Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търся съвет за пътуване до Дубровник

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: търся съвет за пътуване до Дубровник

    Пенчо, благодаря, погледнах сайта, много полезен, но не знам дали да се харча тия пари за нещо, което ще ползвам месец. Имаме и апсове на мобилните с безплатни навигатори. Не съм решила, де, разсъждавам на глас само

    Коментар


    • #17
      От: търся съвет за пътуване до Дубровник

      Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнение
      Здравейте, колеги. Разгледах и видях, че тема, по която искам да питам вече има, та реших да я събудя. Имаме желание да минем от Дубровник до БГ с кола (отиването до Д. е откъм Италия), може и с преспиване някъде по пътя. Аз съм главен шофьор с над 20г. практика, внимателна съм (от тия, дето спазват ограниченията на скоростта), Форд комби ми е колата, европейска регистрация, десен волан. Имам и двама млади шофьори на задната седалка,ако много настояват и пътя позволява може да ги включа в карането. В БГ не сме ходили от 2006, ще ни се да пообиколим и там- Родопи, Пиринско,Рила, София, от там през Видин нагоре/или Сърбия. Не съм правила такива преходи, а и отдавна не съм била по тия краища, особено с кола. Имаме няколко вида GPS- много стар ТомТом (2005 карта), 2 на смарт-телефона с map-app, и хартиена карта. Всякакви съвети ще са ми добре дошли.
      София-Чачак-Подгорица-Будва-Дубровник - в обратен ред е маршрута ,който бих избрал.Будва и Котор си струва да се видят.Бих преспал в Будва и продължил към България.Няколко пъти се разхождаме из Хърватска и Черна Гора, красиво е и приятно.Плозвах igo my way навигация ,картите са добри.Ако имате въпроси питайте.
      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
      GSM +359 895 236 182

      А Rhf +

      Коментар


      • #18
        От: търся съвет за пътуване до Дубровник

        alex052, Благодаря много, погледнах на гугъл на картата. Искате да кажете да избягвам Косово и Албания? Отдавна не съм минавала по пътя в Сърбия към Калотина, но си спомням, че беще доста разбит и рискован и преди и след границата. Сега има ли подобрения? Иначе за спането- да, искаме да спимнякъде, не карам по толкова дълго за ден та да го взема на ура цялото разстояние, а и нали все пак да видим някакви забележителности.

        Коментар


        • #19
          От: търся съвет за пътуване до Дубровник

          [QUOTE=Anika681;2679540]alex052, Благодаря много, погледнах на гугъл на картата. Искате да кажете да избягвам Косово и Албания? Отдавна не съм минавала по пътя в Сърбия към Калотина, но си спомням, че беще доста разбит и рискован и преди и след границата. Сега има ли подобрения? Иначе за спането- да, искаме да спимнякъде, не карам по толкова дълго за ден та да го взема на ура цялото разстояние, а и нали все пак да видим някакви забележителности.[Познати /QUOTE]

          Косово и Албания ги бягам и не съм минавал.Познати минаха през Косово и бяха влезли в приключение, разказа е от трето лице...........не съм го преживял.Пътя е тесен, но не беше разбит.Има един гаден участък планински и тесен, но е 50 км и се преживява.Ако планирате екскурзия може би не е лоша идея да преспите в Дубровник, след това Дубровник - Котор -Будва и нощувка Будва.В будва бих вечерял в Дворище във стария град.А ако решите да прескочите Черна Гора -София-Ниш-Крагуевац-Чачак-Ужице-Вишеград-Горажде-Фоча-Гацко-Билеча-Требинье-Дубровник в обратен ред.Около требине три поредни години беше с обход но не е някаква драма - около 40 км. тесен път.И още веднъж -изтеглете навигация.
          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
          GSM +359 895 236 182

          А Rhf +

          Коментар


          • #20
            От: търся съвет за пътуване до Дубровник

            Да...хич не обичам малки, тесни пътечки, карам по царските пътища. Ще гледам да вървя по такива, освен всичко друго колата ми е с десен волан, трябва да се нагаждам да карам из Европа. За навигацията- да, изглежда, че трябва да направя нещо, свободните навигации на мобилния са ОК, но ОК не е достатъчно за такова пътуване. Имам един античен ТомТом, карта за него струва повече от нов. Не съм ориентирана за навигатори изобщо. Кои са най-добри сега?

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X