Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предупреждение: €2000 глоба за антирадарно устройство в Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предупреждение: €2000 глоба за антирадарно устройство в Гърция

2000 евро е глобата за антирадарно устройство в съседна Гърция. Забранено е не само ползването, но и наличието му в автомобилите. Затова от областната администрация в Кърджали препоръчват на шофьорите, които ще минават през през прохода Маказа от 9 септември, да спазват всички правила за движение по пътищата, пътните знаци, ограниченията на скоростта и задължително да ползват колани.

България и Гърция се договориха пътят да бъде отворен за движение на автомобили с тегло до 3,5 тона.

За превишаване на скоростта до 20 км/ч налаганата в Гърция глоба е 40 евро, с над 20 км/ч е 100 евро, а над 30 км/ч - 350 евро.

При неправилно изпреварване, преминаване на червен светофар, неспазване на знак "СТОП" или на обратен завой на непозволено място - 700 евро.

Ползването на мобилен телефон по време на шофиране се санкционира със 100 евро, а ако не се ползва колан - 150 евро.

Наложената глоба се намалява до 50 на сто при плащане в 10-дневен срок, предаде БТА.

От: Предупреждение: €2000 глоба за антирадарно устройство в Гърция

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    2000 евро е глобата за антирадарно устройство в съседна Гърция. Забранено е не само ползването, но и наличието му в автомобилите.

Вьпрос,че предишното лято не се вредих,но следващото имам идея за там.

Антирадар или радар детектор?Едното е джамьр или им пречи на сигнала,а другото само ти свирка при наличието на радар брез да му играе сечено.

За второто говориш ма да знам за всеки случай,че аз без моя не пьтувам.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Няма радар детектор , няма анти радар . И в жабката да го видят - гориш . Само глобата миналата година беше 1000евро. Имам приятел който го наяде . Няма майтап.

Коментар

Всичкото "анти" е в кюпа. Във Франция не само в жабката - в багажника опаковано да го намерят пак могат да те наковат. Преди да дойде еврото (смятай кога е било) глобата беше 6500 франка, което е малко под 1000 евро. Сега как е не знам.

В Гърция съм ходил веднъж, преди да отида вестниците бяха пропищели какво правят гръцките ченгета с българските коли веднага след границата, и се оказа абсолютно вярно. Има един магистрален участък с ограничение 40, там що народ беше изгорял не е истина. Това след Кулата де, на новите проходи не знам. Но не вярвам да са се кротнали.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Всичкото "анти" е в кюпа.
          Да де,ама все пак къде е думичката "анти" в словосъчетанието "радар-детектор" както е правилното наименование на това дето се ползва масово и на което пак масово му викат антирадар!Не че го ползвам,ама от друга пък страна е добре да е ясно!А иначе какво им е на техните полицаи,единственото място (поне за мен)където нямам нито едно спиране от полицията без нарушение!Иначе знам и от първа ръка някои подробности за вътрешния им контрол в тяхната полиция.Просто шапка им свалям!
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

... Има един магистрален участък с ограничение 40, там що народ беше изгорял не е истина...
            Възползвах се от промоцията.От 800 евра за неправилно изпреварване,гарнирано с превишена скорост,получих 50% отстъпка и платих само 400.Още не мога да си обясня,как след като знам значенито на една единствена гръцка дума (калимера),го разбрах все едно ми говореше на литературен български.Най интересното е,че не те спират на "местопрестъплението",а няколко километра след това.Снимаха ме двама цивилни,които помислих за някакви смотаняци,дето просто си снимат...Колко пъти споменах "майките",не мога да кажа,щото незнам как се пише число с един милиард нули...Това беше 2010г,още си пазя фишчето.Едно розовко такова...

Коментар

В Гърция ходя редовно от 1993 година. Обиколил съм повечето области, основно северна Гърция, и но много пъти до Пелопонес, Левкада, различните острови.
              Страната е много подредена, морето и бреговата ивица са уникални. За подводния свят няма да се впускам в подробности. Колкото се отдалечаваме от България, толкова по сърдечни и добри стават хората там.

Ни никой никога не ме е глобявал. Просто спазвам ограниченията. Но мисля, че и в България тряба да се спазват?
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

Дабее.. изруди са тия гърците..

Един приятел "изпревари" патрулката със 170 км/ч и те го гониха 10тина км. След като спря го глобиха ЦЕЛИ 400 Евро!
                Безсрамници!

С джипа съм навъртял повече километри в Гърция, отколкото в България. Със стърчащ булбар и 2 педи теглич.
                Единственият интерес от страна на полицията беше на паркинг в Кавала. Мереха колко рънъра е по-висок от тяхното терано

Коментар

Тия глобички дето ги пише в първия пост по темата, 40 евро са такива че ако мине някой само с толкова или дори със 100 евро, направо да се смята за късметлия! Гръка като почне да пише, пише така та да я натамани не по малко от 150 евро (може да пише освен превишената скорост, и че си спорил с него, и че гумите са ти износени, стърчащ теглич, тъмно фолио по прозорците, наличие на багаж пречещ на средното огледало, и още какво ли не). Дори знам за случай на един дето му изпукал ауспуха на ГКПП Илинден, та отнесъл над 100 евро за тая работа. Работата ми е на границата та ги научавам от първа ръка тия неща.
                  По Гърция стриктно спазване на всичко и 100% изправен автомобил без никакви гяволии (щото те ни знаят всичките номера вече) и нямаш проблеми!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Re: Предупреждение: €2000 глоба за антирадарно устройство в Гърция

Радар детекторите са забранени почти в цяла европа и глобите са сериозни. Специално в Гърция съм навъртял доста км, целили са ме с лазер с 20-30 км отгоре, но досега не са ме спирали. Изглежда, не им се занимава с чужденци за 20-50 евро. И, между другото, от лазера спасение няма.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Е нема що! Те гърците Венци са силни вилни на нас и то си подбират на кой какво да пишат! Ето тебе за теглича не те закачат, мене за фолиото също още не са ме пипнали, ама като докопат некой дето е отишъл да изкара 20 евро с некое ръждясало опелче или голфче, и го разчекват! Нас евентуално ако ни спрат за скорост, та може да ни пишат и другите грехове (фолио и теглич). А в същото време гърците карат такива гробове дето и по нашите най-забутани пътища не можеш да срещнеш, и без каски карат, и изпреварват и свирят, че и средни пръсти размахват когато спазваме ограниченията им. Та така, с много различен аршин мерят гърците, иначе ако мереха с еднакъв, и аз щях евала да им кажа!

Коментар

Не слагайте всички гърци в общо понятие. Около България, те са си почти българи (областта Македония), затова и може да се усетят познати жилки в характера. Но на 400-500 км, хората са съвсем други - в Тесалия, Епир, Елада, Пелопонес, а по островите пък съвсем различни. Природата, планината и морето са се отразили на всички.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Greece Districts.jpg
Прегледи:1
Размер:33.9 КБ
ID:5515809
                        Последно редактирано от Веско; 06-09-13, 09:14.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

За сума ти пътувания в Гърция, съм виждал полиция 3 (три) пъти. Повече виждам за един ден в София. Само един от тези пъти си беше чиста катаджийска засада. Преди Сидирокастро има едно изкачване, с ограничение май 60 и се бях позасилил малко. На най-високото място изскочиха из папура гръцките катаджии в най-добрите традиции на пътните полиции по света. Радара на стойка, с бинокли, едни такива изпънати с униформи, изгладени ризи и ... спряха набиращия скорост да ме изпревари грък каращ зад мен. Общото в този случай между Гърция и БГ е че и у нас щеше да го отнесе гръка.
                          По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                            Около България, те са си почти българи (областта Македония
                            Що не пробваш да им го кажеш, особенно ако са полицаи?

Коментар

Не са ми правили проблеми на мен лично, но истината е, че не ни обичат нас българите и непрекъснато си правят гаври с нашенци. По спомен за радар детектор глпбяваха 1000 евро, само за притежание, което сигурно не е законно, но написано на гръцки трудно се оспорва. Не съм чул да глпбяват за радиостанции, което е по-логично.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X