Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да избегна винетката в Швейцария

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мога ли да избегна винетката в Швейцария

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    Така изглежда. Нашенеца е готов да покара + 500 км и да преглътне 1-2 глоби
    А де?

Коментар

Зависи точно откъде иска да мине колегата... Ако сайтчето е вярно, то Комо-Лугано е 80км и при двата случая, но с разлика около 30Евро в цената.
      До Локарно също няма разлика в километрите (алтернативен, много близък маршрут през селца и паланки - зависи какво търси колегата)...
      Вече ако трябва да се движи по северозападния бряг на езерото - няма как да стане без винетка, и ще трябва да се въртят едни 30-40км отгоре - т.е. танто за кукуриго ще бъде 'икономията'...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В Швейцария много внимавай със скоростта в населените места (предполага се, че без винетка ще минаваш по "селски" пътища)...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          предполага се, че без винетка ще минаваш по "селски" ...
          Ще си позволя лека редакция
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Колегите са ти написали по горе цената , за хитруване и дума да не става . На много от пунктовете те посреща служител който следи за винетка ,нямаш - спира те и ти я продава . Иначе нормалния начин - на всяка бензиностанция продават . Глобите са повече от солени , не си струва писането . За 11 км. съм плащал 162 евро , като 5 км . от тези ми били бонус . А ако наистина те притеснява цената на винетката , то имаш ли въобще защо да ходиш в Швейцария - като видиш останалите цени ще разбереш .

Коментар

40 франка е годишната винетка . Хубавото е, че е направена от дебела, фолирана хартия и без проблем се отлепва и залепва без да се разрушава, та спокойно се мести на различни коли..изпитано
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Винетката може ,глобата незанам
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Не си прави експерименти,евтиното излиза мноооого скъпо!

Коментар

По спомен от 2012г годишната винетка е 40 евро. За Швейцария, Австрия и Словения - винетките са необходими само за магистралите, сигурно и в другите винетни държави в Европа (без България) е така, но за тези го знам от опит. 2012г обикалях за 4-5 дни из Швейцария и на магистрала не съм се качвал.

Още нещо - питащия може и да не пита от Ганьовщина, не го убивайте. Аз винаги бих предпочел 500км отгоре извън магистрала из тези страни, ако наличното време го позволява.

Коментар

Аз също съм за 500+км извън магистралата!
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

Нормална тема с нормален въпрос. 3 полезни отговора, които потвърждавам:
                        1. Да, може.
                        2. Винетката струва около 40 евро (само годишна е).
                        3. С картата на мишелин може да планираш пътя предварително.

А за другите коментари какво да кажа... на който му се струва глупав въпроса заради "малаката" цена на "далаверата"... Ако винетката струваше 1000 евро може би щеше да оправдае загубеното Ви във форума време... Имаше един виц:

- Би ли преспала с мен за 1 000 000?
                        -
                        - А за 10$
                        - Простак, ти за каква ме взимаш?!?
                        - Това вече го уточнихме, сега преговаряме само за цената...
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Всъщност не е нужно да се оглежда. По западният стандарт засади "Кво ша праим ся" не се правят. Снимат те (машини - човешкото присъствие е скъпо). Пращат снимката на собственика - фирмата от която е взета колата под наем. Те плащат, задължават ти кредитната карта, на която са взели данните, когато ти дават колата под наем. И въпросът е приключен, освен ако нямаш възражения...
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            Така изглежда. Нашенеца е готов да покара + 500 км и да преглътне 1-2 глоби, като през цялото време се оглежда като прасИ у тръстика, да не изскочи някоя магистрала от нейде но всячески да избегне разни административни, кожосъдиращи, капиталистически мъчения, наложени му единствено защото го мразят.
                            Ей, заболя ме корема от смях! При тебе нема лабаво!
                            А на колегата, дето ще пътува -
                            Батка, това не те засяга пряко, ама да ти кажа все пак - тука във Франция 100 км по магистралата струват 10 евро на пеажа . Може да минеш и по националите, разбира се, ама там кръговите кръстовища са повече от звездите на небето, ако попаднеш зад някой камион може да те влачи 20-30 км преди да имаш чалъм да го изпревариш, имаш безброй радари и ограничения.
                            Аз бих направил банкет, ако годишния ми абонамент за аутобана е 40 франка. Тъй тя.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Yul Преглед на мнение
                              Здравейте, предстои ми пътуване до италианските езера. Искам от Комо да стигна до Лугано и от там през Локарно до италианската част на Лаго Маджоре. Има ли начин да избегна плащането на винетка в Швейцария?
                              ...
                              Май има начин. Пътя ти в Швейцария ще е около 90 км.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                Май има начин. Пътя ти в Швейцария ще е около 90 км.
                                На линка излиза предупреждение: This route has tolls.
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X