Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наложително пътуване до Виена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наложително пътуване до Виена

Здравейте колеги,
    Налага ми се да пътувам до Виена да прибера багаж на мои близки. Ще пътувам с бус, като на връщане ще е пълен с багаж.
    Предполагам, че на отиване/празен/ няма да имам проблеми със съседите сърби, но не знам за връщането с багажа, дали да не мина през Румъния?
    Също ме интересува прясна информация за цените на горивата в Сърбия, Унгария и Румъния и дали да се снабдявам предварително с местна валута?
    Благодаря на всички отзовали се предварително.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: Наложително пътуване до Виена

Не се връщай през Румъния, горивото в Сърбия е на нашите цени, но в Унгария и Австрия е по ЕС-цени т.е. високи.В Унгария няма да имаш проблем с валутата, но на места може да те изцакат с 20-30 ст. на евро.В Сърбия 1 евро е 100 динара и почти никъде не лъжат.На бензиностанциите няма проблем.Доколкото знам през Румъния пътя е гаден.Информацията е прясна бях в Унгария/ Будапеща/ преди 30 дни
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

През Румъния пътя наистина е отвратителен.Много дупки,много ограничения и много скрити полицаи.
      Най-добре през Сърбия!
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Ако все пак решиш да минеш през Румъния, мини през Крайова, ферибота, Ботевград,София. Не е по-хубав пътя, но е по-малко натоварен.
        Буса да е до 3.5 тона. Иначе става друго.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

По въпроса за парите - всички бензиностанции на които съм зареждал в Сърбия и Унгария имаха ПОС терминали. Съвета ми е да се плаща горивото на тях с дебитна или кредитна карта. Отпада пързалянето с курса и проблема с обмяната: левове ->евра->местна валута->какво да правим оставащите местни пари. Плащащия не дължи никакви такси. На будките за плащане на магистралната такса в Сърбия се правеха, че не приемат банкови карти. Вече може и да приемат. При предишното ми пътуване чужденците имаха отделен ценоразпис и беше по-изгодно да се плаща директно в евра.

Няколко пъти съм пресичал Унгария и досега не съм пипал форинти - плащах навсякъде с банковата карта. Не съм засякъл нищо нередно.

А дали сърбите правят проблеми при транзитно преминаване на натоварен с различни вещи бус - не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
            На будките за плащане на магистралната такса в Сърбия се правеха, че не приемат банкови карти. Вече може и да приемат. При предишното ми пътуване чужденците имаха отделен ценоразпис .
            Вече приемат навсякъде. Ценоразписа е един.

Коментар

За Сърбия инфо не мога да ти дам,но в Румъния пътя е хубав,горивото не е скъпо 1л. дизел=5.9 леи,1 евро=4.3 леи,най добре плащай с дебитна карта през Русе ще ти е най близо ,в Унгария горивото е по скъпо не им разбирам на форинтите затова и немога да ти кажа колко.В Австрия на магистралата 1 л.дизел=1.49 евра,слизаш от магистралата на 3 км. и зареждаш с 2-3 цента по евтино смисъл май няма.

Коментар

Къде има дупки в Румъния, ако има?

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Къде има дупки в Румъния, ако има?
                  В Румъния дупките са там където не ги очакваш. На пътя от Сегет-Сибиу-Букорещ-Русе не са проблем дупките, а трафика.
                  През деня е много тегаво пътуване. Нощем е много по-спокойно.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Абе незнам за пътищата как са, но по мои впечатления и по разговори с познати съм стигнал до извода, че сръбските митничари са много долни типове и постоянно си "искат"... А и Румънците все пак са в ЕС заедно с нас...

Коментар

В Сърбия ще проверяват багажа дали има нови стоки - запечатани с етикетчета и може тогава да направят проблем, който обаче се свежда до искане на определена сума пари от митничарите. Почват да дрънкат глупости, че се внасят стоките в Сърбия и т.н. Може обаче и въобще да не те проверят. Най-добре си мини през Унгария и Румъния и с ферибота в България. Пътят в Румъния е ремонтиран и не са онези огромни дупки, които бяха, но си е натоварен.

Коментар

Ще ти трябва и удостоверение за платени здравни усигуровки,издават ги в здравната каса за 5 мин.безплатно.

Коментар

Грешка

Коментар

Грешка наистина, медицинска застраховка трабва да има ,не осигуровки
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                              Грешка наистина, медицинска застраховка трабва да има ,не осигуровки
                              Незнам дали е грешка,но аз пътувам с Европейска здравноосигурителна карта за платени осигуровки,това ми искат от време на време по границите.Колегата няма как да си извади карта понеже искат доказателство,че прекарва повече от два месеца в годината зад граница,но затова има временно удостоверение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X