Значи имам си аз една мечта ... предполагам почти всички тук си мечтаят за същото...искам да пообиколя с моторетката едно лято
) Мислех си за един маршрут от София до Барселона....
Знам че такова пътешествие е хубаво да се направи с голяма моторетка....обаче аз не притежавам такава....имам си един XR250 и това е....откъде се запалих обаче?
Миналата година живях в холандия....по време на престоя ми там съвсем случайно срещнах един българин който беше тръгнал от софия с едно SUZUKI dr250!!!!! Та през Амстердам човека отиваше към Барселона.....Направо така ме вдъхнови тоя човек.....беше сам....без GSM даже непромокаеми дрехи нямаше - абе страше манияк!!
) Доколкото знам си стигнал човека до Барселона и се върнал до София...Мисля че Ники се каваше момчето...Та си помислих защо пък да не си хвана XR -a да му сложа шосейни гуми, малки пиньони, нисък калник и един багажник да си направя и да тръгвам с него....
Забравих да кажа че моята приятелка и тя е с малка моторетка - DR250....Искаме заедно да пътуваме..
Концепцията е да се пътува бавно!!!...(надявам се да мога да поддържам 90 с малките пиньони) да се спи на къмпинги..
Тъй като нямам много опит (пътувал съм с XR-а до морето само и със стария цвай тактер 125 до Доспат и обратно
))
Всякакви съвети от хора пътували са добре дошли...Сигурен съм че не се сещам за 80% от нещата за които би трябвало да помисля затова реших да попитам хора с опит
)
Примерен маршрут: През Гърция оттам ферибота до Италия...по западното крайбрежие на Италия нагоре до Франция....цялото френско крайбрежие...оттам в Испания през Барселона до Тарифа (най близката точка на Европа до Африка)...почивка лека в Тарифа и оттам наобратно но не по същия маршрут а да се мине през по средната част на Европа и по възможност през Алпите да поразгледаме и тамошните красоти
)
Благодаря ви предварително
) Мислех си за един маршрут от София до Барселона....Знам че такова пътешествие е хубаво да се направи с голяма моторетка....обаче аз не притежавам такава....имам си един XR250 и това е....откъде се запалих обаче?
Миналата година живях в холандия....по време на престоя ми там съвсем случайно срещнах един българин който беше тръгнал от софия с едно SUZUKI dr250!!!!! Та през Амстердам човека отиваше към Барселона.....Направо така ме вдъхнови тоя човек.....беше сам....без GSM даже непромокаеми дрехи нямаше - абе страше манияк!!
) Доколкото знам си стигнал човека до Барселона и се върнал до София...Мисля че Ники се каваше момчето...Та си помислих защо пък да не си хвана XR -a да му сложа шосейни гуми, малки пиньони, нисък калник и един багажник да си направя и да тръгвам с него....Забравих да кажа че моята приятелка и тя е с малка моторетка - DR250....Искаме заедно да пътуваме..
Концепцията е да се пътува бавно!!!...(надявам се да мога да поддържам 90 с малките пиньони) да се спи на къмпинги..
Тъй като нямам много опит (пътувал съм с XR-а до морето само и със стария цвай тактер 125 до Доспат и обратно
)) Всякакви съвети от хора пътували са добре дошли...Сигурен съм че не се сещам за 80% от нещата за които би трябвало да помисля затова реших да попитам хора с опит
)Примерен маршрут: През Гърция оттам ферибота до Италия...по западното крайбрежие на Италия нагоре до Франция....цялото френско крайбрежие...оттам в Испания през Барселона до Тарифа (най близката точка на Европа до Африка)...почивка лека в Тарифа и оттам наобратно но не по същия маршрут а да се мине през по средната част на Европа и по възможност през Алпите да поразгледаме и тамошните красоти
)Благодаря ви предварително
Не е толкова страшно за моторчето, ако не го зориш, но има хиляди километри без никакви забележителности, които само трябва да караш, задникът ти става на нищо, принуждаваш се да правиш все повече и повече почивки, които ти изпапват времето и ти удължават престоя, а от там и разходите. Ако минеш през Гърция - Италия с ферито, ще се изненадаш колко ще те обръснат за това, че може да останеш на работа там и ще си платиш задължително обратен билет, което автоматично ти обърква плановете за импровизации в пътуването, а това е само началото
Всичко друго е аматьорщина
Коментар