Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Вюрцбург

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътуване до Вюрцбург

Здравейте

Налага ми си да проведа една среща в околностите на Вюрцбург в средата на май, и жена ми подхвърли, че не е лошо да го направим като семейна екскурзия.

Затова започвам на бързо да нахвърлям маршрут с интересни места за посещение.

Идеята ми е да се пътува през ноща за да спят децата по дългия и скучен път София - Видин - Тимишуара - Сегед и финал във Виена

Първи ден
    пристигаме сутринта във Виена, шляене. Ние с жена ми сми били тук и по известните неща са обходени, но заради децата планираме Пратера, и евентуално зоо парка в Шонбрун.
    нощувка във Виена.

Втори ден
    на сутринта тръгваме на горе по течението на Дунав. Тук планираме спиране в Тулн, Мелк, Сент Полен, Линц и Пасау, а нощувка в района на Регенсбург

трети ден
    пътуване до Вюрцбург, след това тръгваме на юг по романтик щрасе, до към Аугсбург

четвърти ден
    Аугсбург - Залцбург

Пети ден
    Залцбург - Грац

нощно пътуване Грац - Сегед - Тимишуара - Видин - София

Та въпросите ми са

1. Добър ли е този път или да предпочете отъпканата пътека през Сърбия. Хич не ми се ще да се срещам със сърби, но през Румъния нощно време също не е идеален вариант.
    2. Тъй като съм на газ, ще бъда благодарен и на тези които ми кажат къде по трасето мога да зареждам, както и дали си нуждая от друг стандарт дюза за зареждане. Мисля че в Германия са различни, но кок е в другите страни по трасето.
    3. Дали това не са много километри, не мога да преценя колко ще губим в спирки по градовете.
    4. Някакви идеи за спане по маршрута
    5. какво да разгледаме по този маршрут, забележителности, замъци, паркове, езера, музеи
    6. ако някой може да ми даде и карта за гармин, ще бъда много благодарен

Направих един маршрут в гугъл мапс, но не мога да го постна тук, не зная как става, виждал съм хора да го правят но не мога да се ориентирам. Ще поогледам пак.

Очаквам вашите съвети и препоръки. Знам, че някои ще ми препоръчат и минавене през Гросклокнер, ама с деца по тези завои не ми се ще. Може би като поотраснат още.

От: Пътуване до Вюрцбург

Ръмъния нощно за мен е най-доброто. В кой ден от седмицата се пада и по кое време на нощта? В тихите моменти е по-добре. А и какво го мислиш - до Видин не е толкова много. До Русе или нататък по границата към Варна е доста повече.

Коментар

Ами най-вероятно ще тръгнем във вторник вечерта срещу сряда, като идеята е да съм в петък във Вюрцбург. Притеснявам се да не се залутам из Румънските пътища. ГПС-а ми е с карта за бг и тук нямам проблеми с него, но не съм го ползвал извън страната. Трябва да намеря, карта на Европа, но колко ще е голяма тя и ще се събере ли на SD картата, а дали ще мога успешно да я инсталирам, тя дали ще заработи както трябва, ... и други подобни главоблъсканици.

Коментар

Ситинавигатора те оправя (не целия - само страните, които ти трябват) - със сигурност ще е под гигабайт. Лично аз предпочитам Сърбия, но всеки си знае.
        Пиши лично да помагам с каквото мога.

Коментар

А защо през Румъния? София - Виена през Сърбия се стига за 10-тина часа!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            А защо през Румъния? София - Виена през Сърбия се стига за 10-тина часа!
            Ами поради личните ми "симпатии" към братята Сърби. Не ми се ще да преживея заяжданията на митничарите за някоя дреболия, която ще ми развали настроението през целия път. Например единият от пътниците е само с лична карта, не трябва да има проблем, ама-а-а, Сърби са, знаеш ли в какво настроение ще ги хвана по нощите. Искам да пътувам през ноща за да спят децата и да не усетят дългия път. Все пак да кажат тези, които често пътуват. Не съм решил твърдо точно от къде ще мина.

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
              Ситинавигатора те оправя (не целия - само страните, които ти трябват) - със сигурност ще е под гигабайт. Лично аз предпочитам Сърбия, но всеки си знае.
              Пиши лично да помагам с каквото мога.
              Благодаря за предложеното съдействие. Имам тук едни карти и ако не се справя ще пиша.

Коментар

През Румъния винаги ми е било проблем да изляза нормално от Тимишуара, има едно кръгово, дето беше с такива табели, че сочеха едновременно поне три изхода. Три пъти съм се мотал там, а да не говорим колко села и паланки има, катаджиите в тях на око засичат.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

От 2007 насам веднъж годишно пътувам през Сърбия (минавал съм и през Румъния 1-2 пъти). Сърби точно никога не са ми правили проблеми - за разлика от унгарци 2 пъти, и един кисел опит на българи, но беше бързо париран. През Сърбия съм минавал както с паспорт (когато нямаше друга възможност), така и с лична карта. Точно по нощите е най-спокойно преминаването на границите.

Коментар

Принципно и аз съм за Сърбия, а унгарците са бетер нашите цигани. Там какви иширети са ми въртяли....
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Благодаря и на gr_kanev и на maystor. Ами в такъв случай се насочвам към сръбско.

А може ли да ми кажете как стои въпроса с газ станциите. Аз съм чел във форума, че има газ станции в Сърбия, но дали има на самата магистрала. Дали са със същия накрайник като нас. При мен проблема е, че бутилката ми събира реално около 20-21 литра (малка е) и ще трябва по-често да следя за зареждане. Дали има някоя верига бензиностанции, на която почти винаги да има газ, (както са нашите Лукойл и ОМВ) и как мога да си набавя информация предварително за газ станциите по пътя. От къде да намеря карти или адреси на газстанциите. Ако има хора на газ пътували по трасето да споделят.

Коментар

Първоначално публикуван от sto101 Преглед на мнение
                        Ами поради личните ми "симпатии" към братята Сърби. Не ми се ще да преживея заяжданията на митничарите за някоя дреболия, която ще ми развали настроението през целия път. Например единият от пътниците е само с лична карта, не трябва да има проблем, ама-а-а, Сърби са, знаеш ли в какво настроение ще ги хвана по нощите. Искам да пътувам през ноща за да спят децата и да не усетят дългия път. Все пак да кажат тези, които често пътуват. Не съм решил твърдо точно от къде ще мина.
                        Сърбия сега се минава без проблем с лична карта! Минавам поне един път месечно в последно време оттам - не съм имал никакви проблеми с митничари и граничари!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Ето сайт с информация за газстанциите в Германия, пък и не само там. http://gas-tankstellen.de/
                          За Германия е проверено, че информацията в този сайт е актуална. За останалите държави не съвсем. За България - никак. Поиграйте си с него, малко ми е тегав за работа, но това може да е защото знам немски до "танкщеле" - бензиностания и още 3 думи за посоки.
                          За немските газстанции трябва преходник. В Австрия видях газстанции и с холански накрайници, и с италиански (като нашие), и с немски. Пълен набор. На рядко са.

Да се внимава в Германия - имат работно време. Има го на сайта който дадох в началото. Работещите 24х7 са малко.

За Сърбия - като цяло имат, макар и по-малко от нас. Зареждал съм на изхода на Белград към Нови Сад на самата магистрала. Тогава бензиностанцията беше на "Мол". В Унгария също зареждах газ, но беше в едно село след Гьор. Бензиностанцията беше на "Лукоил". И двете бяха с нашия накрайник. Но при мен с моята 50 литрова бутилка и разход от 8 на сто не беше проблем къде точно ще заредя. Правих го долу горе на 400 километра. "Лукоил" има в Сърбия. Преди години на сайта на Лукоил имаше карта на Сърбия с всички техни бензиностанции и какво гориво предлагат. Проверете там.
                          Последно редактирано от Alexr; 23-04-13, 17:40. Причина: Допълнение

Коментар

Благодаря ти много alexr. Сега ще разгледам сайта. Моята кола е ван и гори 10/100 газ, та ще зареждам 2-пъти по често от теб (на 200км.) В крайна сметка ще напълня и резервоара с бензин, така че няма да остана на улицата (да чукна на дърво), но все пак си е по-икономично на газ. Благодаря за пълната информация.

Коментар

И един сайт за нощувки в Австрия и накой съседни страни http://www.tiscover.com/
                              Става и ако го наберете tiscover.at
                              Намирал съм много добри оферти за нощувки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X