Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блу рей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блу рей

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
    Можеш ли да опишеш цялата конфигурация на машината по компоненти?
    Ой приятелю не мога ! Процесора е Атлон 64x2 dual 4400 + , 2.31 ghz , 1.87 gb ram , харда ми e 320. Захранването ми е "оригинално" от мултирама. с Nvidia съм. друго друго, не се сещам???

Коментар

Ами 1840МБ рам няма или 1024 или 2048 тожа че ти е клъцнат рама ми говори за вградено видео в чипсета а той също е NVIDIA а това е офис машинка не мултимедийна. ако имаш фотоапарат снимай я отзад да видя вградено ли е или ще трябва да уча пак
      Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Ще ми се наложи да почна със старата драма "nVidia VS Ati", но преди това... С коя точно nvidia си? Защото има nVidia 8400, която не става за чеп за зеле и GTX 480, която е почти 900 лева... И пак не става за чеп за зеле, като става дума за декодиране на Blu-ray... Иначе има ATI 5450, което има т.нар ATI Avivo HD (DVD/HD-DVD/Blu-ray Playback), което е точно това, което ти трябва за филми...

Ето ти гейм карта (нисък клас, но се ядва), която става за целта - http://mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=41979 (моля да бъда извинен за външният линк - и не не работя в most.bg - просто там най-лесно намирам цени...) Като стана дума за цена - това е цена за дилъри...
        Последно редактирано от господин никой; 04-10-10, 22:56. Причина: добавка...

Коментар

Ами инфото го вадя от System така пише - 1.87 gb of Ram. Карай , ще ходя утре до магазина дето съм го купил да питам. Защото все повече филми ги пускат само на blurei вече, ей го за новия на Скорсезе -сериал, няма двд примерно а сигурно е добър

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Ще ми се наложи да почна със старата драма "nVidia VS Ati", но преди това... С коя точно nvidia си? Защото има nVidia 8400, която не става за чеп за зеле и GTX 480, която е почти 900 лева... И пак не става за чеп за зеле, като става дума за декодиране на Blu-ray... Иначе има ATI 5450, което има т.нар ATI Avivo HD (DVD/HD-DVD/Blu-ray Playback), което е точно това, което ти трябва за филми...

Ето ти гейм карта (нисък клас, но се ядва), която става за целта - http://mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=41979 (моля да бъда извинен за външният линк - и не не работя в most.bg - просто там най-лесно намирам цени...) Като стана дума за цена - това е цена за дилъри...
            Хе как 900 , то целия комп беше към 6-700 преди година и нещо, явно е кьопава Nvidiata...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              Ще ми се наложи да почна със старата драма "nVidia VS Ati"
              Да ATI още от едно вренме заложиха на мултимедията с рейдж тятъра и сега продължават, та драма няма просто тябва да се знае предварително за какво ще се използва машината да не излезе в крайна сметка че си купих евтин компютър на тройна цена. А "експертите" в Мултирама и една камара магазини от този род не искам да коментирам.
              Колега, Направо им го трясвай и да ти решат проблема, нали е в гаранция още
              П.П. Но си приготви още 100тина лева за една карта на ати че си с вградена за тази цена.

При компютрите не е всичко смо параметри на процесор, рам и т.н. а се конфигурира система която да върши работа, и 2 пъти по слаб процесор с хардуерно декодиране е достатъчен да ти възпроизведе всички известни видео формати.
              Последно редактирано от old111; 04-10-10, 23:28.
              Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Само въпросче - каква е причината да е от мултирама? Продават, каквото и другите, с обще взето гаранция като на другите, самоче за повече пари. Къде е келепира?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Само въпросче - каква е причината да е от мултирама? Продават, каквото и другите, с обще взето гаранция като на другите, самоче за повече пари. Къде е келепира?
                  Келепира е плащаш и получаваш... Иначе келепир няма. Идеята е да не ти се налага сам да разучаваш какво що. За съжаление в един момент задължително се стига и до това.

<off-topic>
                  Колкото до ATI VS nVidia... нарекох го "драма" защото двата лагера имат хардкор поддръжници, които не допускат, че има нещо в което другите да с по-добри. Факт е, че дори и високия клас карти на nVidia нямат хардуерно декодиране на кодеци. Иначе имат Physix (който по моя преценка от както не на Ageia не става за чеп за зеле, но нейсе...) и малко по-добро охлаждане.
                  </off-topic>

Коментар

Много е просто тъйкато филмите са с изключително високо качесто (имам птедвид fullhd което е 1920х1080i или по висока ) тогава вградените или по стари карти просто немогат да изчислят всичко това (защото всичко което се показва на екрана минава изчисления през видио картата и тя първо го превръща от 101001010111010110 в графичен вид а после и го раздвижва за това трябва външна карта). Картите са Nvidia 9600 (128 или 256 bit) 512(1gb) и нагоре така и при Ati (карта същия клас или по висока)
                    Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X