Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наложително пътуване до Виена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Наложително пътуване до Виена

Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнение
    ......Колегата няма как да си извади карта понеже искат доказателство,че прекарва повече от два месеца в годината зад граница....
    Грешка. Беше.
    Сега няма проблеми. Само дето се чака седмица-две.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Грешка. Беше.
      Сега няма проблеми. Само дето се чака седмица-две.
      Добре де аз винаги като излизам извън БГ си правя застраховка на самата граница струва дребни левчета , да не се оказва че това не е достатъчно или има нови изисквания
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
        Грешка
        Аз по грешка пуснах мнение - а дали трябва здравна карта - не знам. В случай на нужда доскоро можеше да се удостовери осигурителен статус с удостоверение след като е станала нуждата. Никога не съм се връзвал на шарлатаниите на Бг държавата, нито на полезните и идеи. Застраховка за своя сметка е по-добро нещо, още по-добро е здравно осигуряване извън българската система, в някоя изгодна и работеща.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          Добре де аз винаги като излизам извън БГ си правя застраховка на самата граница струва дребни левчета , да не се оказва че това не е достатъчно или има нови изисквания
          Достатъчно е.
          И аз си правя, но един път годишно, в сериозна застрахователна фирма за 100тина лева с най-голямото покритие, за да ми е мирна главата..

Това обаче, не е задължително за пътуване в ЕС. Теоретично ЕЗОК е достатъчна не само за границите но и за евентуални инциденти.
          Ъ ъъъ...теоретично.
          За границите става със сигурност. За друго.....не съм пробвал.

Колега lodkar, прав си. Просто коментираме изискванията.

Задължително е за пътуване в Европа, пътуващият да има някакъв документ за здравно осигуряване. Застраховка или здравна карта.
          Застраховката по желание е едно допълнително спокойствие.
          Доказване на осигурителен статус след инцидент е умряла работа.
          Документа трябва да е с тебе. Дори и само за кисели митничари.
          Последно редактирано от drukman; 11-04-12, 22:42.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

В Румъния и Унгария има ли винетки, както в Австрия.
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

В Румъния е същото като при нас - плащаш винетка без значение през какъв дупкарник те карат да минаваш. Всъщност пътя до Калафат е почти изцяло нов и се пътува бързо. Задължително си вземи винетка - дори и да не те проверят в страната, на изхода от Румъния задължително ще те епроверят!!! В Унгария, ако не караш по магистрали не ти трябва винетка. Като цяло аз никога не купувам там винеткта и отгоре на всичко карайки по преки пътища спестявам към 50 км, което си е малко повече време за път но пък няколко литра по-малко гориво + приятно преминаване през прекрасните унгарски села и поля. По пътя дето минавам, непрекъснато ме задминават виенски автомобили(разбирай сърби), което ме навежда на мисълта че това е превилния път, тъй като и на тях пирон в задника им не влиза(не им се дават допълнителни пари!).Магистрала им е хубава, но за мене е досадна и ми се приспива.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                В Румъния е същото като при нас - плащаш винетка без значение през какъв дупкарник те карат да минаваш. Всъщност пътя до Калафат е почти изцяло нов и се пътува бързо. Задължително си вземи винетка - дори и да не те проверят в страната, на изхода от Румъния задължително ще те епроверят!!! В Унгария, ако не караш по магистрали не ти трябва винетка.Магистрала им е хубава, но за мене е досадна и ми се приспива.
                Грешка в Унгария и за националите трябва винетка, не заблуждавайте колегата.

Коментар

Ако е с лек автомобил до 3,5т не му трябва! Аз пътувам вече 5-6г по и извън магистралите на Унгария, пък дори и на ГККП-та на Унгария си има табели с указания, на които изрично пише, че само за магистралите трябва винетка за този клас автомобили. За товарните, нещата са малко по-странни, защото повечето пътища извън магистралите са свободни, но има някои натоварени трасета, на които въпреки, че не са магистрали пак се иска винетка за камионите. Обикновено тези трасета са добре указани от към табели и ако се не лъжа винетка се искаше само за камиони над 7,5т. Всъщност всичко това мисля, че е описано в сайта на унгарската администрация поддържаща техните магистрали. Унгарците копират почти във всичко австрийците, а последните изискват винетка само за магистралите. Куриозното е че бундесщрасетата на австрийците са по-хубави и поддържани от нашите магистрали, ама то това всички си го знаем защо е така
                  Ако толкова години съм карал без винетка в Унгария и не са ме хванали, трябва да е голям късмет.
                  Ако има друг такъв късметлия, успял да избяга от видео контрола по пътищата им, да се обажда.
                  И за да избегнем спора, предлагам, на всеки който му е необходимо да пътува, ползвайки ЖПС да си задава избягване на платени пътища и всичко ще е ОК. Другия вариант е предварително да си прави трасето примерно с Виа Мишелин, като пак се задава опцията без пътни такси.
                  Ето тук, в секцията пътуване с кола(by car) е описано, че всички пътища с изключение на магистралите са безплатни.
                  А тук пък е всичко за пътуване по магистралите и винетките в Унгария. Видно е, че само пътищата с М са под надзор, контрол и такси за автомобили с категория D1-до 3,5т!
                  Последно редактирано от D-MAX; 12-04-12, 19:05.
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Да има. В Унгария им викат "матрица" - имаше за 4 дни около 3 евра. Сега са май само 10 дневни. Трябват само за автомагистралите. През Румъния не съм пътувал. Чувал съм, че имат винетки, включително и еднодневни. Но са за всички пътища, както при нас.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                      ... През Румъния не съм пътувал. Чувал съм, че имат винетки, включително и еднодневни. Но са за всички пътища, както при нас.
                      За коли, еднодневни няма. Една седмица е най еФтината. Струва 25-30 леи = 13-15 лв.
                      За товарните може да има еднодневни, но не съм ползвал и не знам.
                      За всички пътища са, точно като при нас. Електронна е винетката. Не се лепи на джама. Само си пазиш квитанцията за проверка. Не винаги, но много често я искат на изходната граница.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

За предпочитане през Сърбия . По възможност плащай гориво ,пътни такси и винетки с карта . При маршрут - София -Ниш - Белград - Нови сад - Будапеща - Виена таксите са: За Сърбия около 15 евро , Австрия и Унгария винетки по около 12 евра и двете за 10 дни. Не слушай съвети за гратис преминаване - глобата за МПС до 3,5 тона е 120 евро. Щом буса е с БГ номера караш смело обратно през Сърбия . За проблеми с граничарите съседи се подготви на 95% . Казваш че багажа е твой, и си освобождаваш квартирта ( не върви за нови неща). Обикновенно си търсят картон боро ,ама и с упорство се минава .За здравната карта не е задължително , но е полезно да я имаш . При липса на такава , и нужда да посетиш лекар ще разбереш ( да не се налага). Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                          В Румъния и Унгария има ли винетки, както в Австрия.
                          Румънска електронна винетка за лек автомобил-13.14 леи(седмична)
                          за бус до 3.5 т.-26.26 леи(седмична)
                          Унгарска електронна винетка за лек автомобил и бус до 3.5 т. -3000 форинта или 12 евро(10 дневна)от тази година ,миналата имаше и 8 евро -4 дена
                          Австрийска е като нашата на стикер за кола и бус до 3.5 т. -8 евро (10 дневна)

При мен най добре си карам Румъния нощем по горния път през Сибиу или неделя през деня ,долния през Крайова без значение денем или нощем ,но ми се струва по тежък. По принцип Румънията си е тежка за минаване ,но си я предпочитам пред Сърбия, щот съм и от Русе де.

Офф, отговорил съм на пост от първата страница ,не съм видял че има втора .
                          Последно редактирано от Младен Кънев; 13-04-12, 22:41. Причина: недоглеждане
                          ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Кънев Преглед на мнение

Офф, отговорил съм на пост от първата страница ,не съм видял че има втора .
                            Това го направих и аз. Но мисля, че се събра добра информация минаването през Сърбия, Румъния, Унгария и Австрия.

Моля, колегата отворил темата, като се върне да каже от къде е минал и какви такси е платил. Много хора ще са му благодарни за новата информация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X