Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Венеция с автомобил ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пътуване до Венеция с автомобил ?

Най- бърз и удобен вариант (но по-скъп), който съм ползвал е паркинга на Венеция Тронкето- 21 евро за 5-24 часа.
    http://www.veniceparking.it/en/find-...tto%20Parking/.
    Около него има още няколко.
    Има и турист сервиз, от където може да си вземеш безплатна карта на града с всички забележителности.
    Наблизо е спирка на автобус-корабчето до Сан Марко, а от там и до съседните острови(напр. Мурано- изделия от венецианско стъкло изработени на място).
    От Сан Марко и Дворецът на дожите полека може да се върнеш до паркинга пеша.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Точката от която се визма корабчето за Венеция от към Лидо-ди-Йезоло е Пунта Сабиони. (на латиница Lido di Jesolo, Punta Sabbioni). Само дето е не особено приятно за каране. След слизането от магистралата са 40 километра, на практика през цялото време в населено място. Изпреварването е почти изключено и отива около час. Беше отдавна и цените, които помня не са актуални със сигурност. От там е много близо и до островите Мурано и Бурано.

Коментар

Където и да си паркираш колата НЕ оставяй нищо ценно в нея! И да не се виждат чанти, бухчи и т.н.

Коментар

Какво точно искате да видите във Венеция?

Коментар

Най- безпроблемно е да паркирате в многоетажните паркинги на входа на града. Билета беше 20 Е преди 2-3г. За 24 часов престой, колкото и бира на централния мегдан!

Коментар

Първоначално публикуван от miler Преглед на мнение
              Какво точно искате да видите във Венеция?
              Интересен въпрос.Значи аз и жена ми сме ходили преди 5 години,както споменах по горе имаме ангажимент в Милано.Дъщеря ни ще е с нас и искаме да разгледа.С един куршум два заека.
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Цената за 24 ч. за автомобил до 185 см. е 23,40 евро. А бирата е от 6,00 до 15,00 евро в ресторантите.

Коментар

. А бирата е от 6,00 до 15,00 евро в ресторантите.
                  Явно съм целнал пиков сезон!

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                    Интересен въпрос.Значи аз и жена ми сме ходили преди 5 години,както споменах по горе имаме ангажимент в Милано.Дъщеря ни ще е с нас и искаме да разгледа.С един куршум два заека.
                    Снощи се прибрахме от Венеция. Това беше третото ни семейно пътуване до там и още не сме разгледали всичко. За това те питам, какво точно искате да видите и ще ти дам подробна информация.

Коментар

А относно решението каде да отида почти е взето.От Пунта Сабиони ще хващам корабче и там ще ползвам паркинг.
                      Много благодаря на колегите които ме упътиха.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Явно съм целнал пиков сезон!
                        Или си гледал карнавала или си пил бира 1 л.

Коментар

Снощи се прибрахме от Венеция. Това беше третото ни семейно пътуване до там и още не сме разгледали всичко. За това те питам, какво точно искате да видите и ще ти дам подробна информация.
                          В рамките на 1 ден каквото успеем.Дъщеря ми се занимава с изкуство и ще гледаме основните забележителности.Площада, църквата, двореца,незнам дали ще остане време за от другата страна на Канале Гранде.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                            Където и да си паркираш колата НЕ оставяй нищо ценно в нея! И да не се виждат чанти, бухчи и т.н.
                            Това серйозно ли?Имали достоверна информация?Иначе съм предпазлив и ценности почти не държа в колата.Поне не на видимо място.

Коментар

В рамките на 1 ден каквото успеем.Дъщеря ми се занимава с изкуство и ще гледаме основните забележителности.Площада, църквата, двореца,незнам дали ще остане време за от другата страна на Канале Гранде.
                              На този сайт http://www.veneziaunica.it/има интересни пакети с основни забележителности. Например 17,00 евро на човек за Двореца на дожите+ 3 други музея, които се намират на Сан Марко. Цената за студенти до 25 г. и пенсионери на 65 г. е 10,00 евро. Този пакет е напълно достатъчен за 1 ден.

Коментар

А относно решението каде да отида почти е взето.От Пунта Сабиони ще хващам корабче и там ще ползвам паркинг.
                                Много благодаря на колегите които ме упътиха.
                                По-добре спри във Венеция. паркинг за 24 ч. за джипка над 185 см. е 26,10 евро. От Пунта Сабиони до Венеция и обратно имаш 6 билета(ако сте трима) по 7,00 евро=42,00 евро. А от Паркинга до Сан Марко е около 30-35 мин. пеша. Венецианците казват, че Венеция трябва да се разгледа пеша, а не от лодка
                                Последно редактирано от miler; 25-02-15, 19:34.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X