Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на сателитна чиния - КАК ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтиране на сателитна чиния - КАК ?

Лесно е!
    Прикачени файлове
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
      Лесно е!
      Пробвал ли си това ръководство? Според мен е абсолютно невъзможно да настроиш антена по този начин. Най-малко не се споменава за това, че стойката трябва да е доста добре нивелирана за да ти излезат каквито и да е сметки за азимут и елевация. А това, че трябва да почнеш да търсиш спътник, който е на 157 гр. азимут (в България), тръгвайки от "идеален изток" може да подлуди всеки ентусиаст.

Коментар

Първоначално публикуван от BAHKATA66 Преглед на мнение
        Помисли за това дали е възможно от мястото на монтирането на чинията до всеки приемник(8 на брой) да стига директен коаксиален кабел - това е начинът, забрави за сплитери. ....
        То хубаво директен кабел, ма от къде ще излиза? 8 конвертора ли ще набучи на една антена или 8 антени с по един конвертор?
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз съм с една чиния и 4 приемника+4 телевизора. Серийно изпълнение. Не съм го измислил аз.
          Последно редактирано от drukman; 07-07-13, 02:35.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Има разни варианти - приемници с вход и изход, конвертори близнаци, активни сплитери, пасивни сплитери, фитхорни за няколко конвертора, стойки за няколко конвертора за да гледаш различни спътници без да въртиш антената.... Но конвертор с 8 изхода не съм виждал и не се сещам как точно ще се дръпнат 8 кабела от един, без да се ползват изброените варианти. Последователното свързване си има известни неудобства. Примерно да ти се мотаят кабели напряко из цялата къща. Освен това май трябваше приемниците да са постоянно включени или поне първия, който захранва конвертора.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              ...Но конвертор с 8 изхода не съм виждал и не се сещам как точно ще се дръпнат 8 кабела от един, без да се ползват изброените варианти. ...
              Има:

http://www.satshop-bg.com/cart/index...product_id=328
              ОБАЧЕ!!! - твърда препоръка да НЕ се купува абсолютно нищо от този търговец.

Осем приемника си е професионална инсталация и аз не бих се заел да си я правя сам. Няма ли никаква възможност за аналогова кабелна телевизия в този район.

Коментар

Разгледай това http://www.satlex.net/bg/8participants.html

за да се ориентираш какво ти трябва. Успех
                ЖИВОТА Е ШАРЕН !

Коментар

Как се "разклонява" сигнал от сателитната паница...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                    Има.....
                    Я, верно имало и такова чудо. Изостанал съм явно, но пак ми се вижда тъпо да се мотаят 8 кабела около цялата къща, при условие, че може да стане с 1 с разклонения. А и съм сигурен, че в тоя конвертор всъщност е набутан сплитер, а не са 8 независими в общ корпус.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Днес завърших ефирната антена, ще видим с цифровизацията как ще се представи
                      - чинията още остава в проект ..

Коментар

Много зависи от това какво искаш да гледаш. В общият случай освен приемниците ти трябва един мултиключ поставен на по-централно място. От него тръгват 4 кабела към антената с 4 портов конвертор и примерно 12 кабела за 12 приемника. Има мултиключовее които са 5:12 например - 4 за сателита и 5тия за ефирната ТВ. Конфигурации колкото искаш.
                        LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                        2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Привет! Как да намеря Hellas Sat 2? Нямам компас или други инструменти. Ориентирам се по слънцето, но явно нещо бъркам, защото сигнал няма никакъв. Възможно ли е дълбочината на чинията или дължината на държачите за главата, да са с неподходящи размери? Как да проверя и какво да променя, за нужния резултат? Почти три часа изследвах космоса и си мисля, че това е проблема. Използвах finder, не тв. Абонат съм на булсатком, чинията е 1.60 м диаметър, не съм в Бг, а в Либия. Опитвам с главата, която ми дадоха от фирмата, дали е подходяща за тук? Какво друго може да съм объркал? Благодаря!

Коментар

Може за насочиш антената, като ползваш този сайт. Слагаш пойтера на мястото, където си и избираш Хелас 2 от падащото меню. В прозорчето ще ти излязат стойности за азимут, елевация, корекция на поляризацията и закрития, ако има. По линията към спътника може да се ориентираш от околните сгради и обекти.
                            Разтърси се из форума, има доста за сателитната телевизия, а също и бях писал доста подробен материал как се инсталира и насочва антена.
                            Накратко - фиксираш евелацията. Започваш да въртиш наляво-надясно около точката, където трябва да е спътника. Като излезе сигнал започващ леки корекции да намериш максимума и стягаш. После с леки корекции търсиш максимума по елевация и стягаш. После настройваш максимума с движение напред-назад в леглото на конвертора и накрая въртиш конвертора около стойността за корекцията на поляризацията, като също търсиш максимума. Освен сила на сигнала трябва да ти излиза и Eb/No. Това е "качеството" на сигнала. За приемане трябва да е над 6 dB, като всичко нагоре е запас за лошо време. Ако има сигнал, но няма Eb/No си нацелил друг спътник. Ако няма и двете, колкото и да въртиш провери връзките на кабели, конектори, приемник...

Не си посочил къде си точно в Либия, но само североизточната част (Бенгази, например) попада в европейския лъч на спътника.
                            Ето тук може да видиш покритието на лъчите на Хелас 2.
                            Успех!
                            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

От къде може да се закупи уред за настройка на сателитна чиния и върши ли работа за камион ? И по точно мой познат които е международен шофьор си взе чиния на VIV.... и неможе да хване сигнал когато е по паркингите и си търси такава джаджа.
                              . LRE Bulgaria.
                              RRC SE V8 91г.

Коментар

Устройството за настройка се нарича SAT Finder, но според мен е излишно, тъй като приемника си има добро меню за настройка.
                                В България може да се купи от Конрад.
                                Може да се поръча по интернет. Има от най-прости (тези от Конрад) до професионални като Applied Instruments .
                                За настройка по паркингите ще е трудно, тъй като едно обикновено дърво може да блокира сигнала. Европейския лъч на Intelsat 12 е с център централна Европа и в периферията сигнала ще е слаб.
                                По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X