Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шок: GSM-и опекоха яйце за два часа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Шок: GSM-и опекоха яйце за два часа

Малииии
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

След 2 часа очаквайте риалити включване

Коментар

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение
        Казвай има ли някакви признаци вече на затопляне че ми е много интересно. Аз също мислих да го правя експиримента като се завърна

Коментар

Като знам по колко говоря... сега съм го хвърлил на 5-6 метра...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Като знам по колко говоря... сега съм го хвърлил на 5-6 метра...
            Спокоино. Няма за какво да се притесняваш.

Коментар

Поредната истерия. Аз с това се занимавам и ако беше вредно нямаше да имам 3 броя в мен. Да, загряват те и какво? Скоро прочетох някаква статия че говоренето по мобилния те правело по-умен, щот като ти загрявало тиквата се разширявали кръвоносните съдове и се подобрявало оросяването на мозъка
              Яйцето няма циркулация на кръв така че не може да разсее топлината, и както знаем белтъците коагулират при температура от над 42 градуса. Така че е достатъчно да се загрее до малко повече за продължително време. Така че тия глупости са поредния див популизъм и манипулация.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Телефоните като излъчват вълни те карат водните молекули да трептят удрят се и произвеждат топлина, демек работи на принципа на микровълновата печка. С мозъка защо е по-различно. Значи говоренето на телефон по време на каране е забранено не само защото докато псуваш някой по телефона ще прегазиш некой моторист ами защото същите тези вълни въздействат на мозъка и е изследвано че до 15 минути след говоренето мозъка е с понижена активност, демек не можеш да се съсредоточиш толкова добре. Това второто нз до каква степен е вярно. Смисъл то е сигурно, защото съм го чел, но едва ли осезаемо ставаш по-разсеян. Но е сигурно че вълните от телефона действат вредно защото един вид тези вълни преебават клетките по сходен начин и така се образуват ракови заболявания. Но това е в супер ниски стойности , така че не е от значение! Извод: говорете си по телефоните и нема се плашите! Тамън кат ви спре тока пак ще можете да си изпечете яйце макар че ще ви чака завидна сметка за gsm-a!
                [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение

Снощи единственото нещо което стана е че ми спря нета

След 60 мин оператара ме изхвърли и набрах втори път,през цялото време тонколоната дънше музика, доста по силно от човешки говор,
                  И РЕЗУЛТАТА Е СЛЕДНИЯ

ДОРИ ЯЙЦЕТО СИ ОСТАНА СТУДЕНО

Ципата под черупката ми се стори по дебела от нормалното и за това счупих и второ яйце и явно "партидата" е с деблоципеста

Та тия пичове от ТV май са направили някъв "жмел"
                  Днес ще пробвам за изпеча тиква с Vertexa

Коментар

Пълни глупости. Поредното "търсене на сензации" от дочули нещо журналисти.

Максималната мощност на GSM телефоните е 2W при работа на 900 MHz и 1W на 1800 MHz, а за UMTS е 0.125 W.
                    Максимална мощност се използва при начало на връзката и при доста слабо покритие. "Началото" на връзката трае около 3-4 секунди, като телефонът излъчва 1/64 от времето...
                    По време на разговор телефонът излъчва в 1/8 от времето, а ако не говорите а само слушате - още по-рядко.

Просто примерче - телефонен разговор 8 минути. Поради технологията на GSM, радио канала се дели на 8 времеви подканала, т.е. телефонът работи през 1/8 от времето или 1 мин. Половината от разговора слушате, телефонът излъчва ако говорите, докато слушате излъчва през 120 ms котролна информация от 150ина бита.
                    До тук 30 сек. облъчване. Ако сте в зона на добро покритие телефонът ще работи на намалена мощност.
                    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Много странно? Явно ще си ги варим по нормалния начин яйцата

Коментар

и също така телефоните не излъчват радиовълните помежду си а от единия телефон до базовата станция после от базовата станция до другия телефон

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                          и също така телефоните не излъчват радиовълните помежду си а от единия телефон до базовата станция после от базовата станция до другия телефон
                          +1.Естествено.Иначе щеше да си е проста радиостанция...

Коментар

Еййй разконспирирахте ги Страшни сте
                            Ма те явно хората са виновни, че неговорят истината
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Мен ако питате всяко нещо ако прекаляваш може да е вредно. Те и GSM-ите нали трябва да отговарят на някви норми SAR, та явно, че могат да вредят, но чак да ти сварят яйцата едва ли.
                              ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Опекли са чушки....Сигурно малко или повечко gsm-ите са вредни ама чак пък яйца да печем с тях...
                                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X