Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предупреждение: €2000 глоба за антирадарно устройство в Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предупреждение: €2000 глоба за антирадарно устройство в Гърция

Странно животно е гъркът. Преди години от спряна цяла колона превишили скороста автомобили само мен, единствен с БГ регистрация ме извади от колоната и пусна без санкция, и това на 20-тина км. след Кулата. Имал съм и странни и необосновани заяждания. За приключението с Бат Пепо и смешното ножче "костурче", което се видя страшно оръжие в джоба на вратата на джипа не ми се и разказва но искаха да го съдят. Та в тази връзка ножове, без значение от размера-в багажника. Тогава и не подлежите на санкция. В никакъв случай в купето на автомобипа. Бяха поизоставили строгият контрол и заяждането с българи но го подкараха отново. Има разпореждане хазната да се пълни и глобите отново са на мода, това последното по инфо от приятел грък шеф на КАТ-Солун.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Все другите ни мразят и са ни виновни !!! Аз като се прибирам в България с гръцка регистрация да ви кажа ли колко пъти ме спират до Сливен и си плащам ПОДКУПИ за това и ли онова ....За 23 г в Гърция полицаи не ме е глобил без да съм си виновен и след толкова години тук ....разликата между полицията в БГ и Гръцко е ...НИЩО ОБЩО!!!
      Нож над 6 см е ОРЪЖИЕ и в багажника,така е и по летищата /прибраха ми един Lederman и вече з
      Заяждат само с Българи....ами той Българина си личи от 1000метра ...ПОЗНАЙ по какво?
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
        Все другите ни мразят и са ни виновни !!!

Е кое си е истина ИСТИНА СИ Е.За чий ще ми скачаш на свален радар детектор който стои в багажника или на мултитул който е вьв вратата?Или ВИНОВЕН пьк оди обяснявай,че нямаш сестра.

Може извратен да сьм,не споря.Свикнал сьм да си карам с инструменти и ножове по колите,а на 2 имам постоянно монтирани радардетектори вьрзани за вьзглавниците на колата,отваряш вратата и се включват.Отивам да речем в Гьрция,искам да им спазвам законите и ги прибирам в багажника,е пак ли сьм им крив???

Ще му тегля една,признавам си,после ако ще пеша да се прибирам.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Все другите ни мразят и са ни виновни !!! Аз като се прибирам в България с гръцка регистрация да ви кажа ли колко пъти ме спират до Сливен и си плащам ПОДКУПИ за това и ли онова ....За 23 г в Гърция полицаи не ме е глобил без да съм си виновен и след толкова години тук ....разликата между полицията в БГ и Гръцко е ...НИЩО ОБЩО!!!
          Нож над 6 см е ОРЪЖИЕ и в багажника,така е и по летищата /прибраха ми един Lederman и вече з
          Заяждат само с Българи....ами той Българина си личи от 1000метра ...ПОЗНАЙ по какво?
          А защо си плащаш подкупи?
          0887 61 66 21 - Катя

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Вьпрос,че предишното лято не се вредих,но следващото имам идея за там.

Антирадар или радар детектор?Едното е джамьр или им пречи на сигнала,а другото само ти свирка при наличието на радар брез да му играе сечено.

За второто говориш ма да знам за всеки случай,че аз без моя не пьтувам.
            Точно така е...пот(нятието ,,анти-рада" е придобило популярност в България, но е неточно, по отоншение на продаваните масово устройства, които засичат честотите на полицейските радара....същите тези последни устройства, обаче са рада-детектори, а не т нар в САЩ ,,джамър-и", които вече са си беш анти-радари- както във венната авиация, на изтребителите, монтират средства / излъчватели / за РЕБ / радио-електронна борба, които да забиват противникавите РЛС от наземните ЗРК на ПВО на странана и на войските /, на тоя принцип са и джамърите, те ,,забиват", ,,объркват показанията на полицейските радари и напрактика ги манипулират......Такива устройства и в България са забранени...Но радар-детекторите не...
            В Гърция обаче и радар-детекторите са забранени....
            https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Всичкото "анти" е в кюпа. Във Франция не само в жабката - в багажника опаковано да го намерят пак могат да те наковат. Преди да дойде еврото (смятай кога е било) глобата беше 6500 франка, което е малко под 1000 евро. Сега как е не знам.

В Гърция съм ходил веднъж, преди да отида вестниците бяха пропищели какво правят гръцките ченгета с българските коли веднага след границата, и се оказа абсолютно вярно. Има един магистрален участък с ограничение 40, там що народ беше изгорял не е истина. Това след Кулата де, на новите проходи не знам. Но не вярвам да са се кротнали.
              Гоблин, Това за забраната / пълна / на радар-детектори във Франция истина ли е????
              https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Аз,да си призная,не знам във Крит по какво ги познавате.Може би берат разни неща - маслини,кестени..? Има обаче и едни други българи,колега,които се познават по едни други неща.Например - спре на марината в Сани един Сънсийкър Предатор 130,с два метра български байрак и...лесно се познава...А за ножовете...ами баш па на Крит и децата носят,ама не ги закача никой май,а..?
                Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                Най-добрият ром е студеният ром!
                Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Нож имам в жабката и в багажа. Никой досега не ме е проверявал. Радар-детектор имам, но отдавна не го ползвам и у нас. Показателно за манталитета ни е че на прибиране от Гърция преди границата се кара с ограниченията и не се изпреварва на забранено (е, винаги има и ентусиасти, явно незапознати от първо лице с глобите в южната ни съседка), а след границата нашенци откачат и започват изпреварванията. После ги гледаме по новините вечерта.
                  По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                    Гоблин, Това за забраната / пълна / на радар-детектори във Франция истина ли е????
                    Във Франция е така наистина. Освен това там е забранено на навигацията да имаш информация за камерите им. Всеки път като си ъпдейтвам навигацията на Тойотата излиза на сайта предупреждение за това.
                    http://www.nakladkibg.com
                    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                      Нож имам в жабката и в багажа. Никой досега не ме е проверявал. Радар-детектор имам, но отдавна не го ползвам и у нас. Показателно за манталитета ни е че на прибиране от Гърция преди границата се кара с ограниченията и не се изпреварва на забранено (е, винаги има и ентусиасти, явно незапознати от първо лице с глобите в южната ни съседка), а след границата нашенци откачат и започват изпреварванията. После ги гледаме по новините вечерта.
                      Абсолютно вярно! Колко пъти техни полицаи са ме пропускали и са спирали следващия грък... Досега поне не съм видял тенденциозно отношение на техните полицаи спрямо българи. Носят се всякакви слухове, но допускам, че повечето от тях са необосновани и глобите са от истинско нарушение. Мога да дам пример - на мой приятел във фирмата, шофьор на бус донесъл глоба от 600EUR, защото не бил носил големия талон. Естествено презумпцията е глобата да я поеме фирмата, а не той. Не знам какво е станало, но според мен просто някъде е нарушил здраво и после си е търсил оправдание.
                      http://www.nakladkibg.com
                      накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                        ... После ги гледаме по новините вечерта.
                        Щото не гледаш гръцки новини...Пътувам често до Солун и почти на всяко пътуване забелязвам нови параклисчета.Миналата година даже станах свидетел на катастрофа с жертви.На следващото пътуване,два нови параклиса...Така,че и високите глоби не са им решили проблема с жертвите по пътя.Още повече,че по техните закони не те проверяват за алкохол,ако не си извършил нарушение.Няма да ти разправям, колко пъти обядвам при адаша все има тираджии да жулят "рацина"...

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                          ... Не знам какво е станало, но според мен просто някъде е нарушил здраво и после си е търсил оправдание.
                          Няма как.В акта пише съвсем разбираемо,какво си нарушил и каква ти е "наградата"...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                            Щото не гледаш гръцки новини...
                            Не ми и трябва, гледам как шофират. Не че карат като швейцарци. Просто спазват правилата повече от нас, и най-вече исках да наблегна за промяната в начина на шофиране на нашенеца тук и в Гърция. Ако не е заради глобите, защо тогава?
                            У нас шофьорите не близват, то е известен факт. Оня бакшиш дето помете 12 души на спирката пред мола не беше пиян. Оня дето го свалиха пътниците от автобуса за морето и се кри в гората не беше пиян. Тази пролет изпращам майка ми на автогарата и автобуса закъснява. След 30 мин. чакане идва момиче от фирмата и вика "ами шофьора ни не може да дойде, щото снощи имал абитуриент..." Добре че е бил мъртвец и не е могъл въобще да стане.

ПП "Параклисчетата" в Гърция не значат непременно загинал на това място. Това са фамилни параклиси, които се слагат извън двора, пред оградата за да може всеки за запали кандилото.

ППП В крайна сметка като гърците са такива изроди, тормозят и лъжат горките българи защо все повече ходят там?
                            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

В Гърция нещата поне доколкото се чува - сурови и най-вече безкомпромисни глоби...
                              Но за неколкократните ми посещения там (над 10х.км на юг до Коринт, на запад до Делфи-Метеора, на изток - от границата до Свиленград) съм срещал веднъж полицейска засада...
                              И коректно шофиране - на магистралите рядко ще се види някой джигит... По пътчетата им - настигнеш ли някой - бяга в банкета да ти даде път...
                              Според мен има още да ги гоним гърците специално в тази сфера...
                              Радар-детектора нямаше как да го махна от колата, но го демонтирах поне да не е на видно място...

А шока от връщането в БГ е голям (особено през Калотина)... Няколко километра преди това си се движил спокойно, без бързане, и си въртял 120-130км за час без полиция но и без нарушения ...
                              И попадаш в нашата действителност - завойче без видимост, след което - добър прав участък с разрешено изпреварване, но ограничение 60км/ч и полицай в храсталака...
                              Изнервящо и накъсващо трафика. И в следствие на това някои хора с лабилна психика започват изпреварване на забранените и рискови места...
                              Или пък правиш нарушение, и превишаваш ограничението на скоростта на правия участък, за да успееш да излезеш пред камиона, който се движи с 60км/ч по целия път...
                              В Гърция винаги ми е било комфортно и спокойно да пътувам и без радар-детектор (да, инфраструктурата също е по-добра от нашата).
                              И не съм нарушавал правилата, просто защото няма смисъл - и така си пътуваш достатъчно бързо, комфортно и без нерви...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Почти 5 500 000 леки коли в движение са в Гърция,отделно камиони ,автобуси и мотори ....всеки си прави сметката за параклисчета и т.н.
                                В България си плащам подкупи защото не ми се занимава с ПРОПАДНАЛИ хора които използват властта за да изкара 10-20 лв-.Не си струва ....няма смисъл!В Гърция ако се опиташ да дадеш пари ...просто става МНОГО интересно .Тък преди 3 месеца ме спряха с камиона и ...4 човека в кабината ,неминал преглед 2години ,износенин гуми и шесте,единия стоп не работеше ....Човека ми вика ако почна да тепиша ще замръкнем/камиона зелен а по докъменти бял а и талона скъсан/...ще те пиша за неща които ако платиш до десет дена плащаш 50% и така се оттървах с 300 евра само !

А тоя с тоя сънсиикер предатор просто НИКОЙ НЕ МУ ОБРЪЩА внимание тук ,ЗАЩОТО са много такива .Ако се интересуваш разгледаи марините само на КРИТ и ще разбереш!
                                Ако си точен и си спазваш законите на никой не му се занимава с теб и мен а предпочита да си пие кафето !!!
                                Grand Vitra ddis 2008
                                SEAT Althea XL tsi 2010
                                Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X