Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да избегна винетката в Швейцария

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мога ли да избегна винетката в Швейцария

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
    ... А ако наистина те притеснява цената на винетката , то имаш ли въобще защо да ходиш в Швейцария - като видиш останалите цени ще разбереш .
    +1

Отделно от туристическа гледна точка Швейцария е доста невзрачна.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      +1

В сравнение с? Луната?

Коментар

За алкохолен и секс-туризъм определено не става, най-малкото заради цените Да не забравяме все пак, че това е първата туристическа страна в историята. И има много какво да се види по планините, че и по градовете също.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

+1

Ммм...не знам защо така мислиш..преди три дни се върнах и искам да те уверя, че е невероятно красиво с неземни пейзажи ! Дизела е 1.80 франка, газта 1.30, храната евтина, спането скъпо. Напълнило се е ,обаче с негри , араби, пакистанци и всякаква паплач..и нещо изумително- швейцарците вече заговарят за "криза", което наистина е обезпокоително..32000 души съкращавали от тяхното Енерго по непонятни нам причини, има увеличаване на взломните кражби и проституцията..абе "унифициране" на света...
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Добре де, харесва ви. Може и да имам проблем с рН на витуса, но на мен въобще не им хареса. Храната е скъпа (сандвич в бакалия 6-7 евро, скромна вечеря с чаша вино 40+/ч., обяд 30+/ч) и преоблавава немската школа, която откровено не ми допада. Хотелите са чисти, но леко вехтички и адски скъпи. Цените в магазините нямат отношение към моето разбиране за туризъм, но все пак са високи. Алпите във френската и италианската част ми харесват повече. Женевското езеро е толкова голямо, че не прилича на езеро. Паплач не видях, престъпност няма. И все пак - не ми хареса. От субективна гледна точка толкоз. От обективна, Швейцария я няма в топ 10 на европейските туристически дестинации, а тяхната статистика също е красноречива http://www.bfs.admin.ch/bfs/portal/e...icationID=5071

Коментар

Човека се изплаши и трети път не пише-създателя на темата
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Благодаря на всички за точните и полезни коментари по темата. А на тези мизерни душици, които нямат друга работа, освен да си изливат остроумието във форумите нямам какво да кажа. Да продължават в същия дух щом ги кефи. На мен не ми пречите.
                И все пак въпроса не беше как да надхитрим швейцарците, а дали може да се мине маршрута без да се нарушава закона. Няма глоби, няма страх, няма хитруване. Има два пътя. Магистралата, за която трябва винетка. И националния, за който не трябва. Предпочитам втория, защото е по-живописен, по-интересен, има повече пейзажи, минава през села и населени места. Искам да снимам швейцарски крави. И да-какво са 40 франка на фона на всичките разходи за това пътуване. Абсолютно нищо. Но ако мога да си ги спестя, без да нарушавам правилата, предпочитам го. Тогава тези 40 франка ще ги дам за билет за двама за качване до един от върховете над Лугано. Незабравима гледка.
                Надявам се темата да е полезна и на други, които потеглят по този маршрут. Ние тръгваме след няколко дни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X