Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможностите на едно радио...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможностите на едно радио...?

От 2 дни, седя и се чудя/пробвам ли, пробвам/, как аджеба, обикновено радио, World Multi Band, даже марка няма, както си седя в Якоруда, хващам Сръбска, Хърватска, някаква Английска, някаква Японска, за Гръцки да не споменавам, че сам много и още куп други станции, възможно ли е, да си в Юго-Западната част на страната и да хващаш с обикновено/май китайско/ радио такива станции/естествено ги хваща, на различните честоти, FM, MW, LW и SW, като SW-то се регулира от 1во до 7мо/, от техните антени ли хващам или и в България се предават и други радия??
    Яде ме от вътре, не вярвах, че има такива възможности, те т'ва радио, та съм учуден.... То българските не хваща, пък хваща от кънда мънда, радио.... Нормално ли е.... Български хваща 2-3, Благоевград, Христо Ботев и още едно, а примерно, радиото, което се излъчва от град Банско, не хваща??... Някой може ли да разясни, защо се получава така ??
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Възможностите на едно радио...?

Физиката е удивителна наука. Защо така се получава навремето се учеше в училище.
    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Пробвай една руска Ореанда и ще се учудиш още повече
      висете отпуснато

Коментар

Там имаше и едно хептен чудо - Океан.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56597

Ето малко за четене.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
            Физиката е удивителна наука. Защо така се получава навремето се учеше в училище.
            Айде, бе ?? Б'зикаш се с мене....

Просто, се учудвах, дали нашите радио вълни, са някакви изчанчени или просто техните са толкова силни... Ви к'во наскачахтееее....
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Преди трийсетина години в Алжир със Селена съм ловил радио Пхенян.

Имам известни съмнения дали излъчването е било баш от там, понеже беше програма на френски, уловена във франкофонска зона, някак прекалено удобно ми се види...

За сметка на това България не можехме да уловим.

Това всичкото - с нормалната антена на радиото де, с външни не сме се занимавали.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Що вълните,има и антени.Де са любителите?
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Не бе, те тия вълни са много хитри. Никой не ги е виждал, крият се. Де да ги знаеш откъде минават. От стари хора съм чувал че кривуличели като змии, и се шмугвали много бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                    Айде, бе ?? Б'зикаш се с мене....

Просто, се учудвах, дали нашите радио вълни, са някакви изчанчени или просто техните са толкова силни... Ви к'во наскачахтееее....
                    Не с рогата напред

Прочете ли линка на Пенчо ?

Хората се бъзикат с теб, защото темата ти е малко като "Ебаси ферарито, неможа да се качи където стигна Патрул-а"

Коментар

Според мене просто се кефи че радиото му може нещо хубаво.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Според мене просто се кефи че радиото му може нещо хубаво.
                        Не.

Човекът реално не знае че има различни видове радиовълни които могат различни неща. И да, учеше се в училище.

А още нищо не сме му казали за отражения от йоносферата, от земята, от луната, от следи на метеорит и от полярното сияние.
                        Също защо червеното мастило прави зелени отблясъци.
                        И защо червените автомобили най-бързо си олющват боята.
                        И защо тостерът прави препечена коричка, а микровълновата печка - кокс в хлебна обвивка. И какво е радарна травма.

Все такива неща.

Коментар

Я я махнете тая тема, че нещо взех да се дразня... А пък да не пиша разни глупости.... Просто питах, нормално ли е да се хваща, ама вие к'ви патаклами написахте......... Че не ми се пише...
                          Стефане, мерси за отделеното време в писане на коментари...
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

А, нормално е. Зависи от диапазона, но има и съвсем странни. Примерно известното си-би, 27 МХц, в това отношение е класика. Може посмъртно да не чуеш някой на два километра от тебе в полето, и да ти гръмне радиото от някое такси в Италия. И от модулацията зависи. УКВ-то на гражданското радиоразпръскване, демек приемника ти вкъщи, всичкото е с честотна. А всичките средни и дълги са с амплитудна, и там може да го чуеш от много далече, макар и странно.
                            Освен това зависи как е тръгнал сигнала от предавателя, какво е улучил, и как се е отразил, та е стигнал до твойта антена. Верно е мътна и кървава. Да го накараш да чува каквото и откъдето искаш е много трудно, има хора полудяват от това и на тая тема, и стават радиолюбители. Или изобщо инженери - свързочници. Някои откачат съвсем, и стават радиофизици.
                            Даже защо небето е синьо, и няма как да бъде друго освен синьо, е по-ясно.
                            Ама що тогава пък залезът е червен ...
                            Последно редактирано от Стефан; 06-04-13, 02:37.

Коментар

Вие наистина се ташачите с антените(проходимостта-отделно).Файда-йок,не за никого,за всичко и всички.И после пак някой ни бил крив.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X