Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Истанбул?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване до Истанбул?

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Ъъъ, ти коя Виена имаш предвид-тази в Австрия ли? Иначе и аз не бих похарчил пари за да отида в Истамбул, пък и другаде, където мирише на Ориент ....
    Да,за Австрийската иде реч...Знаеш ли,че определението ти "мирише на Ориент" е много точно-това е точната дума-всичко е просмукано от ориенталското-нрави,обслужване,хотели,този специфичен "ориенталски" нюанс лъха навсякъде и от всичко....е ако те вдъхновява-няма лошо,мен обаче ме подтискаше....
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Хъм, разстоянието до "австрийската" Виена е към 1000 км грубо, а до Истанбул е не повече от 600, мерено от София. Иначе прекрасно знам как мирише Ориента , затова (пък и не само) и не би ми минала идеята за почивка там, особено семейна ....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Да и аз съм му фен. Преди това Турция беше много зле, мафиоти, мафиотски кланове, масово се анонсираха, като владетели и управляващи държавата, както е сега у нас.
        Събра ги за справка и ги изби до крак ))))
        И сега имат мафиоти, ама са тайни и са чинопочитателни и пред най обикновен полицай.
        Не да им намаляват музиката в дисотеката, защото видите ли - Мутрата говори по телефона!
        Само съм чувал как е било преди Кенан Еврен, както го описваш. Аз съм си привърженик на реда, но всеки, ако усети обстановката в Турция ...сигурността на улицата ( изключвам изцепките на кюрдите )...уважението към униформените, те самите уважават гражданите....когато тук в България масово се крадяха коли там бяха отворени с ключ на таблото...готовноста на човека да помогне на човека...и много други белези на гражданско общество които ни липсват, всеки би станал фен на ген. Еврен. Чувал съм от колеги от Турция, че членовете на семействата притежаващи и рькодовещи икономиката, ( при тях повечето е собственост на холдингите ) водят абсолютно прозрачен за обществото живот, трудно си позволяват яхти и подобни излишни разходи, авоари и часни имоти в чужбина не могат да имат, а поведението им в обществото не е по различно от на всеки гражданин. Става въпрос за семейства управляващи много милярди долари.
        Като знаем как е изградена и сегашна Гърция - от седемгодишното управление на Георгиус Пападопулос дошъл със жесток военен преврат 21 август 1967, може би това е начина на балканите.
        Прави са колегите за ориенталското в Истамбул в това число и за хигиената, но като знам как е в Мексико, предградията на Париж, каквото съм чувал за Китай а пък и за СЩА, Англия, ...просто хората по света са различни. Европейската култура и хигиена а и славянската е само цел за други наций.
        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
          Чувал съм от колеги от Турция, че членовете на семействата притежаващи и рькодовещи икономиката, ( при тях повечето е собственост на холдингите ) водят абсолютно прозрачен за обществото живот, трудно си позволяват яхти и подобни излишни разходи, авоари и часни имоти в чужбина не могат да имат, а поведението им в обществото не е по различно от на всеки гражданин. Става въпрос за семейства управляващи много милярди долари.
          е, може и така да си чувал, ама не е точно така, дори е точно обратното

личните ми впечатления от ултралуксозна яхта ( според специалисти, че аз не съм, е доста напред от яхтата на Т.Живков ) бяха от гемийката на един такъв човек...

много хубава гемийка, мнооооогоооо....
          ама беше за малко, уви....

а за полицията, или жандармерия, или ..
          ами това са хората, дето говорят английски, верно, не като британци, ама дотолкова, че се разбираш
          и след като ми пожелаха - на два пъти - да отида пак в Истанбул, честно казано, ме впечатлиха достатъчно приятно....

а пък, знае ли човек, това може да са повърностни впечатления, и да са обратни на реалността....

за мене определено не са....
          остри спомени, и много приятни

дай, Боже, всекиму...

Коментар

Привет,

Благодаря на всички за мненията Като се върнем, ще пиша с ъпдейт дали не са променили нещо.

Иначе, преди две години и аз бях в Истанбул, за съжаление за кратко, но като цяло впечатленията надминаха очакванията. Като, че ли най-много ми харесаха 3 неща:
            1. Обсулжването е на ниво...и е готино да се пазариш
            2. Екзотично е...
            3. Има от всичко по много

Поздрави,
            Илия

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
              Чувал съм от колеги от Турция, че членовете на семействата притежаващи и рькодовещи икономиката, ( при тях повечето е собственост на холдингите ) водят абсолютно прозрачен за обществото живот, трудно си позволяват яхти и подобни излишни разходи, авоари и часни имоти в чужбина не могат да имат, а поведението им в обществото не е по различно от на всеки гражданин. Става въпрос за семейства управляващи много милярди долари.
              Имам лични впечатления от собствениците на Кибар Холдинг. Бащата на клана кара (сам!) джип Хюндай - сглобен в един от заводите на холдинга...

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                Имам лични впечатления от собствениците на Кибар Холдинг. Бащата на клана кара (сам!) джип Хюндай - сглобен в един от заводите на холдинга...
                За едно говорим, обществената настройка, да имаш не значи че е само за показ и консумация, а по скоро да вложиш градивно, да увеличиш това което имаш а и другите да получат. Мисля че не само в Турция обществата гледат така. В една Германия А8 беше наречена "канцлер лимузина", не само защото беше избрана от канцлера, а и защото хората знаят че такъв престиж си позволява човек на високо ниво в обществото, самия вложил много. За Турция говоря за Екзаджабаши холдинг.
                Със съзнанието че измествам темата, неволно сравнявам с България. Хора не дали нищо на обществото, а само го ограбвали, видимо и показно разхищават. Няма нормален човек който да не се диви на относителния дял на луксозни возила у нас, а като разбере ...и кои ги карат.....
                Проблем на българската икономика е производителността,...погледнете "бизнесмените", имат лично, ненужно, неупотребяемо богатство надвишаващо неколкократно вложеното в бизнеса им. Кара джип за стотици хиляди а хората му работят на машини от средата на миналия век, каква ти производителност и конкурентност, каква ти Европа. Да не говорим за палатите и дуварите, някой беше изчислявал че покойния Кюлев ( все пак лека му пръст ) в живота си не е имал и секунда за всяка една стая от палатите си.
                Хубавото че света е отворен.
                Още един път, приятно пътуване колега Loobian.
                Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X