Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блу рей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блу рей

Gom'а ми насича филмите, пък съм ужасно свикнал с тоя player.
    Конфигурацията ми е AMD Athlon 64 x 2 dual Core 4400+ 2.31 GHz , 1,87 ram
    Има ли колега да се е сблъсквал с проблема? От машината ми ли е ? Или да търся някакви кодеци за Goma ??? Благодаря
    Последно редактирано от sir Borko; 04-10-10, 17:51.

От: Блу рей

Здравей колега,
    Може да има много и различни причини за това насичане но ще ти опиша един много странен проблем с който се сблъсках на скоро. Машината на един приятел започна да насича гадно филмите като насичането беше различно при различните плеери дори при някой нямаше насичане. по време на замръзване на картината цялата машина блокираше и никакви диагностични тестове не показаха каквато и да е неизправност. Преинсталацията също не помогна за решаване на проблема. Накрая се принудих да подменям компонент по компонент и естествено започнах от захранването и видеокартата и проблема се оказа във видеокартата.
    Почисти първо машината огледай захранването и ако не е марково го сменяй направо, може да ти тормози диска, пусни тестове на диска, процесора, паметта и видеото. не е лошо да проследиш SMART а на диска за промени след такива блокажи. След това следва видео, RAM, CPU и дъно. А започни първо от Оптичното устройство да не е в него причината че не ми стана ясно кой е източника
    Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Мерси колега, чистих го преди седмица , а конфигурацията е на годинка само.
      То май си трябва нова машина както го описваш , прав си че може да е от сто неща, ама все се надявах да изскочи инфо за някой кодек-панацея

Коментар

Виж с някой линукс дали пак ще насича.
        Ако с линукса върви гладко и досега на Wina е вървял гладко ,
        а отскоро е започнал да ти насича, вероятност за буби също е голяма.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

А таск мениджърът какво казва? Натоварване на ядрата, рам?

Коментар

с XP prof. съм, не знам какво е Linuks , само съм чувал. Явно трябва да форматирам и преинсталирам профилактично. Мерси

Коментар

Причини - много.
              Една често срещана - плейване от допълнителен, USB HDD... Нали не е това?
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                Причини - много.
                Една често срещана - плейване от допълнителен, USB HDD... Нали не е това?
                О не . Най-нормално, свалям гледам и трия ..харда.. В гугъла , впрочем излизат хиляди с тоя проблем, явно е масова гадорийка. То когато филма го има и в човешки формат добре, ама с тоя блурей ако е само, пък ти се гледа и....

Коментар

Не знам дали си се замислял, какви точно са минималните изисквания за Blu-ray медия. Като начало прегледай тях, защото са сериозни!

Виж също какво си слагал, като кодеци. След изискванията втора спирка е махането на всички кодеци и слагането само на K-lite - само за пробата. За теста ти препоръчвам или "Media Player Classic: Home Cinema", или VLC Player.

Постни какво се е случило след теста.

Коментар

А диска дефрагментирал ли си го ако е много фрагментиран може и там да се крие загадката а може и някои гадорийки да си имаш и да ти тормозят машината. За машина на годинка при съвременните бюджетно ориентирани машини ги пиши 5 годинки. Но първо дефрагментирай диска и примерно с everest му виж smart а имаш ли инсталиран даймън тоолс че понякога праща диска в PIO mode и скороста на трансфер пада убийствено. виж и в евереста температурите и най вече на чипсета че NVIDIA преди да си замине повишава температурата значително.
                    Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Не знам дали си се замислял, какви точно са минималните изисквания за Blu-ray медия. Като начало прегледай тях, защото са сериозни!

Виж също какво си слагал, като кодеци. След изискванията втора спирка е махането на всички кодеци и слагането само на K-lite - само за пробата. За теста ти препоръчвам или "Media Player Classic: Home Cinema", или VLC Player.

Постни какво се е случило след теста.
                      Добре има логика, ама конф, ми отговаря на мин.изисквания, каквото прочетох досега. Пък това с кодеците значи след това да търся всичко на блу рей или..? Освен ако това, което препоръчваш не поддържа и старите формати..?

Фрагментиран преди 4 дни !!! Плюс , че трия всяка вечер всички темпорарита и прочие.. Абе тайно подозирам , че май трябва някаква много мощна машина за блу рей и има търговска хватка в това..

Коментар

Чакай малко а до сега плейваше ли нормално филмите или не?

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
                          Чакай малко а до сега плейваше ли нормално филмите или не?
                          Всичко , което не е блурей - и сега си е перфектно. Просто има проблем с блурея. Веднъж съм пробвал преди време и сечеше. После ъпдейтвах Гома, трих, правих и мислех , че сега ще стане номера. По-принцип избягвам блурай, не съм маниак на тема качество !

Коментар

Можеш ли да опишеш цялата конфигурация на машината по компоненти?

Коментар

Оппаааа сега видях 1,87 ram това какво е да не си с вградено видео? Ако си с вградено и то си шерва от системната памет забрави за HD формати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X