Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Африка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Въпросните австрийци от Desert Dream са кажи-речи през месец в България - справка - разходките на Жоро Хаджиев
    [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от Sofia
      Въпросните австрийци от Desert Dream са кажи-речи през месец в България - справка - разходките на Жоро Хаджиев
      ... и всяка година по два пъти в Либия, Тунис и Мароко.
      Този на снимката е Адлер Ханес. За съжаление пак не успяхме да идем тази есен в Мароко с тях, но напролет се надявам вече да го направим!

Коментар

Колеги, аз съм живял година и половина в Мозамбик, не в град, а насред саваната и се придвижвах само с Ленд Ровър Дифендър. Около 10 ноември се каня да изнасям една интересна беседа с много снимки за патилата ми там. Следете темата на клуб Ленд Ровър ентусиастс, там ще е обявен точната дата, час и място. Всеки който се интересува или му е просто интересно, е добре дошъл. Аз самия за мое съжаление съм боледувал от малария, сблъсквал съм се с бивши(слава богу) канибали, гонил съм крокодил и мисля, че има какво да разкажа и покажа. Писах вече веднъж за това в списанието, но сега ще видите много повече снимки и ще отговоря на всичките Ви въпроси.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

в Горубляне имаше един бръснар /а също видеооператор по сватби /, който също е работил в Мозамбик 10-ина години...
          Викали му "белия вожд"
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Известно време с Мозамбик сме били "братски социалистически страни" и доста българи са били там на работа, но главно в градовете(с изключение на малцина геолози, какъвто съм и аз). Това е било през първата половина на 80 години на миналия век. Аз бях 1997-1998. Тогава, а и сега Мозамбик си е откровенна капиталистическа държава, преживяла една от типичните за Африка граждански войни(края на 80 и началото на 90 години) с всичките съпътстващи ужасии(кланета, човекоядство и др. "африкански специалитети"). Така че, това, което аз съм видял, е коренно различно от "градския Мозамбик" от преди гражданската война.
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Много ще съм ти благодарен,ако поместиш някои твои описания и мнения за Мозамбик.Живо се интересувам от страната , особено от крайбрежието на Индийския океан.

Коментар

Пък аз още по-отдавна имах приятел, трюмен машинист на атомна подводница. Лично Самора Машел беше стискал ръката на Витя, като носител на мира и прогреса. Пък той разказваше за шимпанзетата в зоологическата градина и за галапагоските костенурки, все нещо успял да види от морето А как са пазили крайцера на морските пехотинци не искаше да си спомня ...

Коментар

В брой 14 от юни месец на списанието има няколко страници от мен с доста снимки от Мозамбик. За тези, които се интересуват, там има интересни неща. Повече снимки и информация ще покажа на сбирката на клуб Land Rover Enthusiasts около 10 ноември.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Искам да напомня на тези които смятат да ходят на такава екскурзия да не си забравят лебедките:-)

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                      Някои си Ливигстън и Стенли, почти едновременно и недависимо един от друг са свършили тая работа още в средата на 19-тия век. Верно, после и двамата умрели от тропическите инфекции и куршумите на цивилизованите поне до толкова от англичаните местни.
                      В момента на част от територията оперира френския чуждестранен легион, на част - украински и руски пилоти, на друга - български депутати, вместо да гласуват важни закони. Къде ти се струва романтично?
                      Sori za latinicata... hodili sa tiq dwamata w Afrika, no ne mislq 4e sa q obikolili cqlata kato 4ehite naprimer... + towa ima napredyk medicinata ot togawa, ne mislq 4e nqkoi bi umrql ot kakwoto i da e ako se waksinira predwaritelno... samo ot spin4e moje bi ako nalita mnogo na tamo6nite)))
                      БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
                      (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

ne mislq 4e nqkoi bi umrql ot kakwoto i da e ako se waksinira predwaritelno... каза Дон Кихот.
                        За съжаление срещу маларията ваксина няма, пият се хапчета превантивно, но дори и най-модерните не винаги помагат.
                        Според мен не може да се сравнява Африка от втората половина на 19 век с днешна Африка. Само човек, който е бил наскоро, може да Ви каже колко е сложно предвижването, голяма част от главната магистрала Север-Юг в Мозамбик например, по мое време беше все още широк черен път. А какво ли е било, като е нямало въобще пътища и никой не е продавал тук-там Кока-кола? !997 година минах по въпросната магистрала за 4 дни с джип. С коне или пеша ще са ми нужни поне 45-50 дни. Аз пресякох река Замбези по мост( един от двата оцелели след гражаданската война), но ако го нямаше?
                        С две думи моето мнение е, че Ливингстън и Стенли, и барон Телеки(от Унгария), и много други са истински пътешественици и това, което са извършили е несравнимо с днешните автомобилни обиколки, дори и през най-размирните Африкански държави( през 19 век цяла Африка си е била размирна)
                        P.S. Всичките ми разсъждения касаят само черна Африка, на юг от Сахара, за арабските държави трябва да разкаже някой, който е бил там.
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev
                          ne mislq 4e nqkoi bi umrql ot kakwoto i da e ako se waksinira predwaritelno... каза Дон Кихот.
                          За съжаление срещу маларията ваксина няма, пият се хапчета превантивно, но дори и най-модерните не винаги помагат.
                          Според мен не може да се сравнява Африка от втората половина на 19 век с днешна Африка. Само човек, който е бил наскоро, може да Ви каже колко е сложно предвижването, голяма част от главната магистрала Север-Юг в Мозамбик например, по мое време беше все още широк черен път. А какво ли е било, като е нямало въобще пътища и никой не е продавал тук-там Кока-кола? !997 година минах по въпросната магистрала за 4 дни с джип. С коне или пеша ще са ми нужни поне 45-50 дни. Аз пресякох река Замбези по мост( един от двата оцелели след гражаданската война), но ако го нямаше?
                          С две думи моето мнение е, че Ливингстън и Стенли, и барон Телеки(от Унгария), и много други са истински пътешественици и това, което са извършили е несравнимо с днешните автомобилни обиколки, дори и през най-размирните Африкански държави( през 19 век цяла Африка си е била размирна)
                          P.S. Всичките ми разсъждения касаят само черна Африка, на юг от Сахара, за арабските държави трябва да разкаже някой, който е бил там.
                          V spisanieto nqkoi be6e pisal 4e e bil w Afrika, moje i Vie da ste bili(imam vpredwid razkazwa6tiqt za Afrika v spisanieto). Ako ne vi zatrudnqwa razkajete o6te ne6to interesno za tam.
                          Tq sewerna Afrika si e naprawo civilizowana. Ek6yna zapo4wa ot centralna i nadolu. Predi nqkolko dni 4etoh za ednio ispanci i italianci hodili nqkyde w centralna Afdrika. Za 35 dni minali 5000 kilometra... dori se spomenawa6e i edin slu4ai kato anegdod kydeto se blysnali w edin kon na nqkakyw 4eren pyt dwijeiki se sys 120 kilometra w 4as... ima i sait no sega ne si go spomnqm...
                          a nqkoi da znae koga i w koi raioni e dyjdowniqt period??? Togawa e golemiqt ek6yn)))
                          БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти

Коментар

Колеги, следващата сбирка на клуб Land Rover Enthusiasts ще бъде на 10 ноември, четвъртък, от 18 ,30 в заседатулната зала на улица Галичица 37, в редакцията на списанието. Базирайки се на скромния си опит в Източна Африка, ще изнеса кратка беседа на тема " Приложна Ландровърология, особености на Дифендрите в Мозамбик". Приготвил съм около 200 снимки и ще се постарая да Ви бъде максимално интересно. Всички, които се интересуват от темата Африка и искат да научат разни любопитни подробности, са добре дошли.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev
                              Колеги, следващата сбирка на клуб Land Rover Enthusiasts ще бъде на 10 ноември, четвъртък, от 18 ,30 в заседатулната зала на улица Галичица 37, в редакцията на списанието. Базирайки се на скромния си опит в Източна Африка, ще изнеса кратка беседа на тема " Приложна Ландровърология, особености на Дифендрите в Мозамбик". Приготвил съм около 200 снимки и ще се постарая да Ви бъде максимално интересно. Всички, които се интересуват от темата Африка и искат да научат разни любопитни подробности, са добре дошли.
                              bih do6yl, no prosto mi e newyzmojno... ako ima6 teksta napisan i ka4eni snimkite w kompa si ili nqkyde w neta bi li mi gi izpratil na maila naprimer???

Коментар

И аз бих искал , ако може!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X