Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоинска яма, Плитвички езера, Венеция, Лазурния бряг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Постоинска яма, Плитвички езера, Венеция, Лазурния бряг

Ами да - но провери какви са условията по картата ти - да не се окаже, че и там курса е резак и има допълнителни такси. Иначе предполагам, че в банките няма да е резняк чак голям - гледам тук примерно курсът е 1 евро за 7.5 куни (или 1.30 евро за 10 куни). Ако от БГ купувам - ще е 2,60 лева за 10 куни.
    Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
    Grand Cherokee 3.0

Коментар

Засега съм пробвал в Румъния и Австрия и курса е ок ама ще видим.А за банките не знам в Хърватска Великдена като нашия ли е, щото ако е нанайси банки докато сме там.
      Николай Папазов

Коментар

Тяхната Писаница мина - те са по католическия. Абе ще ги видим
        Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
        Grand Cherokee 3.0

Коментар

Имам някакъв много лош спомен за курса на еврото към тяхната валута при заплащане на Тол таксите от преди години, не знам сега дали е така. Спомням си, че на границата сменихме малко евро и мислехме да спрем в първия гради и да обменим повече, но бяхме неприятно изненадани на магистралата, като освен, че ни цакаха по трънския курс ни върнаха ресто в техни пари до 50 евро в същия курс.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На бензиностанциите в Сърбия приемат карти. Плащал съм с VISA и маестро. В Хърватска сега се замислих, че винаги съм минавал транзит и освен еврата за магистрална такса не съм плащал друго. Въобще плащането с банкова карта минава по доста добър курс. На гишетата на магистралата приемат кредитни карти - тоест VISA и Mastercard. Дебитни не приемаха. По едно време бяха обявили цената за коли чужда регистрация в евра и ако плащаш с динари беше "балтия". Сега нямам идея как е.

Коментар

Някакво инфо за качеството на горивата по трасето?Щото като гледам в Хърватска е най-ефтино ама там май няма много от големите вериги и не знам.Та запознатите да кажат къде да зареждаме?
              Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                Някакво инфо за качеството на горивата по трасето?Щото като гледам в Хърватска е най-ефтино ама там май няма много от големите вериги и не знам.Та запознатите да кажат къде да зареждаме?
                Минавал съм по този маршрут няколко пъти през последните няколко години, последно тази година през януари. Проблем с качеството на горивото (дизел) не съм имал никога. Всички плащания по бензиностанции и пътни такси в Сърбия, Хърватска, Словения и Италия съм правил с кредитна карта без проблем. Но в Сърбия и Хърватска съм имал проблем с плащания по заведения и магазини във валута различна от тяхната национална и по начин различен от плащане в брой.
                LZ1ATN

Коментар

Първоначално публикуван от AKD Преглед на мнение
                  Минавал съм по този маршрут няколко пъти през последните няколко години, последно тази година през януари. Проблем с качеството на горивото (дизел) не съм имал никога. Всички плащания по бензиностанции и пътни такси в Сърбия, Хърватска, Словения и Италия съм правил с кредитна карта без проблем. Но в Сърбия и Хърватска съм имал проблем с плащания по заведения и магазини във валута различна от тяхната национална и по начин различен от плащане в брой.
                  Като платите с карта нали превода по техните сметки става в тяхната си валута?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Изчисли си с колко гориво минаваш 700 км. Толкова приблизително е пътя от Драгоман до Словения и там влизаш в зоната на еврото
                    и няма трънски курсове.
                    Аз тези 700 км. не мога да ги мина с един резервоар. Не ми стигат 10л. и ги зареждам на трънски курс и това е

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Когато се плаща с карта се плаща сумата във валутата, в която те таксува търговеца, например куни ... но в зависимост от това в каква валута е картата (например левова или еврова) сумата се преизчислява от банката обслужваща картата по съответния курс за деня и от банковата сметка на картата се приспада равностойността на покупката направо в лева, ако е левова крединтата карта (или аналогично в съответната валута, ако картата не е левова ами например еврова, доларова и т.н.).
                      LZ1ATN

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                        Изчисли си с колко гориво минаваш 700 км. Толкова приблизително е пътя от Драгоман до Словения и там влизаш в зоната на еврото и няма трънски курсове.
                        Аз тези 700 км. не мога да ги мина с един резервоар. Не ми стигат 10л. и ги зареждам на трънски курс и това е
                        Ще пътувам с крайслер 300С Hemi, резервоара побира 70 л, който му осигурява комфортен пробег 350 км, ако не влизаш в градовете, така че ще се наложи да се отбиваме до тръните.

П.П. Много благодаря за съветите, много са ми полезни.

Коментар

Ако платите с карта на бензиностанцията, няма никакви "тръни". Няма скрити такси, а кукрса е нормален. Поне бензиностанциите около Белград и онази малко преди границата между Сърбия и Хърватско приемат карти.

Коментар

Някой да знае за забрани в държавите по трасето за някой от нормалните лекарства-проалгин, упсарин,спазмалгон,фервекс и други такива подобни, че да няма изненади по границите?
                            Николай Папазов

Коментар

Някой да знае за забрани в държавите по трасето за някой от нормалните лекарства-проалгин, упсарин,спазмалгон,фервекс и други такива подобни, че да няма изненади по границите?
                              Ще останеш приятно изненадан, че никой никъде няма да ти прави проблеми.
                              Не знам дали е притча, или истина, но на сръбските и хърватски полицаи въобще са им забранили да се мяркат по международните пътища.
                              Преди ги имаше, сега 1-2 години не съм ги виждал по трасето. Няма ги никакви.

Коментар

Ако искаш да си напълно спокоен-нека някой лекар да ти напише рецепта за съответните лекарства,и си я носи с теб!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X