И така, в неделя стартира прехода ОХ - Оттава-Халифакс, първи етап на планирания от мене за догодина преход от океан до океан. тазгодишния преход ще е с дължина над 4000 км, ше мине през 4 провинции(вярно, от малките) маршрута все още е в процес на уточняване - разбирай безкрайни спорове с моя навигатор/по съвместителство съпруга. така или иначе, отправната и крайната точка са ясни. между тях обаче има толкова интересни неща, че 10-те дена,с които разполагамe въобще няма да стигнат. има няколко национални парка, един от които - почти колкото бг, с доста приемливи за оффроуд условия; както и едно място с най голямата разлика м/у прилива и отлива - 11 м.планирам все пак по голямата част да мина по пътища, но ще имам не по малко от 400 км off. ще бадеме сами -v смисъл една кола. на доста от местата няма никакво покритие на моб. мрежа, няма много бели хора, а индианците се прехранват с лов. в тази връзка сам predvidil road- асистанc, т.е. регистрираш се на т.А, и ако те няма на т. Б до деня X, стартират издирване.
но за да не се стига до там все пак, чакам професионалните ви(и жизнено важни) съвети относно оборудване и подготовка на колата. срам ,не срам, ама до тук сам приготвил само кредитна, дебитна карти(то за кво ли са ми в дивотията, май за там ще ми трябват туби с бензин), едно гооолямо руло всезалепваща лепенка и ЧУК!!!утре слагам нови гуми, ще сменя и маслата. и сам до там. моля за съвети относнo оборудване, и дали да взема ГПС, който не знам дали ще ми върши работа, както и за всичко, което по ваша преценка може да ми потрябва.моля, все пак да не забравяте, че бащината ми фамилия не е гейtc.
благодаря на всички предварително,и ако след 15.09 не пиша, помнете ме с добро...
но за да не се стига до там все пак, чакам професионалните ви(и жизнено важни) съвети относно оборудване и подготовка на колата. срам ,не срам, ама до тук сам приготвил само кредитна, дебитна карти(то за кво ли са ми в дивотията, май за там ще ми трябват туби с бензин), едно гооолямо руло всезалепваща лепенка и ЧУК!!!утре слагам нови гуми, ще сменя и маслата. и сам до там. моля за съвети относнo оборудване, и дали да взема ГПС, който не знам дали ще ми върши работа, както и за всичко, което по ваша преценка може да ми потрябва.моля, все пак да не забравяте, че бащината ми фамилия не е гейtc.
благодаря на всички предварително,и ако след 15.09 не пиша, помнете ме с добро...

Коментар