Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка телевизор да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя марка телевизор да избера?

Виждам, че темата леко по леко залита в свободни съчинения и до някаква степен това ме кара да не се чувствам толкова виновен, че ще задам един доста подвеждащ въпрос...

Сам за себе си знам какъв high end телевизор да си купя. За мен гатанката е кой е най-евтиният, който има смисъл да си купи човек. Видях няколко жълти марки, които продават, но естествено нямах възможност да следя модели и качество.

Сещам се например за Finlux, които до колкото знам са турска фирма, крадяща масово от Samsund (ако бъркам поправете ме), което реално не е толкова зле. Самите матрици разбира се са пълна боза и това е окей за мен, защото в г*за на географията така или иначе читава оферта за кабелна няма, а телевизора ще предава основно X-Box-а на децата в детската...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      .... а телевизора ще предава основно X-Box-а на децата в детската...
      Ако ще е затова, си заслужава да вземеш и най-скъпото на пазара. Ако е за да затъпяваш пред кабеларката е достатъчен и Юность

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Я, колко непознати думи... Че и много на едно място

Аз знам две - TVersity на компютъра и Sharp на стената. В input менюто на шарпчето освен av1,2,3, hdmi1,2,3 има и usb, след него има dlna servrer. Намира си компютъра и бяга през папките като прасе през царевица. Единственият проблем който съм срещал е че когато някой особено дървен даунлоуд прекъснe на средата и ми писне да го чакам (съответно просто го преименувам в avi) нещо му умира индекса и не мога да превъртам напред. Иначе частта от филмчето която се е смъкнала пак може да се гледа до някъде (на читавите файлове си превърта напред и назад и показва цялата дължина на филма горе в менюто).
        Различни речници сме чели явно... Това, че "виждаш" файла през мрежата не е достатъчно условие за образ и звук.

Та, на мен по-познато ми звучат други думи:
        защо нямам звук като гледам от флашката на телевизора, а като гледам на компютъра, същите файлове са ок?
        защо.. флашката.. телевизора.. не се плейва. на компютъра същите файлове са ок?
        защо.. флашката.. телевизора.. субтитрите. на компютъра същите файлове са ок?
        ама какво може да се направи? ама няма по-нов фърмуер...? е пак ли на компютъра да си гледам? за какво го купих?
        и още много.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          ...Това, че "виждаш" файла през мрежата не е достатъчно условие за образ и звук...
          При мен е достатъчно условие. Види ли го - върти го.

Не знам какви толкова турбо файлове ползваш. Може би просто не съм търсил сложни, но пък и не си падам по сложнотиите.

При мен когато не работи просто ми казва "codec missing", да речем в един от 50 случая. Тогава филмчето просто не тръгва. А случай с липсващ звук на шарпа просто не съм имал. На филипса (двд плейърче за 35$) май се случи веднъж или два пъти. Него го ползвам от 4 години, телевизора - от една.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            При мен е достатъчно условие. Види ли го - върти го.

Не знам какви толкова турбо файлове ползваш. Може би просто не съм търсил сложни, но пък и не си падам по сложнотиите.

При мен когато не работи просто ми казва "codec missing", да речем в един от 50 случая. Тогава филмчето просто не тръгва. А случай с липсващ звук на шарпа просто не съм имал. На филипса (двд плейърче за 35$) май се случи веднъж или два пъти. Него го ползвам от 4 години, телевизора - от една.
            А, статистиката с оплаквания съм я събрал основно от приятели, които ме тормозят с някои от горните въпроси. Личните ми забележки са незначителни, но и технически неразрешими за момента - например разминаване на звук и образ. Както се подразбира - на компютъра всичко работи коректно. Евентуално, някога, ако някой се сети да напише ъпдейтче на фърмуера... А дано, ама надали...

И коментаторите...

Коментар

Добре де, преди около 3 години и аз бях пред дилемата да си купя LCD Телевизор. Ходих, гледах и накрая си харесах едно JVC, гледам ги два еднакви, единия около 800, другия беше на двойна цена към 1600 и косур лева. Разликата беше, че на единия отзад пишеше - "made in China", а на този от 1600 лева - Made in United Kingdom, взех английския, до сега си работи без проблем, на булсаткома вади супер картина. Имам и едно по - старо JVC с кинескоп от старите, около 15 годишен е, на него пък отзад пише - made in Poland... и още си върви де... май къде ли не ги правят...
              Ако е машина, нека бъде немска!
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Имайте предвид, специално за LG, че някои модели се продават без функция за гледане на филми от флашка. Реално си я имат, но за българския пазар не е отключена. Отключването става само през сервизното меню, в което се влиза със сервизно дистанционно. Има и други варианти, описани във форума на сетком. Аз декември си купих LG и случайно разбрах, че имам тази функция. Едно кабелче, старо дистанционно, един звуков файл и воала - гледам си филми от флашка (usb media player-a поддържа mkv, както и субтитри на български).

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Ако ще е затова, си заслужава да вземеш и най-скъпото на пазара. Ако е за да затъпяваш пред кабеларката е достатъчен и Юность
                  Въпроса е леко особен - не смятам да ги оставям да навъртат повече от час на ден на конзолата и то само ако не са правили бели. Освен всичко мисля да не е повече от 40-42 инча - въпроса е да са възможно по-далече от самия телевизор, но стаята е три на три метра и като цяло дори и по-малко, като вземеш предвид и мебелите.

Мисля за някой Finlux/LG/Samsung 39/42 ако ми стигнат парите.

P.S. телевизия не гледам...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Въпроса е леко особен - не смятам да ги оставям да навъртат повече от час на ден на конзолата и то само ако не са правили бели. Освен всичко мисля да не е повече от 40-42 инча - въпроса е да са възможно по-далече от самия телевизор, но стаята е три на три метра и като цяло дори и по-малко, като вземеш предвид и мебелите.

Мисля за някой Finlux/LG/Samsung 39/42 ако ми стигнат парите.

P.S. телевизия не гледам...
                    нека споделя и информация, която имам и се оказа решаваща в моя случай:
                    2 - 3 метра………..32-37 инча.
                    3 - 3.5 метра……..40-42 инча.
                    3.5 - 4 метра.…......47-52 инча
                    *средно препоръчително разстояние на гледане (за LCD) три диагонала

информацията е взета от тук: http://forum.setcombg.com/index.php/topic,46866.0.html
                    оказва се, че май не винаги размера има значение...

Коментар

Аз ползвам 6-та година Самсунг и съм очарован . Иначе харесвам Сони и Loewe.

Коментар

Да дам и аз моите "две стотинки"... Като матрици поне според мен Samsung са номер едно на пазара и като човек който по цял ден се пули в монитори (занимавам се с телевизия) това е най-доброто към момента (говоря за матрицата, а не какво пише на телевизора). Като цяло технологиите поевтиняха и разликите не са чак толкова големи, колкото до преди няколко години. От към картина вече почти всички го докарват, но проблема си остава звука! Системите за домашно кино от нисък, среден, а дори повечето от висок клас не поддържат истинските кодеци за обемен звук (новите също), а при телевизорите нещата са още по-зле независимо какво им пише по кашоните! Честотните им диапазони са силно орязани предвид размера и броя на звуковъзпроизвеждащите тела които се вграждат в тях! Поради тази причина моя съвет е да си купите най-евтиния телевизор който ви удовлетворява като размер на матрицата и качество на картината (не робувайте на марки - те отдавна не значат нищо), а със спестените пари да си закупите хубав и качествен рисийвър и колони! Ако послушате съвета ми - ще се убедите, че до този момент не сте гледали нищо, защото не сте чували и половината от това което би трябвало да чуете. Качественото цялостно възприятие е невъзможно без качествения звук! Аз лично спрях да ходя на кино и чакам филмите които ме интересуват да излязат на Блу-Рей (по възможност некомпресиран 40-50 гигабайта) и си се разцепвам в къщи! Поне в кината в България такова качество на звук и картина няма (системите THX отдавна не са върха на сладоледа, а и никой не ги е пипал от както са монтирани)! Рисийвъра е задължителен ако у дома имате игрова конзола! Лудницата става пълна!!! Аз лично ползвам рисийвър от средния клас на Yamaha, като всички сигнали ( TV&AUDIO) минават през него (има дори и вграден дигитален TV тунер) и от там отиват до съответното възпроизвеждащо устройство (по оптика и HDMI). За тези които смятат, че казаното от мен е излишна манящина и перфекционизъм - 3D филмите ползват кодеци за звук, които единствено рисийвър предназначен за домашно кино може да възпроизведе! Всичко останало симулира оригинално заложения звук чрез алгоритми които занижават параметрите до степен - да могат да се възпроизведат от скопеното устройство (за по-незапознатите - чувате само най-основното без което не може, а "пудрата" в която се състои основния кеф я няма - особено в ниските)!

П.П. Когато си закупувате телевизор имайте предвид, че до края на 2014 г. всички европейски ТВ канали (включително и българските) ще преминат на HD формат, който е приет и унифициран в ЕС (2014 е крайния срок)! Всички ТВ канали които не отговарят на това изискване няма да бъдат лицензирани. Да не се окаже, че след 1-2 години ще трябва да сменяте телевизора отново (това е предупреждение към тези които гледат да купят нещо за възможно най-малко пари).
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 14-03-12, 04:17.

Коментар

Аз ползвам следните марки широкоекранни телевизори и монитори: Samsung и LG

От Самсунг имам: 46" LED LCD , 32" LCD, 26" LCD

От LG : 27" LED LCD, 22" LED LCD

Преди години , по времето на Sony Trinitron бях заклет Сони фен. Харесвах и Панасоник.
                          Първото ми LCD беше един 19" LCD Samsung, който така ме накара да приема марката Samsung, към която бях доста резервиран. След 3 години употреба нещо по платката се скапа и не си заслужаваше ценово да се поправя. Взех си нов монитор. Това е единственият Самсунг, който ми се е развалил!

32" Самсунг го ползвам от 5-6 години, няма грешка!

26" Самсунг го имам от 4 години - работи перфектно

най-нов ми е 46" LED LCD Samsung - имам го от 3 години.

LG-тата: 22" и 27" са LED LCD TV/Monitor, ползвам ги като PC монитори. Тях ги имам съответно от 2 и от 1 година. Работят си.

Сони ползват масово матрици LCD на Samsung, защото не произвеждат свои!
                          На Сони цените са по-високи от тези на Самсунг. Реално ,ако сравняваш два телевизора примерно 40 инчови Сони и Самсунг и те струват едни и същи пари, почти съм убеден, че Сонито ще издиша като картина!

Като избирах големия си телевизор - 46 LED LCD Samsung обикалях магазините с една тестова флашка, в която бях записах HD клипове, HD Wallpapers, Аудио и DVD формат. С тази флашка виждах реално какво предлага всеки телевизор и игнорирах фактора сигнал , източник и качество на записа предлягащи за тест съответния магазин.
                          Samsung предлагаше 46" за 3500лв и картината беше впечатляваща. Пробвах Сони , което струваше над 4000лв и картината не бе същата. По-едри пиксели, по-бедни цветове, снимките не изглеждаха толкова добре..... Това го отдавам на факта, че сигурно ползват по-стара матрица на Самсунг, а цената е подвеждащо надута.
                          Самсунг бълва страшно много модели на добри цени и можеш да си купиш нещо наистина ново от тях.
                          Корейците са сила, а Samsung и LG са корейски марки. Гледам и в автомобилната индустрия се засилиха толкова, че ще започнат да изместват европейските и японски марки. При GSM-ите същата работа става.

От плазми не разбирам, затова не ги коментирам. Чета, че Панасоник правят и предлагат добри плазми на прилични пари.

Според мен, човек ако няма пристрастия към марка (в днешно време това е напълно безмислено!) спокойно може да направи като мен, взимайки една флашка и тествайки телевизори, които са му по джоба. Може да остане изненадан как цената не определя качеството, както се случи с мен.

Едно ми е ясно вече: LED LCD е за предпочитане пред стандартно LCD с лампа.

Важен е и източникът , който ще подава сигнал към TV-то.
                          Ако говорим за кабелна телевизия или цифрова по кабел няма никакъъ смисъл да се купува скъп телевизор. Картината е толкова бедна , че като качество може да се конкурира със стар кинескопен Sony trinitron. Дори картината на Bulsatcom изглежда по-добре на кинескопен телевизор отколкото на LCD с висока резолюция. изключвам фактора констраст разбира се, защото LCD матриците предлагат несравним такъв в сравнение с кинескопния тип телевизори.
                          В такъв случай купуваш най-евтиния размер, който ти върши работа. Марката няма значение.

Ако ще се подава качествен сигнал: HD телевизия, Blu-Ray или друг HD източник то вече по-скъпите телевизори си заслужават парите.

Аз първоначално си купих скъпия Самсунг без да имам качествен сигнал за него. Ограничавах се до DVD. и HD клипове от флашки. След като си го пуснах на домашната цифрова кабелна телевизия усетих как съм си дал парите залудо. Имах едиствено по-силен контраст заради LED подсветката и толкова. Наложи се да си купя хубав източник на видео сигнал , за да мога да си оползотворя покупката на телевизора. Взех си Popcorn-Hour (пуканка) и качествена компонентна Home Cinema Harman-Kardon, която има така наречения upscaling до 1080p т.е. обогатява с пиксели по беден източник на видео сигнал. На практика един DVD филм може да го гледаш на Full HD с обогатени пиксели и подобрена картина. "Пуканката" пък я изполвам за Blu-Ray филми, които вече наистина показват какво може самия телевизор.
                          Та така, хубаво е като ще купуваш нещо да знаеш за какво ще го ползваш и да се прецени ще трябва ли да се дават пари и за нещо друго.

И последно, ако не ти се занимава да сравняваш модели , а ти харесва дадена марка или дизайн купи си я. Важното е да те кефи покупката и да си доволен от нея, така че не е правилно да слушаш останалите и да се подвеждаш по техния избор.

Успех с покупките.
                          Последно редактирано от verter; 14-03-12, 11:53.
                          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                          0888/00-55-37

Коментар

Мда, ама има и друг момент - в 90% от времето на тоя телевизор не се гледа Full HD с Blu-ray качество. А точно как се справя въпросния телевизор с кофти сигнал има не по-малко значение. За съжаление и това не отговаря на цената. Моето е дърт панасоник с дърта SHARP (а може и SAMSUNG да е - има ги и с двата варианта) матрица, и не е Full HD дори, но със ширпотребския наличен масово сигнал се справя на порядък по-добре от доста други, дето дори в момента предлагат в магазина. Има си други кусури, предвид възрастта си (май ще станат 6 годинки вече), но недейте да се заблуждавате че в близко време всички телевизии ще минат на HD. Просто няма да се случи. Те при масово наличие на 16:9 телевизори все още излъчват в 4:3, та какво остава за другото.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След много чудене днес най-накрая избрах телевизор.Тествах 32" ама нещо мъничак ми се видя и закачих флашката на 37".Дори с гадните малки като резолюция клипове, картината не е никак зле.В началото се спрях на Самсунг, после погледнах Панасоник:

http://www.samsung.com/ie/consumer/t...5000PKXXU-spec
                              http://shop.panasonic.com/shop/model/TC-L37E5

И днес ги поставихме един до друг за сравнение.Оказа че анасоника има по-реалистина картина като цветове, самсунга е един "пренапомпен" и дразни с ярките си нереалистични цветове.За сметка на това, черното на самсунга е "по-черно", но няма пълно щастие.Пуснах различни клипчета и двата се справят без забележка с динамични и бързи картини, няма насичане или забавяне.Ако на някой му говорят нещо цифрите, да сподели някоя дума за Панасоника, който е съвсем нов модел и още никой няма наблюдения за него.На кашоните пише "мейд ин Чехословакия", надявам се да е по-добре от Китай, ама знам ли
                              Платих две бройки, чакам втората от София, че в бургаския ТМ, нямат друга.Хареса ми че я извадиха от запечатан кашон и не е била демо.
                              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Горният пост ме подсети - при избор на ТВ е почти задължително да изберете модел с DVB-T и DVB-C.
                                DVB-S, 3D, производител, технология на панела и външен вид са на вкус.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X