Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Off road преход на 22-23 октомври (LREs)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от go go go
    някак мистериозно ми изчезна мнението, благодаря за цензурата
    Малко по-нагоре съм посочил темата която е свързана с екологията и увреждането на природата от "джиповете". Който има какво повече да каже по-въпроса там да го напише. Тук е темата за организация на похода до Рила...
    има един форум на ПСС и там пишат разни хора свързани с планината, ако някой недайси боже се сети да пусне там една тема за вашата разходка там ще ви чака жива верига и най - отпред ще е хижаря до него арендатора и наоколо всеки, който се е сетил да дойде и журналисти и камери.
    В този форум пишат много хора които пишат и тук. Не бъди сигурен за живата верига, с много от хората там се знаем много отдавна и много по-добре отколкото имаш идея.

Ето и малко от тамошния форум по-въпроса - явно не си чел отдавна там:
    http://www.pss.bglink.net/forum/viewtopic.php?t=1108

не е въпроса дали вие си мислите че рушите планината или не, въпроса е какво мислят другите хора, а те са убедени, че сме вредители. аз се занимавам с алпинизъм от доста години и познавам хората, знам как мислят, какво си говорят, как псуват като мине някой мотор или джип покрай тях. нестава дума за екология, а за проста човешка завист и като се появим на места, които те си броят за техни става страшно
    За мен винаги е било единствено важно в какво съм убеден аз че е правилно а не какво мислят "хората". Нито сега нито за в бъдеще смятам да се занимавам с това да ме "харесват" хората...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
      пътища има на много места, въпроса е трябва ли да се правят такива прояви по тях. път има и до черни връх, дайте да си спретнем там в неделя едно състезание, от алеко до върха, точно когато полувин софия е отишла там да си почине от напрежението на града. след две три такива прояви офроуда ще е забранен спорт
      Чудно ми е какво е предназначението на Джиповете тогава. Все си мисля, че не случайно са високо проходими машини! Защо тогаваа да си купуваме Джипове, за да ни друсат по града и да гъзареем ли?

Много добре е замислено Злати, поздравявам Ви! От три опита тази година, два пъти се качих с познати и приятели, и все по пътища сме карали, не сме увредили нищо
      LZ1JJJ

Коментар

Последния участък от пътя между разклона на пътеката за х. Вада и самата х.Рилски езера е проходим за добри джипове. Основно по него пътуват неподготвени уазки, и къса , и дълга база. Горе съм виждал и Ниви, и разни други по височки джипове, на със сигурност пътя не е за Тойота Рав4 например или други от този клас.
        За сега по план със сигурност ще се качим само до новата хижа( Рилски езера). От там нагоре още нищто не е ясно и вероятноста въобще да стене е мъглива. Така че, наистина за последен път заявявам, че НАЧИНАНИЕТО НИ НЯМА ДА НАВРЕДИ НА ПРИРОДАТА.
        Вече има двама желаещи, Volk и Dani, молия и другите, които са сигурни в участитето, си да потвърдят тук
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

До хижата ще дойда с удоволствие да ви видя.Ще е весело особено ако има отскорошни джипари. Ало .... ендуристите -тия джипове без ескорт ли ще ги оставите

Коментар

на хижата съм виждал ровер маестро, докато няма сняг там качването не е проблем с каквото и да е 4х4, SUV и както там се наричат тия автомобили
            drive alive

Коментар

Е и аз съм виждал НИСАН ТЕРАНО с обърнати прагове така че е относително.А бе нека разбият маслото на двигателите.

Коментар

маестрото си беше цяло, нощо му нямаше

ако искате екстремен офроуд в тази част на българия, направете си едно траялче някаде в реката, която върви около пътя към паничище, там има много възможности. другото е коларски офроуд
                drive alive

Коментар

e moje i nyakoy na4inae6 da se vklu4i. kolko moje da izleze kato pari, 4e ne6to gi nyama po mnogo naposleduk.
                  Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                  0884837709
                  0878383528

Коментар

Като пари, ако не броим храната, нощувката е между 14,5 и 6 лева. Няма никакви такси участие и прочие. А на хижата има скромна кръчма и кой каквото и колкото яде, си го плащи или си носи храна.
                    При мокро време аз съм участвал в опит на ГАЗ 53 да се изкачи догоре, но въпреки височината и мощността му, затънахме и вървяхме пеша. Всеки има право да опита с каквато кола си иска, нали си е негова.
                    А траялчета или състезания няма да правим. Ще си разходим спокойно сред природата, ще си създадем приятни емоции и ще си организираме скромен купон. Абе, коларски офроуд.
                    И вече се обади един ендурист с желание да дойде, пък и всички останали са добре дошли, но нека имат впредвид, че ще се движим само по пътя, няма да има екстремни изкачвания до 5-то езеро без специално разрешение.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Щом няма някакво записване в събота 8.00ч съм на площада в Бистрица/ако не бъркам/.

Коментар

Бих искал да напомня, че крайното записване за прехода до 7-те езера е в петък, 15 октомври, т.е. след 2 дни. Моля всички сериозно желаещи да ми потвърдят своето участие, броя хора, за които ще е необходимо да се направи резервация и типа стая, която ще е необходима( 2, 3, или апартамент). Трябва да се направи нужната организация с хижаря и за това ми е нужна точна бройка.
                        За момента се очертава сериозно мероприятие с участието на 8-10 джипа и поне двама ендуристи "ескорт" . Има дори и един желаещ с байк.
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

pi6i i za men 2 legla
                          Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                          0884837709
                          0878383528

Коментар

За ендурата има 100% черен път от Ярема до Рилски езера така че ако не е проблем ще се чакаме на Пионерска. ?

Коментар

Не е никакъв проблем, даже е много добре, че ендурата ще могат да си направят пълноценен преход. Само до утре някой да ми потвърди бройкат, че да запазя места.
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Бих искал да знам колко души ше идват с HLambrev, че да правя и за него резервация.
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X