Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Off road преход на 22-23 октомври (LREs)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Off road преход на 22-23 октомври (LREs)

Бих искал да Ви информирам, че OFFRoad-Bulgaria.com и Land Rover Ehthusiasts Bulgaria организират на 22 и 23 октомври off road преход без спортен характер. Маршрута за 22 е Бистрица-Плана(асфалт); Плана-Горни Окол(черен път с пресичане на река); Горни Окол-Самоков-Говедарци-Гьолечица(асфалт); Гьолечица-хижа Пионерска(черен път); хижа Пионерска-хижа Рилски езера( каменист път със стръмни кални участъци и на места големи каменни прагове). За 23 е предвидено връщане по свободен маршрут. Нощувката ще е в хижа Рилски езера с прекрасни възможности за организиране на сериозен купон. Цените са 14,5 л. за 2-3 местна стая със самостоятелен санитарен възел и 50 лева за апартамент за 3-4 души. Хижата се намира на много красиво място на около 2000 метра надморска височина. Има възможност(която ще се уточни на място) за изкачване с автомобил до езерото Бъбрека на почти 2400 метра надморска височина.
    По време на прехода, в околностите на село Горни Окол и в района на хижа Рилски езера, ще бъдат изнесени кратки геоложки лекции, съответно за магмените скали на първото място и за метаморфните скали и геоложката дейност на ледниците на второто.
    За сега сборното място е площада на село Бистрица на 22 октомври, събота, в 8 часа сутринта. За записвания и повече информация, освен този сайт може да използвате и телефон 0887590528 или имейл zlati.zlatev@carlsberg.bg. Записвания ще се приемат до 15 октомври.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

имам информация, че пътя до хижа 7те езера е затворен от доста време. това са стари данни, дано да не е така
    drive alive

Коментар

Бил е затворен с бариера с катинар лятото заради тълпите, сега е отворен. Но дори и да е затворен, вчера говорих с хижаря и ако трябва ще го отворят специално за нас, ключа е в него.
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

аз имам известни скруполи по въпроса за качването на много коли на такива места, които са национални паркове, защо точно там, има из българия много по - интересни места за офроуд, по онези камъни само ще се натрошат колите.
        drive alive

Коментар

Да се ходи на бъбрека с кола е кощунство!

надявам се да не звучи грубо...

Коментар

и аз това имам предвид, ако искате мога да ви заведа навсякаде там, има такива красоти. така би могло да разберете защо не искам да се качвам там с кола и призовавам и вие да не го правите.
            drive alive

Коментар

Колеги, май нещо не сте разбрали същността на идеята. До хижа Рилски езера ще се качим по пътя, който се използва за снабдяване на самата хижа с продукти. Това е път който се използва редовно и нашето минаване по него не уврежда по никакъв начин природата на Рила. Качването до Бъбрека е само проект, който може да бъде осъществен само с участитето на хижаря и с цел сваляне на боклуци оттам. И ако го направим, ще минем по път който се използва за поддръжка на ски-влека( т.е. вече съществува), само с два-три джипа и без да увреждаме околната природа.
              Искам да отбележа, че в активния сезон до хижата се качват поне 10 превозни средства на ден, а събота и неделя и доста повече. До Бъбрека също често се изкачват местни"юнаци" с УАЗ. Не смятам, че 10-12 джипа, шофирани умело и само по пътя, ще навредят по някакъв начин на околната среда, освен с изгорелите газове от двигателите си. Мероприятието е съгласувано с хижаря, пък и ако някой счита действията ни за неправилни, това е негово право и той сам ще прецени дали да дойде. Само искам да обърна внимание, че същите разсъждения важат за всички планини и следвайки тази логика, може би ще трябва да се откажем от любимото си занимание с цел да пазим природата. А реално в райони като Седемте езера можем много да помогнем със свалянето на боклук, почистването на околността и дори поправка на туристическата маркировка.
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Да се ходи на бъбрека с кола е кощунство!
                Кощунство е увреждането на природата а не ходенето до това място с автомобил, това са различни неща! Кощунство е да се секат горите с цел печалба от жълти стотинки, кощунство е да се кара кола струваща луди пари с огромен разход там където може да си свършиш работа и с нормален автомобил, кощунство са много, много други неща които обаче никой не забелязва...

Темата вече е обсъждана:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=435

Ако някой има нови аргументи ще се радвам да ги сподели в тази тема...
                VPetrov.photography

Коментар

пътища има на много места, въпроса е трябва ли да се правят такива прояви по тях. път има и до черни връх, дайте да си спретнем там в неделя едно състезание, от алеко до върха, точно когато полувин софия е отишла там да си почине от напрежението на града. след две три такива прояви офроуда ще е забранен спорт

според мен, за доброто на природата и спорта си намерете друг маршрут. представа си нямате колко е лошо мнението на любителите на природата за нас

ако искаме да има спорт офроуд трява да се съобразяваме с останалите хора, които ходят в планината много преди нас. зада е всичко наред трябва да забравим за организирани мероприятия в националните паркове и по туристическите маршрути, иначе ще ни изхрърлят от планината, като едни отвратителни вредители, които рушат природата
                  drive alive

Коментар

Май отново има неразбрали. Съзтезание няма да има. Само поход, по РЕАЛНО ИЗПОЛЗВАНИ ПЪТИЩА . Природата няма да бъде увредена, а края на октомври в планината няма туристи, на които да пречим. Аз самия съм планинар и природолюбител преди да стана фен на оф роуда. Катеря планини от 1989 и сериозно съм се занимавал и с алпинизъм, висшето ми обрзование е свързано с природата и дори съм изучавал геоекология. Мога отговорно още веднъж да заявя, ПРИРОДАТА НЯМА ДА БЪДЕ УВРЕДЕНА И НЯМА ДА ПОПРЕЧИМ НА НИКОЙ . Хората, които отговаря за стопанисването на тази част от планината (по линия на туризма), хижаря и арендатора на хижата и лифта, са съгласни с нашето мероприятие и ни очакват. Повече няма да коментирам тази тема, а ако някой се интересува от нея, нека да иде на посочения от VPetrov линк. Там всичко това е дискутирано подробно.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

А бе тия хора (ХИЖАРЯ И АРЕНДАТОРА( лесно си променят мнението за джиповете и моторите.Цяло лято настръхваха като чуеха за мотори + 5-то езеро А сега чак ги очакват-10-тина джипа. Иначе на никой вече не му правят впечатление УАЗ-ките по пътя до хижата.

Коментар

някак мистериозно ми изчезна мнението, благодаря за цензурата
                        drive alive

Коментар

Ха така сега.

Съгласен с г-н Петров, но за мен това е свята територия. За качването до "новата" не става дума, щото и отдавна си е практика, а за по-нагоре пак не е проблем за планината, то природата с лекота се отърсва от паразитите си. Само дето "местните бабаити с УАЗ" и прочие хора каращи в територията на езерата и образуващи пътища... нямам думи! Влек: пфу!
                          Гади ми се. Колкото до клубната инициатива, то аз се включих в подобна Витошка и знам, че е най-малкия проблем за планината и нейното естествено състояние и обитатели да се качат в годината еднаж и джипери. Нейсе горе е рай, ако мога и аз ще се появя, ако не ви съветвам, паркирайте на хижата и се качете до Сълзата пешшш...

Коментар

има един форум на ПСС и там пишат разни хора свързани с планината, ако някой недайси боже се сети да пусне там една тема за вашата разходка там ще ви чака жива верига и най - отпред ще е хижаря до него арендатора и наоколо всеки, който се е сетил да дойде и журналисти и камери.

не зе намавайте с такива работи да дразните хората. пак казвам, ще ни изгонят от планината по този начин, мислете малко повече

не е въпроса дали вие си мислите че рушите планината или не, въпроса е какво мислят другите хора, а те са убедени, че сме вредители. аз се занимавам с алпинизъм от доста години и познавам хората, знам как мислят, какво си говорят, как псуват като мине някой мотор или джип покрай тях. нестава дума за екология, а за проста човешка завист и като се появим на места, които те си броят за техни става страшно
                            drive alive

Коментар

Ако всеки сам е сигорен че може да мине по такъв маршрут без да навреди на природата - не виждам проблема.Друг е въпроса какво мислят хората на около.Разбирасе че и с тях трябва да се съобразяваме но и те не са винаги обективни. От съвсем скоро съм собственик на джип и виждам негативизма в хората около мен.Така че винаги ще има и доволни и недоволни.
                              Много се отклонихме от темата.Та за прехода! -Какви автомобили могат да участвуват?Трябвали да са подготвени нещо повече от обикновените 4х4 авомобили?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X