Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бас колони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бас колони

Некви такива говорители?
    Сори грешен линк

Нещо такова?
    http://www.aval-bg. com/car-audio/hertz/srednochestotni-draiveri/hertz-em-100
    http://www.aval-bg. com/car-audio/hertz/pishialki-tweeters-/hertz-dt24
    Последно редактирано от turtey; 09-05-13, 15:11.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе що така шибано излизат тия линкове? Имат нужда от корекция за да се отворят.

Не знам за тези. Казах вече, някой който има или е слушал да препоръча нещо доказано.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        За да не ти кляка по захранване едновременно в ниския и средночестотния спектър, защото тези клякания ще се чуват в средите.
        Но като гледам двата усилвателя, този който ти си го показал е с много по-добри параметри от този на Спарки(Signal to noise ratio +ТХД) ако са верни. Има си и вграден Бас Бост на 40Хц. Мисля че все пак е добро бюджетно решение. А и сигурно по-лесно ще се справиш сам с него. Притеснява ме само че честотата на срез е малко ниска. Все пак един голям кондензатор ще е задължителен. Мисли и за говорители. Баса май ще трябва да е еднонамотков с тоя амп?
        SNR и THD за woofer не са толкова критични, колкото за среди и високи. Още една причина да е отделен усилвател. Онзи с по-добрите параметри като го усилиш хубаво и SNR-то, и THD-то ще се омажат тотално в целия спектър.

@Turtey: Пиша пак, бавно, и с думи прости: Голямите мощности са нужни в ниските честоти (басите). Съответно недостига на мощност като усилиш прекалено се случва пак там. А като го усилиш близо го предела му, той започва да криви и да замазва. При общ усилвател това кривене и замазване заради ниските изкривява и замазва целия спектър и се чува по целия слектър - като задавиш усилвателя с големи баси, той вече задавен не може да възпроизведе и всичкото останало. Като е отделен усилвател за woofer-а, като се претовари си се претоварва само той. Тоест, басите може и да се позамажат, но понеже са баси, там кривенето и замазването не са толкова натрапчиви и не се чуват толкова дразнещо. Отделно, усилвател клас D харчи по-малко ток, и няма проблем при ниските честоти, докато при високите в повечето случаи е леле майко.

И съответно - взимаш един отделен усилвател за subwoofer-а, и още един отделен за ляво и дясно среди и високи. Там, където е нужна мощност (woofer-а), усилвателя е клас D, харчи малко, думка много, и дори да се претовари леко, няма да направи дискомфорт. Средите и високите, бидейки отделно, продължават да си свирят без да кривят и дразнят, и на тях им слагаш един клас AB усилвател, дето се справя добре и с високи честоти, който пък може да е 3-4 пъти по-маломощен от басовия, просто защото горе амплитудите на сигнала с в пъти по-ниски.

Капиш?

ПП: @ ctef - за къде е въпросния голям кондензатор?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мхм. Сега загрях.
          То тогава може и без усилвател за среди и високи ако свирката е читава?

А линковете нарочно са счупени да не ме бие Ясен.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Мхм. Сега загрях.
            То тогава може и без усилвател за среди и високи ако свирката е читава?
            Може, ако е достатъчно държелива.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            А линковете нарочно са счупени да не ме бие Ясен.
            Точно в тоя раздел и в тема, в която пиша и аз, до Ясен трудно ще се стигне.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Един фарад кондензатор се слага на захранващия кабел непосредствено до стъпалото. Да поема пиковете.

Спарки, абе тоя амп дето го е показал Търтея вътре е от 4 отделни независими секции, до колкото схващам. Така че двете секции ще си дънят баса в бриджов режим, там 200вата ли беше, а другите 2 в стерео за средите. Един вид Биампинг си е. Така че единственото общо остава захранването, Импулсно ли е, какво ли. Виж ако то почне да кляка заради баса, тогава е лошото.

Коментар

Ей..... голямо писане настанало!! да не е време за ускорен курс по звукотехника и акустика?
                Ма ще трябва да се тръгне от анатомия и физиология, че да са разбираеми нещата. После малко физика и материалознание и стана дебела рабОтатА..

П.С. И за химия и електротехника се сещам, ама ще Ви доскучае.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  Един фарад кондензатор се слага на захранващия кабел непосредствено до стъпалото. Да поема пиковете.

Спарки, абе тоя амп дето го е показал Търтея вътре е от 4 отделни независими секции, до колкото схващам. Така че двете секции ще си дънят баса в бриджов режим, там 200вата ли беше, а другите 2 в стерео за средите. Един вид Биампинг си е. Така че единственото общо остава захранването, Импулсно ли е, какво ли. Виж ако то почне да кляка заради баса, тогава е лошото.
                  Отделни, ма върху една платка в една кутия и с едно захранване - и сам си го казал. После, стандартна музика ще вдигне къде 2x40 вата поне, което примерно от 300hz нагоре ще е достатъчно (струва ми се, позабравил съм) за поне 200 ватов woofer.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Ей..... голямо писане настанало!! да не е време за ускорен курс по звукотехника и акустика?
                    Ма ще трябва да се тръгне от анатомия и физиология, че да са разбираеми нещата. После малко физика и материалознание и стана дебела рабОтатА..

П.С. И за химия и електротехника се сещам, ама ще Ви доскучае.
                    Дебела, тънка - ако имаш да казваш нещо конкретно, никой няма да ти се разсърди.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Дебела, тънка - ако имаш да казваш нещо конкретно, никой няма да ти се разсърди.
                      Аз нагоре съм си казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Аз нагоре съм си казал.
                        Казал си на Търтьо да ти се обади. Нещо друго?

Коментар

Казал си на Търтьо да ти се обади. Нещо друго?
                          Другото се разбрахме. Май.

Коментар

Колеги, не знам дали да си отворя тема или да пиша в тази, но ако е за отделна, моля мод. да премести поста.

Случая е следния: една моя позната е забременяла /не е от мен/ и иска да се отърве от плода. Не и се ходи по доктори, защото не и се дават много пари. Нека някой запознат да обясни какво и как да направи.

П.П. И не ме пращайте в разни лекарски и др. такива форуми.

Сори за спама.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

SNR и THD за woofer не са толкова критични, колкото за среди и високи. Още една причина да е отделен усилвател. Онзи с по-добрите параметри като го усилиш хубаво и SNR-то, и THD-то ще се омажат тотално в целия спектър.

@Turtey: Пиша пак, бавно, и с думи прости: Голямите мощности са нужни в ниските честоти (басите). Съответно недостига на мощност като усилиш прекалено се случва пак там. А като го усилиш близо го предела му, той започва да криви и да замазва. При общ усилвател това кривене и замазване заради ниските изкривява и замазва целия спектър и се чува по целия слектър - като задавиш усилвателя с големи баси, той вече задавен не може да възпроизведе и всичкото останало. Като е отделен усилвател за woofer-а, като се претовари си се претоварва само той. Тоест, басите може и да се позамажат, но понеже са баси, там кривенето и замазването не са толкова натрапчиви и не се чуват толкова дразнещо. Отделно, усилвател клас D харчи по-малко ток, и няма проблем при ниските честоти, докато при високите в повечето случаи е леле майко.

И съответно - взимаш един отделен усилвател за subwoofer-а, и още един отделен за ляво и дясно среди и високи. Там, където е нужна мощност (woofer-а), усилвателя е клас D, харчи малко, думка много, и дори да се претовари леко, няма да направи дискомфорт. Средите и високите, бидейки отделно, продължават да си свирят без да кривят и дразнят, и на тях им слагаш един клас AB усилвател, дето се справя добре и с високи честоти, който пък може да е 3-4 пъти по-маломощен от басовия, просто защото горе амплитудите на сигнала с в пъти по-ниски.

Капиш?

ПП: @ ctef - за къде е въпросния голям кондензатор?
                              Спарки е много прав тук,а за средите и високите има си ди та с мощност ,който може би ще достигнат нивата /баланс/ между бас касата и другия спектър на звука/среди,високи/.Айде крайно време е да успеете бре.
                              Последно редактирано от traper2504; 09-05-13, 21:40.
                              Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Така
                                те тва е кутишката. 27.6 литра

Гран мерси на Явор за чертжа и сметките на обема

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:28.6 КБ
ID:5480793
                                Последно редактирано от turtey; 10-05-13, 00:16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X