Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Африка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Африка

Понеже тая вечер май само тоя сайт ми се отваря, не знам защо така се получава, ще напиша още една тема.
    Ако си направите едно пътешествие в Африка, какво бихте посетили непременно???

ПП с две думи да обесните къде се намира, държава, регион...
    БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
    (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

С презвеличайшо удоволствие!!! Това е една от мечтите ми ,но поради липса на средства сигурно ще остане неизпълнена! Бих искал да я прекося с джип от север на юг и от изток на запад , без Либия,Сомалия,Судан и Чад.Най бих искал да отида в Кения,Танзания,Мозамбик,ЮАР,Сенегал,Намибия и Кот,д ивоар.Може би ще избегна части от Мавритания и Нигерия,но иначе бих искал да обиколя цяла Африка и накрая да се заселя там където най-много ми хареса , вероятно някъде по източното краибрежие на индийския океан.Ех,мечти,мечти-добре че ги има , иначе ще е ебати живота...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов
      С презвеличайшо удоволствие!!! Това е една от мечтите ми ,но поради липса на средства сигурно ще остане неизпълнена! Бих искал да я прекося с джип от север на юг и от изток на запад , без Либия,Сомалия,Судан и Чад.Най бих искал да отида в Кения,Танзания,Мозамбик,ЮАР,Сенегал,Намибия и Кот,д ивоар.Може би ще избегна части от Мавритания и Нигерия,но иначе бих искал да обиколя цяла Африка и накрая да се заселя там където най-много ми хареса , вероятно някъде по източното краибрежие на индийския океан.Ех,мечти,мечти-добре че ги има , иначе ще е ебати живота...
      Защо толкова писимистично)))
      Я виж тия чехи какво пътешествие са си направили, мисля че е един Реиндж Ровер
      БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти

Коментар

Някои си Ливигстън и Стенли, почти едновременно и недависимо един от друг са свършили тая работа още в средата на 19-тия век. Верно, после и двамата умрели от тропическите инфекции и куршумите на цивилизованите поне до толкова от англичаните местни.
        В момента на част от територията оперира френския чуждестранен легион, на част - украински и руски пилоти, на друга - български депутати, вместо да гласуват важни закони. Къде ти се струва романтично?

Коментар

мислех да ходя там на фото сафари преди година, не беше скъпо и звучи привлекателно. после ми обясниха за болестите и за недостатъка, когато си в джунглата с фото апарат вместо пушка и се отказах. там има ужасни болести, от които се страда цял живот, неща, за които тук само сме чели по разни книги. има други места, кадето искам да отида преди това, ако говорим за туризъм. ако става дума за офроуд искам да отида там незабавно, но това май са само мечти
          drive alive

Коментар

Имали са парички чехите отишли са ! Айде ,намери ми спонсор , и аз ще отида и даже ще те взема и теб да сме двама и да си дружим! Ако има такъв-спонсор де-моля,нека да ме има предвид!!!

Коментар

Като говорим за пътуване в Африка, отдавна се каня да напиша за този тип, но сега не се стърпях да ви го покажа.. Разгледайте го този сайт, заслужава си.. (за мечтатели) Евала, с него даже сме и от една фирма (hvb), ма явно в Австрия транзакциите на 30-то число са съвсем други..

Джипката е Дифендър 6х6, изработен от Foley, които са може би най-сериозната фирма за специални разработки върху бази на Ленд Ровър в Европа.. И за тях искам да разкажа, но друг път..

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов
                Имали са парички чехите отишли са ! Айде ,намери ми спонсор , и аз ще отида и даже ще те взема и теб да сме двама и да си дружим! Ако има такъв-спонсор де-моля,нека да ме има предвид!!!
                Спонсорче искаш... те чехите ако мен ме чакаха да им намеря спонсор, щяха да я видят през крив макарон)))

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                  . ако става дума за офроуд искам да отида там незабавно, но това май са само мечти
                  За нещо такова става дума... ако кажа че не съм си го мислил(и то не от вчера) ще излъжа, но ако кажа че съм тръгнал, пак ще излъжа... но в близко бъдеще, кой знае.
                  Хората света обикалят , я с Туарег я с Рено RX4... какво е една Африка...некви си 50-60 хиляди коломентра)))

Коментар

скоро един приятел ми каза за някаква немска фирма, която организира офроуд разходки в сахара.

плащаш някакви пари, дават ти унимог, намираш си навигатор и после е организирана разходка, поддръжка, храна, спане, карти, трасета, всичко. нещо такова ми се върти в главата като за начало.

иначе най многом и се иска да участвам в някое пустинно състезание, но за там несме дорасли още
                    drive alive

Коментар

как не са ги изяли тези чехи ?!?!
                      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                      0899187766

Коментар

Те канибалите да не са прости???Знаят , че чехите са гадняри /дори и на вкус/ и затова не са ги бутнали даже!!!

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                          как не са ги изяли тези чехи ?!?!
                          защо да ги изядат - има места в Африка с много по-висок жизнен стандарт от булгаристан

не става въпрос само за ЮАР...

те и западняците, които не са идвали в България ни мислят за канибали... наскоро бяха идвали едни швейцарци... били силно притеснени как ще оцелеят в София, какво ще ядат и т.н.
                          После не искаха да си тръгват
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ХИИИИИИИИИИИ!
                            Знам начин да се разкарат!)))
                            На обед возих някви американски войници, около Парламента, зад Ректората, ниииско-нииииско над Витоша, после обратно)) Имало такъв бизнес, да си екскурзовод на почиващата смяна на некви умиротворители, там Сърбия и Косово. На кино и на живо протестантите се молели различно)) Карах заради екскурзовода, знам го отдавна пък децата му са дребни

Коментар

колега не пренебрегвай либия ! страхотна пустиня ! както е казал Шопа ,,ле ле шо е песок за мазанйе !
                              ей какво няма в нета ! намерих тези снимки на http://www.desertdream.at/ :

напръв поглед нощо особено , но...това съм аз на същото място макар и преди 15години :
                              горната снимка Австрийците са я снимали от тук някъде !

ето иу още малко макар и с лошо качество(дигиталните технологии още не бяха изнамерени)
                              щ

така че това е първият ми off road в живота , само дето си нямах и хабер , че така му викат!
                              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                              0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X