фен, НО за тази цена не трябва ли поне още малко функции, като: температура, висотомер и барометър. Освен че с батерията и зареждането няма да имаме проблеми, друго аз лично не виждам. Вида му е направо зашеметяващ.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Термометър,висотомер и барометър има на Pro-Trek серията.Много се двоумя и аз от G-SHOCK или Pro-Trek моделите да си взема.
                o888 37 63 69

Коментар

Първоначално публикуван от Yulianski Преглед на мнение
                  Термометър,висотомер и барометър има на Pro-Trek серията.Много се двоумя и аз от G-SHOCK или Pro-Trek моделите да си взема.
                  Много е важно дали искаш часовник, който да ползваш по предназначение или стилен водомер?!
                  Да не се залъгваме - колко често ще ползваш компаса и ако ежедневно сенуждаеш от компас би ли се доверил на такъв набутан в часовник, пък било то и за 3000 лв?
                  С почти всички функции е така.
                  Не ме разбирай погрешно, фен съм на марката и имам часовници и от двете направления - еднакво здрави, поне досега никакъв дефек постоянно носене, зверска експлоатация. Мен лично про трек сериите ми идват доста аутдоор. Някак не ми се вписват в облеклото и стила на обличане по време на работа. Затова "мъжкарския " вид на шока + стрелките ми пасват пергектно за в града, а протрека за джипа и планината

Поздрави и знай че което и да вземеш няма да сгрешиш

Коментар

Хмммм аз като стар и бивш страшно заклет фен на джи шоците и то точно на аналоговите да си кажа..... За мен най важно са слънчевата батерия, защитенноста и да е видим във всяка ситуация.... Не случайно GW 2500 и GW 3500 си останаха най-добрите аналогови шоци. Защо? Ами просто защото прехваления Необрайт на касио е пълен боклук и "свети" видимо по-малко от 20 минути. Та задължително си трябва да има и лампа. Стават напълно безполезни и неудобни машинки през по-голямата част от ноща. Пък за тия цени е обидно някакси....
                    Незнам за този модел - не съм го виждал още на живо, но във всички сериозни описания никъде няма споменато да има лампа.... В някой сайтове за продажби някакси "без да искат" вмъкват , че щял да свти с помоща на "автоматична ЮВ светлина" . Ама какво ли значи това..... ( Всички които наистина имат тая опция са си описани навсякъде и си имат надпис по корпуса ) На самия часовник не виждам надпис за лампа..... Докато не оправят тая сериозна неразбория аз лично ще нося ситизен..... и то след толкова години с какви ли не шоци ( наистина бях, подчертавам БЯХ болен по тях, докато не започнаха така да се подиграват с нас.... )
                    Ти си написал , че има "електролуминисцентно" осветление на целия дисплей. Къде е???
                    Дано да не съм видял и недоразбрал нещо де ;(
                    И по принцип последната снимка която си дал на тъмно не е негова. На GWA1000 e и то точно след като е изложен на светлина. На 1100 "необрайта" е много по-малко ( не са целите чертички на часовете покрити с необрайт а са самонаполовина... ) . Абе гадна недоносена работа......
                    Последно редактирано от Tony33; 23-09-13, 23:44.
                    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                      Хмммм аз като стар и бивш страшно заклет фен на джи шоците и то точно на аналоговите да си кажа..... За мен най важно са слънчевата батерия, защитенноста и да е видим във всяка ситуация.... Не случайно GW 2500 и GW 3500 си останаха най-добрите аналогови шоци. Защо? Ами просто защото прехваления Необрайт на касио е пълен боклук и "свети" видимо по-малко от 20 минути. Та задължително си трябва да има и лампа. Стават напълно безполезни и неудобни машинки през по-голямата част от ноща. Пък за тия цени е обидно някакси....
                      Незнам за този модел - не съм го виждал още на живо, но във всички сериозни описания никъде няма споменато да има лампа.... В някой сайтове за продажби някакси "без да искат" вмъкват , че щял да свти с помоща на "автоматична ЮВ светлина" . Ама какво ли значи това..... ( Всички които наистина имат тая опция са си описани навсякъде и си имат надпис по корпуса ) На самия часовник не виждам надпис за лампа..... Докато не оправят тая сериозна неразбория аз лично ще нося ситизен..... и то след толкова години с какви ли не шоци ( наистина бях, подчертавам БЯХ болен по тях, докато не започнаха така да се подиграват с нас.... )
                      Ти си написал , че има "електролуминисцентно" осветление на целия дисплей. Къде е???
                      И по принцип последната снимка която си дал на тъмно не е негова. На GWA1000 e и то точно след като е изложен на светлина. На 1100 "необрайта" е много по-малко ( не са целите чертички на часовете покрити с необрайт а са самонаполовина... ) . Абе гадна недоносена работа......
                      Именно заради това минах на дигитални.. Абсолютно си прав, че за една заплата, че и горница трябва да има поне свестно осветление. Какъв е смисъла от всички екстри, щом на тъмно не можеш да ги ползваш. Какъв е смусъла да пропаднеш в пещера и часовникът ти да е здрав, ако не можеш да го видиш..

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        Гледах линк където всичко си е описано само трябва да се чете, сега ако от casioshop.бг са подали неверна информация не мога да знам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled1.png
Размер:261.5 КБ
ID:5521106

А по повод последната снимка съм я видял от ревято което са пуснали във фб касио Линк. Но като се загледам и на мен не ми прилича да е той...
                        LZ1ZAH

Коментар

И аз съм голям фен на марката. Този много ми харесва, в момента съм с G SHOCK, мнооого здраво животно, но се поочука и мисля да го сменям. В момента се оглеждам за нещо на цена 500-1000лв, попринцип тези много ми харесват, също заглеждам и по-скъпите модели от серията Едифайс. Само ме спира това, че след време полимерната каишка се къса, на моя почти се скъса... затова предпочитам да е с метална. Като ми с скъса от къде да си намеря оригинална? Тия къде ги продават са грозни и стоят доста зле... Гледам има Г шоци със стоманена верижка и май ще е нещо такова, само тя ме притесняа в случая.
                          Ако е машина, нека бъде немска!
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Какво е предимството на споменатия часовник пред GW-2500BD-1A ?
                            http://casioshop.bg/GW-2500BD-1A

Почти двойна цена, пластмаса срещу метал .....
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                              И аз съм голям фен на марката. Този много ми харесва, в момента съм с G SHOCK, мнооого здраво животно, но се поочука и мисля да го сменям. В момента се оглеждам за нещо на цена 500-1000лв, попринцип тези много ми харесват, също заглеждам и по-скъпите модели от серията Едифайс. Само ме спира това, че след време полимерната каишка се къса, на моя почти се скъса... затова предпочитам да е с метална. Като ми с скъса от къде да си намеря оригинална? Тия къде ги продават са грозни и стоят доста зле... Гледам има Г шоци със стоманена верижка и май ще е нещо такова, само тя ме притесняа в случая.
                              Аз в момента съм Casio Edifice с метална верижка, и мога да ти кажа, че и те си имат свойте недостатъци, имам го от 3-4 години доста екстремно използване и на два пъти щях да го губя след като ми изпадаха щифчетата остава ми във ветренката или в якето. И аз в момента чета и от чужди сайтове за и против металните-титаниева или полимерни каишки, има и плетени каишки, коя е по добра.
                              LZ1ZAH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X