Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шок: GSM-и опекоха яйце за два часа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Шок: GSM-и опекоха яйце за два часа

Гледах , мислих , пулих се и се кокорих ....и открих! Еврика , знам защо експеримента на Краси не е станал като по тв. Целият проблем е в тонколоната. Както той каза - през цялото време на експеримента е бичила музика. Ами това е. Звуковите вълни от нея , действащи в случая перпендикулярно на вълните от телефоните ги изтласкват в необятното пространство или иначе казано ги неутрализират. И какво? Яйцето остава под въздействие само на звуковите вълни. Ама то с тях яйце не се пече /респ. - пържи/. Щото гениалните журналисти не са казали че печенето трябва да става под музикален съпровод , а само вследствие работата на GSM-ите. Това е. А кажете сега , не съм ли прав? И...Краси , можеш да повториш опита но запазвайки пълно мълчание , без никаква музика. А не дай си боже да пуснеш на яйцето чалга. Ще се излюпи дяволче - кючеклийче.

Коментар

Вие се смеете ама аз всеки ден трябва да убеждавам хората че не е вредно да им разположим антени за GSM на покрива на блока а разни изкуфели бабички да ми обясняват че това било атмна бомба...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Дима,един въпрос имам...Значи,то е ясно,че това със журналистите е бош-лаф,най-малкото щото,както вече се каза,GSM-ите не излъчват помежду си,за да направят връзка един с друг,а през клетка...така...Някои апарати имат "екстра" РТТ(Push to talk),където вече е друго...като дуплексна радиостанция.Само дето в БГ нито един оператор не я предлага,ама нейсе...Та,поне на теория,тогава възможно ли е?
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

погледнете го като опит да се възродят разговорите по стационарната телефония

за всичко си има стандарти и изисквания и когато се спазват риска и вредното влияние са изчислени и сведени до приемливи норми - преди време и храната притопленва в микровълновите печки беше супер вредна и канцерогенна

ако имам време и си мобилизирам ината бих направила друг експеримент - колко време няма непоправимо да ме хванят нервите да държа два GSM до ушите си и да говоря

Коментар

Колеги,не сте прави!Аз имам сериозно проучване,което показа,че ако не говориш по GSM,живееш 137 години,а ако говориш - 136,3 години.Така че,замислете се.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Дима,един въпрос имам...Значи,то е ясно,че това със журналистите е бош-лаф,най-малкото щото,както вече се каза,GSM-ите не излъчват помежду си,за да направят връзка един с друг,а през клетка...така...Някои апарати имат "екстра" РТТ(Push to talk),където вече е друго...като дуплексна радиостанция.Само дето в БГ нито един оператор не я предлага,ама нейсе...Та,поне на теория,тогава възможно ли е?
              PTT - Push To Talk услугата пак минава през базовата станция и останалата част от мрежата. Използва VoIP протокол през GPRS. Няма нищо общо с функциалността на радиостанциите, забавянето от момента на предаване до приемането от отсрещната страна достига 10-15 сек. Присъствал съм на демонстрация, не е кой знае какво. Може би затова не може да се наложи като услуга. А пък вече има доста Симбиан програми за телефони които предлагат същото, че и доста повече възможности - IM и VoIP клиенти, които са дори съвместими със Skype (като Fring , например).
              По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Мисля че, може и да има капка истина. Първо може би, телефоните трябва да са хоризонтално легнали и плътно допряни около яйцето. - защо ? Първо клетките работят с вертикална поляризация. Второ двата телефона толкова близо един от друг биха си пречили да чуват клетката и биха пердашили с макс. мощност от окло 2 вата. Трето трябва да бъдат еднобандови, или да няма клетка на друг банд която може да поеме единия. Иначе 4 вата за два часа са на ръба да изпекат яйце, просто не ми се ровят учебници

Коментар

Да и телефоните е добреда са руски, ако може военни

Коментар

Първоначално публикуван от misho_cg Преглед на мнение
                    Мисля че, може и да има капка истина. Първо може би, телефоните трябва да са хоризонтално легнали и плътно допряни около яйцето. - защо ? Първо клетките работят с вертикална поляризация. Второ двата телефона толкова близо един от друг биха си пречили да чуват клетката и биха пердашили с макс. мощност от окло 2 вата. Трето трябва да бъдат еднобандови, или да няма клетка на друг банд която може да поеме единия. Иначе 4 вата за два часа са на ръба да изпекат яйце, просто не ми се ровят учебници
                    Само да уточня - базовите станции излъчват кросполяризирано на +45° и -45° спрямо хоризонта. Има малко изключения - някои по-стари базови станции на МТел и някои на Глобул, предимно по пътищата.
                    Един телефон не може да попречи на друг да "чува" базовата станция, освен ако няма хардуерен проблем. Приемането и предаването става на различни честоти и по различно време. В случай че базовата станция не "чува" телефона и обратното, след няколко секунди канала ще бъде освободен и връзката прекъсната.
                    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Спокоино. Няма за какво да се притесняваш.
                      А бре, да знаете някакви ГСМ-и, които освен да пекат,
                      да могат и да боядисват яйца,
                      че жената е в чужбина и ми е дала задачка за Великден...???!!!

Коментар

Абе .... намират се едни такива с женски имена ...

Ама, по добре опитай сам.
                        Вземи някой друг буркан или кофички (за изхвърляне защото се оцветяват) ..... толкова колкото цвята боя имаш.
                        Слагаш боята, топла вода до половината, лъжица оцет. Мяташ яйцето вътре (сварено) чекаш малко ... вадиш на кърпа или салфетка ...
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X