Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможностите на едно радио...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възможностите на едно радио...?

пуста му работа, усещам се как почвам да залитам на една страна и да си търся книжки, ама не с азбуката, а граматика и литературни анализи
    нема начин да нема начин
    Ford Maverick 2.4 бензин/газ 1998г, екстри - изгнили шаси и купе, разтракано окачване, 1бр мъртъв цилиндър на бензин
    LZ2SHD, нула осем 8 seven 0 4 едно сто 90 и едно

Коментар

Тоя ужас се казва статистическа радиофизика. Тя се занимава и с интимните механизми на разпространението и приемането на радиовълни в частност. Но това е тежка математика. От нея до практиката има разни книги с по инженерен уклон, но пак са кошмар.

Коментар

Тцъ, тцъ, тцъ...

Абе, хора...

Бобчо оня ден стана на 18 години. Нали никой не очаква от любознателния младеж да е експерт по физика?

Той, щото не знае, за това пита.

Знаете ли колко има от неговите набори, дето не само не знаят, ми не си мърдат мозъчната гънка, за да питат поне?

Питането не замества четенето, ама щом има интерес, има начин той да бъде задоволен - в зависимост от дълбочината на интереса, може да се мине с тия лакардии, или утре Боби да стане радиоинженер.

Браво на Бобчо, че пита, и срам за тия, дето се бъзикат с него.

Борко, слушай Стефан, много го слушай, защото той знае много!!!

Коментар

Извинявам се,не загледах кой пита.А разпространението на вълните и антенно-фидерните устройства са тежка материя и трудно се поднася сдъвкано.Да,вярно е -има време от денонощието,в което чуваш на даден диапазон,но още повече,предавателят къде иска да го чуят,и да си насочи антените за там.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А може да не иска.
            Тогава приемника чува изобщо странни работи. Аз например се хващам че напоследък не съм против да послушам между станциите на дълги вълни. Не че имам антена, нито разбирам нещо от радиоастрономия, но все пак - гласа на Слънцето.
            Също не знаех че повдигналия въпроса е толкова млад. Значи няма как да е имал времето да прочете разни мътни книги. Но ако иска да ги - ще му ги дам.

Коментар

Бобчо,
              продължавай да слушаш и съм сигурен че ще чуеш още по-екзотични станции.Те това е магията на радиото, която за съвременната младеж е много
              непонятна - има интернет ,скайп и фейсбук и може да си лафиш с който си искаш от всяка точка на земята без да се напъваш.
              Навремето, около 85-86 година баща ми донесе един приемник Волна-К , тежеше много, но го сложихме на ученическото ми бюро.
              Прекарах безброй денонощия, слушайки радиолюбители от цял свят на Къси Вълни.Вече имах слушателски инициал и за 5 години изписах над 10 дневника със
              слушани станции.Тогава това беше единствения легален начин да чуеш някой от Калифорния или Австралия.
              Сега, 23 години след като имам инициал и над 200000 радиовръзки, все още се удивявам на възможностите за връзка на КВ.
              В момента има немска експедиция в Самоа: http://5w0m.hkmann.de/
              Успях да се свържа с тях на 28; 24.9; 18 и 14 Мхц , използвайки 75 Вата изходна мощност и 7 метра вертикална жица за антена.
              Ако ти трябва книга или практически съвет - пиши, с каквото мога ще помагам.
              73, Наско
              На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Бобчо,така е брат защото политиката на република България е пълно безхаберие по отношение на радиочестотния диапазон(думата безхаберие не е точната но не намирам друга),неговото разпределение,основен орган на което е КРС или ДКРС,в цяла южна България може да чуеш турски,гръцки,чат пат и румънски радиа,отколешен проблем е по южното черноморие,където турските радиа дънят яко,това всичко е техния модел с който си проправят път към Европа и няма нищо лошо в това,лошото е че нашата държава нехае,така е в целия район на Звездец където освен турска телевизия и радио друго трудно пробива,националната телевизия е тука има тука няма,горе долу същото положение е и по целите родопи,не ти е проблема в радиото !Скоро спряха късовълновите предаватели ( незнам дали наистина са спрени и ако е така жалко),което хем е добре хем зле,миналата пролет разформироваха РЦ Пъдарско от който се излъчваха радио България на десет езика за цял свят ! Там в тоя район си разтъпчвам джипката,сега това е само минало !Всичко се разглоби,и отиде за скраб !
                Ето малко нагледни снимки !
                Въпроса не е от нашата компетенция дали е необходимо или не, разрушаването на такива колосални съоръжения,но цялата ни политика е в тая насока !
                На първата снимка съм аз,за да се добие представа за мащаба !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dscf2472.jpg
Прегледи:1
Размер:279.8 КБ
ID:5472489

Това е съгласуващо устройства на една малка антенаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2544.jpg
Размер:178.1 КБ
ID:5472490Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2560.jpg
Размер:302.1 КБ
ID:5472491Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2561.jpg
Размер:156.1 КБ
ID:5472492Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2565.jpg
Размер:263.6 КБ
ID:5472493Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2566.jpg
Размер:345.7 КБ
ID:5472494Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2572.jpg
Размер:328.1 КБ
ID:5472495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2579.jpg
Размер:277.4 КБ
ID:5472496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2581.jpg
Размер:270.7 КБ
ID:5472497Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2593.jpg
Размер:158.5 КБ
ID:5472498

п.п На въпроса ми къде отиваш,отговорих на един колега,В Кънда Мънда,след 2 години същия този колега ми сподели че мислел след тези ми думи че Кънда Мънда е квартал на Пловдив !
                Последно редактирано от Roninn; 16-04-13, 02:12.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Имаше времена,когато ние им правехме и дълговълнови,и късовълнови антени.Къде прекопирани(ако ще и незаконно) и настроени,къде съчинени,ма работещи.Но това е друга тема.Колегата се чуди какво чува.И основният виновник не е неговото радио.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

За съжаление е така !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X