Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за пътуване до Финландия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за пътуване до Финландия

Че е вярно няма съмнение, просто са оплескали видовете вина на български
    20 litres of fortified wine
    90 litres of wine (including a maximum of 60 litres of sparkling wines)

Та дълбоко се съмнявам колегата да помъкне повече от 90 литра.
    А и както пише - ако го хванат най-много да плати акциз ако не докаже че са за лична употреба.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Доаказването лесно -само мезе да си носи
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от miler Преглед на мнение
        Сега проверих. Във Финландия можеш да внесеш 1 л. 40 градусов алкохол, 2 литра вино, 15 литра бира на човек. Това е разрешено, ако влизаш от Русия.
        Това е само за неделя на връщане с ферибота от Ленинград и то в самия организъм.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ами ще се пробвам да закарам това буренце (50л) до Естония(от там си го поема човека) пък да се надяваме че ако ме спират за проверка няма да ровят в багажника.
          Grand Cherokee(wj)2.7crd

Коментар

Това за написаните 90 л - 800 къса цигари и т. н . на практика не важи . Тея правила като те спрат за проверка ще ти ги обяснят . И това най - много да плати акциз въобще не е вярно . Алкохола се изхвърля , и се съставя глоба - според количеството . Случвало ми се е по различни граници , не е гадаене . Примерно влизам с буса от Австрия в Германия - имам 2 метални 20 литрови туби с гориво в колата . Проверка и трябва да си доплатя акциза или квото е там . Разрешени са 20 литра в одобрен за това съд . За разликата до 40 литра доплатих 48 евро . Дали за алкохол е по евтино . И всеки си решава сам - за Унгария го казах 80 Ев. на литър е кеша с който олекваш и пивката в канала .
            Митнически изисквания Пътниците от държави извън Шенген попадат под строг митнически контрол.
            В Унгария е позволен вноса на цигари до две кутии на човек.
            Алкохол – разрешен е 1л. алкохол с алкохолно съдържание повече от 22%; 2л алкохол с алкохолно съдържание до 22%; 4л. вино; 16л. бира. В случай на нарушение, цялото количество се конфискува и се заплаща глоба от около 100 евро.
            Глобата както казах е за литър .

А това е за Норвегия . Който има интерес ,има достатъчно информация в нета .
            Безмитен внос на стоки
            Разрешени количества алкохол:
            а) 1 литър с до 60% алкохолно съдържание, както и 1,5 литра с алкохолно съдържание до 22%
            или
            3 литра алкохол със съдържание на алкохол до 22%.
            б) 2 литра бира или други спиртни напитки със съдържание на алкохол до 4,75%.
            Това означава, че можете да внесете 5 литра бира, но без всякакви други алкохолни напитки.
            Само лица над 18-годишна възраст имат право да внасят алкохол в Норвегия. За напитки с алкохолно съдържание над 22% възрастовата граница е 20.
            Последно редактирано от Пламен Атанасов; 24-01-15, 21:59.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Че е вярно няма съмнение, просто са оплескали видовете вина на български
              20 litres of fortified wine
              90 litres of wine (including a maximum of 60 litres of sparkling wines)

Та дълбоко се съмнявам колегата да помъкне повече от 90 литра.
              А и както пише - ако го хванат най-много да плати акциз ако не докаже че са за лична употреба.
              А ако го хванат втори път следва присъда, не ме питай от къде знам, стоки подлежащи на акциз не са шега работа особено в големи количества!

Как се доказва, питат за колко време отиваш, примерно за десет дни, ако за ден пиеш по пет кила с петдесет литра вино нямаш грижи но ако имаш хиляда цигари а пушиш по двадесет на ден ще ти ги вземат и влизаш в системата, второ нарушение свързано с акцизни стоки води до съд.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Как се доказва, питат за колко време отиваш, примерно за десет дни, ако за ден пиеш по пет кила с петдесет литра вино нямаш грижи но ако имаш хиляда цигари а пушиш по двадесет на ден ще ти ги вземат и влизаш в системата, второ нарушение свързано с акцизни стоки води до съд.
                Добре де аз отивам там да кажем за постоянно имам си и адресна регистрация и трудов договор(работя там от 2г).От друга страна тва 80евро на литър глоба в Унгария..... май не ми е чак такъв приятел.
                Grand Cherokee(wj)2.7crd

Коментар

Първоначално публикуван от 318is Преглед на мнение
                  Добре де аз отивам там да кажем за постоянно имам си и адресна регистрация и трудов договор(работя там от 2г).От друга страна тва 80евро на литър глоба в Унгария..... май не ми е чак такъв приятел.
                  Седи си мирен че боли много!

На цигарите данъците са над 70% от стойноста им на алкохола също е над 50% логично е да се ядосват като губят отъ туристи
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от 318is Преглед на мнение
                    Ако живееш постоянно там тогава НЕ става да мислиш за голямо количество! Отново не питай от къде знам, само знам, че не искам присъда и за това си носим семейно само до 20-30 бутилки вино а приятелите ми НЕ биват вече облагодетелствани с евтини цигари.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                      Митнически изисквания Пътниците от държави извън Шенген попадат под строг митнически контрол.
                      В Унгария е позволен вноса на цигари до две кутии на човек.
                      Алкохол – разрешен е 1л. алкохол с алкохолно съдържание повече от 22%; 2л алкохол с алкохолно съдържание до 22%; 4л. вино; 16л. бира. В случай на нарушение, цялото количество се конфискува и се заплаща глоба от около 100 евро.
                      Глобата както казах е за литър . .
                      Това са изисквания ако влизаш от страна не член на ЕС, Шенген в случая няма нищо общо! Т.е. от Сърбия например. Ако минаваш през Румъния такива изисквания няма, важат изискванията написани от Търтей. То там и митничари и митнически контрол няма де. Така, че спокойно може човека да си кара бурето през Румъния, не го плашете.
                      П.С. Норвегия е друга бира!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Това са изисквания ако влизаш от страна не член на ЕС, Шенген в случая няма нищо общо! Т.е. от Сърбия например. Ако минаваш през Румъния такива изисквания няма, важат изискванията написани от Търтей. То там и митничари и митнически контрол няма де. Така, че спокойно може човека да си кара бурето през Румъния, не го плашете.
                        Не ми се търси документа когато бях санкциониран на летище в Европейската Общност идващ от България отново ЕО, правилата са сменени мисля от Октомври 2013 и има нови количества(цигари двеста къса по памет цитирам) ПОД които не те питат НО всичко над тези количества се разглежда като внос с комерсиални цели и хванатия Е ЗАДЪЛЖЕН да докаже невинност, тоест лична употреба, много хора успяват да докажат обаче много не успяват, аз не успях и ако сега ме хванат отново примерно за три стека цигари сега ме чака присъда ако опитам, сети се дали ще опитам повече

Освен това ако го хванат на място където не говори добре местния език риска да НЕ успее да се обоснове и даде правилни показания е голям, тоест риска да го отнесе е огромен според мен, хубаво е да започнем да мислим като европейци и ако ще правим нещо рисковано поне да е изпипано и подготвено адекватно, защото има начини ама иска мислене и подготовка за да е легално и успешно!
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Да прочетеш кое е Шенген , мисля че ще ти е полезно .
                          За тези които искат да рискуват си е тяхна работа , казах каквото мислех че е полезно . Това не са мои правила . Съветвам теб или търтея да си принтират онези правила и да убеждават митничарите по европейските граници кой знае по добре закона .А като ви рисуват глоби , се сетете какво сме си писали .

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                            Да прочетеш кое е Шенген , мисля че ще ти е полезно .
                            За тези които искат да рискуват си е тяхна работа , казах каквото мислех че е полезно . Това не са мои правила . Съветвам теб или търтея да си принтират онези правила и да убеждават митничарите по европейските граници кой знае по добре закона .А като ви рисуват глоби , се сетете какво сме си писали .
                            Благодаря, много добре знам кое е Шенген и за кои страни се отнасят митническите правила на ЕС! В тези правила Шенген въобще не се споменава, а и няма за какво! Митничари на вътрешните европейски граници по принцип няма.
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

А как се убеждав служител с униформа не ми се мисли.Особенно митничари.
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Бе се и батко ви Търтей и Скорпиона да са пресекли една две граници
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X