Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безжичен интернет. Какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Безжичен интернет. Какъв ?

Като за начало, ако интернета ще се ползва само на 2 локации гледай да не е мобилен... Иначе от мобилните вивата "върши работа". 700 МБ трафик и като свършат ти свалят скоростта на 120Kbps за 10 лв на месец...

Коментар

Доскоро имах флашки на Мтел и на Виваком, от Мтел -а съм по - доволен, но наистина има значение къде се намираш.
      На местата където съм ги ползвал - Пловдив до Сточна гара, едно пловдивско и едно чепеларско село Мтел - а имаше пълен обхват, Вива - та само в Пловдив, но когато Вива - та имаше обхват работеше по - бързо.
      Та една проба с помощ от другарче няма да е излишна.
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

В момента пробвам една М телска и скоростта е бавничка но е поносима .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имам служебен на Глобул/С флашка/, не съм имал проблеми до сега.Обикалям почити из цялата страна.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Виваком - 10 лв такса на месец .
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Уточнявам някои технически подробности, че приказки като по-бръз и по-бавен не ми допадат.

Технически има 2 стандарта налични в България. 2г и 3г. Това най-общо, за да не изпадаме в технически подробности.
              Всички оператори имат и 2 та стандарта. Най общо 2Г-бавен, 3Г -бърз.
              2г всички карти и флашки поддържат и се хваща навсякъде където има ГСМ.
              3г има 2 стандарта 900 и 2100Мхц. Някои (повечето) по-стари флашки не поддържат 900МХц. Това лишава собственика от възможност да ползва 3Г извън големите населени места.
              Когато се ползва 3г, скоростта може да бъде ограничена поради натовареност на 3Г разговорите (рядко и за малко). Разговорите са с приоритет и при нужда системата намалява скоростта на нет-а за да покрие войса.
              Това е от гледна точка на стандартите. Реално техническите възможности на операторите са еднакви. Остава само разликата в покритието на конкретно интересуващото ви място и какво точно е построено. Там може да се случи всичко. Да има прекрасно покритие на 3 те оператора или на ни един.

Ако нямате договорни отношения с някой оператаор, които да правят неговия нет по-изгоден, трябва да се пробва и с трите.

Най важно извън големия град е устройството (каквото и да е то) да поддържа 3Г на 900МХц. Валидно е и за повечето малки градове и села.
              Другото важно е Оператора който сте избрали да има 3Г там.

Обема и цените са друга графа.

ПП Подчертал съм 900МХц защото 2100 има само в най-големите градове и по големите курорти.
              Последно редактирано от drukman; 21-02-13, 07:54.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Уж трябва да има няколко високи скорости, 3G на 3.6 mbps и 7.2 mbps.

Коментар

Да спомена една алтернатива на 3G GSM джаджите за мобилен интернет - WiMax. Трябва да се провери къде има покритие и къде не.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Преди да вземеш флашката,пробвай с такава на некой познат,на местата където ще го ползваш,щото аз имам на глобул,ама на вилата телефона зарежда нета,горе-долу,обаче на лаптопа не мога нормално форума да прегледам,там няма 3Ж и мъката е голяма,а според оператора трябва да има,но явно моята къща е малко в страни! Та проба му е майката!!!

Коментар

И по-добре 3G рутер, хем можеш да го сложиш на място с по-добро покритие, хем може да се ползва и от други.
                      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Взех устройство на Виваком . Техен абонат съм почти от самото начало и ми предложиха добра оферта . Без да съм специалист тука в София връзката е по бърза от М телската .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте, Някой може ли да препоръча безжичен Интернет доставчик за региона между Каварна и Балчик, около голф игрище Блексирама? Има две антени до мястото за което търся, Мтел и Глобул, но от спомени преди година и двете са гола вода, привечер и през уикенда. Трябва ми минимум 3Джи или дори новия 4джи/ЛТИ връзка, защото VoIP през флашка е плачевно качество, а вечер и уикенда просто не става категорично. Дайте идеи като варианта НЕ трябва да е с договор а предплатена услуга, искам да ида за 2-3 сецмици на море и да си работя и да си водя разговори през нета. Вариант на УайМАКС е около 200-300 лв но обхвата свършва точно където ми е вилата, та има ли някой местен от КАварна или Балчик който възмездно разбира се да тества обхвата и качеството(скорост/лаг/загуби)? Трафика надали ще ми е повече от 1-2 ГБ на седмица но все пак колкото повече толкова повече. Мерси предварително. П.С. нещо браузера ми откачи и не иска да слиза на нов ред за това всичко е слято извинете за което. От УайМАКС ме посъветваха да взема голям рутер с две антени, не малките флашки защото антенити били доста мощни и свързаността ще е по-добра, хубаво ще е да чуя местни мнения от Топола или Балчик например?
                          Последно редактирано от BatGeorgeone; 19-03-13, 17:37.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X