Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България - Дания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: България - Дания

Благодаря за информацията колега
    "vhpvhp"

Ще кажа на останалите хора и може да се спрем на този маршрут. Но все пак ще изчакам да видя какво ще кажат и другите. За сега сме заложили на дизела и ние.

Калине ако тръгна с астрата не че няма да го направя но ще се убия от път
    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Напълно подкрепям. Даже може и да е по-бързо, като се има предвид задръстването около Будапеща.
      Подкрепям колегата!Около Будапеща има трафик и задръствания, и се губят часове време и гориво.
      Друго неприятно в Маджарско са рисковите спирки за пиш-пауза - дебнат и искат евро уж да ти пазят колата дордето пикаеш.Нощувки само на осветени бензиностанции близо до обекта.След Унгария има отбивки с обособени мотелчета и паркинги..това в Австрия и Германия.Възможен рекет от полицаи при спиране за проверка - това особено в Унгария!През Сърбия спазвай стриктно всички знаци и ограничения за да не те спират иначе няма прошка.Горивото е доста по евтино , ако точиш на бензиностанция в малко градче в близост до магистралата , но не и на нея!!
      Цената на горивото расте от Сърбия нагоре,или на Север.
      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Радвам се , че съм бил полезен с мнението си. Който и вариант да изберете , желая приятно пътуване.

Коментар

Не знам в коя част на Дания ще ходите, но по принцип ако е в посока Копенхаген, най-бързо, евтино и удобно е с ферибот като има 2 маршрута, по-късият от които е Путгарден - Рьодби, това е посока на север от Хамбург. Имай предвид, че повечето големи мостове между островите са платени, затова и няма смисъл ако сте за Копенхаген да минавате през сухопътната граница... Кара се на фарове, това е писано, но ограниченията по магистралите са на повечето места 110 км/ч и трябва да се внимава. Хотелите и ресторантите са ужасно скъпи, поне по моите разбирания, така че внимавайте къде отсядате и проучете предварително. Мога да кажа за Копенхаген, но сигурно се отнася и за останалта част - много е вероятно изобщо да не ти трябват датски крони, защото с международните кредитни карти може да се плати почти навсякъде. Не знам как е навътре в страната, но в столицата рядко може да срещнеш човек, който не говори английски, така че с английски ще се оправите, немски говорят много по-рядко. По принцип за ксенона няма да имаш проблеми, то ако фара е с лупа практически не се отличава от другите в негативна посока. Изискването за гумите е 1,6 мм грайфер, но не тръгвайте с галоши. Газ мисля трудно може да пълните в Дания, пък и не навсякъде по пътя, така че сигурно дизела е по-добър вариант.
          Внимавайте с колоездачите при завиване на светофари - знаят си че са с предимство и карат като камикадзета. На светофарите жълтото им е доста по-дълго от България и спокойно може да се влиза и на дълги кръстовища. В столицата паркирането в широкия центъра е проблем - няма места и е доста скъпо (там всъщност всичко е скъпо), така че ако не е неизбежно, оставете колата и ползвайте градски транспорт.
          V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Газ след Калотина и особено след Сърбия е екзотика. Вземете си кредитни/дебитни/карти. Дори и по пътя в Сърбия ги вземат. По бензиностанциите - също. Може и само с лични карти, без паспорти.....
            В Сърбия не тряа ли "пас братко"
            Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
              В Сърбия не тряа ли "пас братко"
              Не.Поне от година време.

Коментар

Не.Поне от година време.
                Хмм, остарявам
                Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Благодаря за информацията колеги, не съм писал защото се опитвам да работя на 2 места и в същото време да организирам пътуването и форума остава на заден план.
                  Тази седмица ще вкарам дизеловото БМВ в сервиза за да го разгледам и да отстраня ако има нещо.
                  На план са ми и застраховките. Общо взето времето лети а време все не достига.
                  За сега плана е да караме през Сърбия, Румъния категорично отпада. Още обсъждаме дали да не хванем маршрута предложен от колегата, през Мюнхен. И да отпадне Унгария.
                  Оглеждам се за някое място за приспиване, пътя го дават към 40часа и мисля ще е добре ако някъде към 20-24час протегна гръб. Разглеждам интернет за някое приемливо хотелче което да ни предложи добра цена за почивка не повече от 6 часа и да може човек да се изкъпе поне.
                  Това е за сега, ще ви държа в течени а после и снимки ще има.
                  Отворен съм на предложения и критики.
                  Който оцелее ще закусва!

Коментар

От Г.Оряховица през Свищов ,Зимнич , Крайова ,Тимишуара ,Сегед,Будапеща, Виена, Пасау,Регенсбург ,Нюрнберг ,Франкфурт и край някъде около Вупертал 2000 км без малко за 30 часа с почивка от 3 часа сън на бензиностанция около Виена( скорост 80-90-100км в час) . Не те съветвам да минаваш през Словения и Хърватска ако не си тръгнал за Италия .Имаш разходи които не отговарят на условията (пътни такси ). Карай през Сърбия , Унгария ,Австрия и през Германия . Ако сметнеш разходите за гориво и условията по които ще караш от там е най добре . Може да видиш на пътепис.ком има такси за цяла Европа .Там има и местоположението и на газ и метан станциите в европа и цените на горивата . Прави си сметка да бъдеш на Будапеща късно вечерта или около 13 ,14 ч след обяд . По този път до Хамбург са около 2100 км км . Винетка за Австрия 8 евро ( 10дневна ) за Унгария около 2950 форинта или 10евро . Няма 4 дневни вече за Унгария . За Сърбия не мога да кажа таксите .Избягвай да зареждаш в Унгария . Лек път!
                    Последно редактирано от alexalex69; 29-03-12, 15:00. Причина: допълнение
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Защо да не зареждам в Унгария колега? Гадни горива или цените са скъпи.
                      Ще имам в предвид за Будапеща. Благодаря
                      Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                        Защо да не зареждам в Унгария колега? Гадни горива или цените са скъпи.
                        Ще имам в предвид за Будапеща. Благодаря
                        Първо цената и второ имаш ли форинти ? Вярно става и с карта ама надали ще те изкефи цената . А така като заредиш в Сърбия и Унгария я минаваш транзит .В Австрия не зареждай по магистралата а на 5,6 км от магистралата цената е с поне 10 цента надолу . Същото важи и за Германия с тази разлика че има значение и по кое време на деня зареждаш . Сутрин 1,549 или 1,539 а вечер пада до 1,449 . От седмица не съм зареждал така че инфото е от миналата . Лек път и погледни пътепис има доста полезна информация .
                        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Това е един сайт с газстанциите в Германия и още няколко държави - http://gas-tankstellen.de/. Обърнете внимание, че в Германия много бензиностанции имат работно време и обикновено събота, неделя и през нощта почиват. Вземете си преходник към немските газколонки, ако ще сте с газ-бензиновата кола. Холандците също имат друг вид накрайник за газта. Не знам кой вид ползват в Дания.

Бензиностанция, където да не ми приемат дебитната карта не съм видял западно от Калотина.

Ето и един подробен сайт за горивата в Словакия http://natankuj.sme.sk/.

Така, че газ има доста по пътя. Аз преди три години правих "кръгче" по Чехия и южна Германия и карах само на газ. Много по-евтино е.

Не знам как е магистралата в Чехия. Тогава беше в по-голямата си част бетон с кофти фуги. Тресеше безумно точно на 110-120. Изхода беше спадане на гумите и скорост в която колата да не изпада в резонанс.

На добър път!

Коментар

Аз съм пътувал само няколко пъти. Препоръчвам през Румъния, ако може да я минете в момент без трафик. Неделя вечер, например, или събота вечер. Пътят през Тимишуара трябва да е доста добър. Зареждаше се нафта в Румъния, на границата. В Дания не трябва да превишавате скорост или да пиете - солено е.

Коментар

Последно плана е следния. Пиша последно щото от 4 човека все някой нещо му щуква на главата и дава идея баш в най - неподходящият момент и обсъждането почва отначало.
                              Ще пътуваме през Сърбия, с дизеловото БМВ, и понеже правим що годе точни разходи, избрахме него. Правихме тестове с него 2-3 пъти и даде 7,5л. на 100км. нафта. Грубо сметнахме около 800лв. за гориво ще отидат. Ще го заредим до горе, като ще сложим една туба от 10л. в багажника за резерва.
                              Тръгваме на 25.04 вечерта и мислим да караме през Сърбия, цялата нощ и Унгария, Австрия или Чехия и да влизаме в Германия. Последно се чудят групата дали Австрия или Чехия (жени са все пак) Влизаме в Германия и караме до Хамбург, което ще рече цялата страна. Дания влизаме по суша и градчето е Логунклостър( не претендирам за точен превод на БГ ) НА връщане май ще караме до Чехия, че ще съпровождаме един чех който не е сигурен в колата си и го било страх да кара Дания - Чехия.
                              Очертава се нещо лудо и само ви давам за пример, жените искат да си купят бързовар за 12В да си топлят вода ?!?!?!?!?!?!???!?! Иначе аз съм като куфар, нямам никакви претенции за нищо. Само да се движим.
                              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Здравейте колеги,

Пътуването мина без проблеми с автомобила, общо навихме малко над 5000км. Минахме по маршрут София-Ниш-Белград-Будапеща-Братислава-Бърно-Прага-Хановер-Хамбург-Тондер-Логунклостър. Таксите са точно както са описани по горе в темата, газ имаше само до Чехия, в Германия не видяхме да се продава газ, в Дания изобщо. Бяхме с дизеловото БМВ, което даде разход от 6.5 на 100км. и с един резервоар минавахме към 1100-1150км. Обиколихме почти цяла Дания и установих че освен високите цени, горивото е точно като в БГ- около 3лв. за литър с тая разлика че при нас 250Е заплати а те към 2500-4000Е. Пътя е идеален с изключение на магистралата в Чехия, която е доста вълнобразна Минахме Сърбия през нощта и пътуването ни беше повече дневно. Да стигнем до Дания ни отне на отиване около 32часа като правихме по големи почивки , а на връщане ни отне 38часа. Нямахме проблеми с митници никъде.В Дания плащахме и навсякъде с карти и не сме сменяли евро и крони.Но като цяло си е скъпа държава, самите те ми споделиха че младите като правят купони ходят с влака до Хамбург за цигари и алкохол. Германия ми се стори много мръсна, снимал съм плъхове как се разхождат между хората в 8 вечерта. Впечатленията ми са положителни и ако имам възможност пак бих го направил. Като цяло екскурзията ни излезе малко под 1000Е за 4 човека, за 10 дни.
                                Който оцелее ще закусва!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X