Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за пътуване до Бесарабия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за пътуване до Бесарабия

Здравейте!
    Живо ме интересуват малко подробности за пътуване до Бесарабия. Знам, че от 01.01.2008г в Украйна се влиза без визи за граждани на Евр. съюз. Но от Румъния да попаднеш в Украйна, по-точно в Одеска област трябва да се мине през малък участък от Молдавия... Поне по картата е така. Попаднах на документ - договор между Украйна и Молдавия за участък от пътя с дължина около 7 км. Прилагам схеми, карти и база данни. За този ли участък става дума?Да разбирам ли , че щом този участък от пътя е преотстъпен на Украна, то от Молдавска страна няма да изискват някаква виза/транзитна такса и т.н./ В Молдавия за граждани на евр. съюз пак ли се влиза без визи?.. Пътувал ли е някой на там? Моля да разкажете!...
    Прикачени файлове

До: Въпрос за пътуване до Бесарабия

Ходил съм там ама преди 5 години.
    Като влизах в Украйна се прекарах и минах на север през Молдова (за да вляза на Болград) с всичките последствия ... еко такси. пътни такси, още две митници ....
    На връщане минах по този път покрай Дунав(през Измаил, Руслан Мъйнов е от там .... града е "постлан" с бетонни панели с 20 см фуги между тях ...) .... тогава беше нещо като асфалт, но се караше нормално. НЯМЯХ никакви ядове ... от Украйна направо Румъния.
    А на практика трите митници са една (поне бяха) до друга. Само те питат къде отиваш. Румънската прилича на такава ама от другата страна бяха едни фургони, палатки ... чудо.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

От къде в България тръгваш ???

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        От къде в България тръгваш ???
        От Гулянци - на Дунав, северно от Плевен ...

Намерих днес в Гугъла пътя, за който споменах, ама има още неясни неща ...В прикачения файл е отсечката придадена на Украйна от Молдова...
        Моля те обясни ми по-подробно маршрута до там...!
        Прикачени файлове

Коментар

тъкмо го обсъждахме в тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25840

мисля да се поразходя пробно скоро......

Коментар

Както казах преди доста време аз (от Ямбол) минах през Кардам, ГКПП Йовково, Констанца от там на север .. Тулча после на запад (защото няма начин да пресечеш реката) до Дунав. Не ме питай как, ама се отзовах точно срещу Галац на брега на реката. С 6 каруци 2 камиона Роман, 5-6 дачии и 30-40 циганина на един ферибоот прекосихме реката.
            От там през града, после карах само по азимут през индустриалната зона на града .... павиран път и ..... митница.... Рени.
            Минах на север през Джурджулещи, Вулканещи Молдова и влязох в Украйна на Болград.
            Крайната ми точка беше Виноградовка, Арцизки район.
            Население около 3800 души.
            Сутринта отидох в хлебарницата и се заприказвах с продавачката .. между другото, и колко хляба продава дневно...
            Отговора беше 30 ...
            Малко по-късно разрах, че във всяка къща си го пекат сами ........
            Селото е САМО българско. Всички са изселници от Горно Александрово, Сливенска област (близо до Петолъчката).
            Говори се единственно и само български ... макар и малко архаичен. За каквото нямат дума (или на знаят) я заместват с руска.
            Бяхма на сватба ..... три дена ..
            Българска музика, хора ....
            На не знам кой ден ни водиха в училището да показват Българите !!!
            Да разкажем на децата нещо за родината!
            Защото сме дошли чак от БЪЛГАРИЯ ..... от тяхната родина !
            Там България е свята дума!
            Водиха ни из района.
            В Одеса бяхме 2 дни.
            Прикачени файлове

Коментар

Според мен, за теб ще е по-добре да минеш през Русе и от там на север ...

Коментар

.................
                На не знам кой ден ни водиха в училището да показват Българите !!!
                Да разкажем на децата нещо за родината!
                Защото сме дошли чак от БЪЛГАРИЯ ..... от тяхната родина !
                Там България е свята дума!
                Водиха ни из района.
                В Одеса бяхме 2 дни.
                Ами то щом е така...Горби, вместо знамена да вземем да купим някакви БГ книги, речници, филми, мога да седна да им запиша дискове с mp3 на българска музика (народна, поп, рок). Тези неща ми се струват по-полезни, как мислиш ?
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Добра идея!

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                    Ами то щом е така...Горби, вместо знамена да вземем да купим някакви БГ книги, речници, филми, мога да седна да им запиша дискове с mp3 на българска музика (народна, поп, рок). Тези неща ми се струват по-полезни, как мислиш ?
                    разбира се...... По едно албумче с много хубави снимки от България мога да им приготвя..... Кой каквото може.... При тях проблемът е, че нашите смотаняци ги третират като украински граждани и дори тези които имат финансовата възможност да се разкарват из България се отказват заради визите..... Така че ще им е интересно всичко което им занесем като актуална информация.......

Коментар

Според мен, за теб ще е по-добре да минеш през Русе и от там на север ...
                      Много ти благодаря! Точно както и в моите представи за нещата около Тулча...

Коментар

от където и да минеш е ясно, че вече нито за Молдова ,нито за Украйна ти трябват визи.... Важното е да не умериш Приднестровието, че там първо стрелят после питат кой си, ако са пили повечко....

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                          от където и да минеш е ясно, че вече нито за Молдова ,нито за Украйна ти трябват визи.... Важното е да не умериш Приднестровието, че там първо стрелят после питат кой си, ако са пили повечко....
                          За това другото ми предложение е да сложим по едно БГ знаменце на колите ни, да виждат че сме хубави хора "от Павликени"
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Предлагам всички въпроси и дискусии по това пътуване да правим в другата тема, или модератора да ги обедени.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                              Ето това ми трябваше още от първоначалния въпрос - визите за Молдавия.. Разбирам от теб , че и те са отпаднали.. Това от къде го знаеш? Точно ли е?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X